πουρές πατάτας
ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ, Ο ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ
Ο κλασσικός πουρές πατάτας που μπορεί να συνοδεύσει αναρίθμητες συνταγές από ψητά, κοκκινιστά, <a href='https://dinanikolaou.gr/%cf%81%ce%b5%ce%b2%ce%af%ce%b8%ce%b9%ce%b1-%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%ac%cf%84%ce%b1/'>λεμονάτα</a> κ.ά. Ανάλογα με τα γούστα σας, o κλασσικός πουρές πατάτας μπορεί να εμπλουτιστεί με διάφορα μυρωδικά, τυριά τριμμένα και μπαχαρικά.
Ingridients
- 1 κιλό πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές
- 250 ml γάλα
- 50 γρ. βούτυρο Lurpak
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- μοσχοκάρυδο, σκόνη
Instructions
- Step 1 O πουρές πατάτας ξεκινά με το να πλένω πολύ καλά τις πατάτες, χωρίς να τις ξεφλουδίσω και τις βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη με νερό. Αφήνω τις πατάτες να βράσουν για 20-30 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους) μέχρι να μαλακώσουν. Κατά τη διάρκεια του βρασμού, τσιμπάω με ένα πιρούνι για να δω αν έχουν βράσει.
- Step 2 Σουρώνω σε ένα σουρωτήρι και τις ξεφλουδίζω. Τις περνάω από πρέσα του πουρέ ή μύλο για να πολτοποιηθούν. Προσθέτω το βούτυρο, το γάλα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύω καλά.
- Step 3 Ο κλασσικός πουρές πατάτας, είναι έτοιμος! Αν δεν σερβίρω αμέσως, τον σκεπάζω με μεμβράνη η οποία εφάπτεται στην επιφάνεια του πουρέ για να αποφύγω τη δημιουργία κρούστας.