Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΞΕΡΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΞΕΡΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΞΕΡΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

: 4
: 10 min
: 45 min

Αξίζει να έχουμε στην αυλή, το μπαλκόνι, ακόμα και στο περβάζι του παραθύρου μερικά γλαστράκια με μυρωδικά, μεταξύ των οποίων και φασκόμηλο. Τα βελούδινα φρέσκα φύλλα του αρωματίζουν αναρίθμητα πιάτα, ενώ τηγανισμένα γίνονται εξαιρετικά τσιπς.

Ingridients
  • 1 κιλό πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κουτ. σούπας ξερό φασκόμηλο, καλά τριμμένο
  • 8 φύλλα από φρέσκο φασκόμηλο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Πλένω καλά τις πατάτες και τις βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό που να τις καλύπτει καλά. Τις βράζω σε μέτρια φωτιά για 35 – 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά αλλά να μην σκάσει η φλούδα τους.
  • Step 2 Τις βγάζω από το νερό, τις αφήνω να κρυώσουν τόσο ώστε να μπορώ να τις πιάσω και τις ξεφλουδίζω. Τις λιώνω σε ένα μεγάλο μπολ με το πιρούνι ή με το μύλο λαχανικών ή με το πρες πουρέ (αποφεύγω όμως το μπλέντερ ή το μούλτι γιατί ο πουρές θα γίνει δυσάρεστα κολλώδης).
  • Step 3 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω 3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρω το ξερό κρεμμύδι για περίπου 6 – 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά. Το ρίχνω στον πουρέ μαζί με το λάδι του τηγανιού και προσθέτω 80 ml από το υπόλοιπο λάδι, το ξερό φασκόμηλο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά.
  • Step 4 Ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, στο ίδιο τηγάνι που σόταρα το κρεμμύδι. Προσθέτω τα φρέσκα φύλλα φασκόμηλου και τα τηγανίζω για περίπου 3 λεπτά, γυρίζοντάς τα μερικές φορές, μέχρι να σκουρύνουν και να γίνουν τραγανά τσιπς. Τα στραγγίζω καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Step 5 Μοιράζω τον πουρέ σε πιάτα και σε κάθε μερίδα ρίχνω από δύο τραγανά φύλλα. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

GALETTE ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ, ΜΗΛΟ, ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

GALETTE ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ, ΜΗΛΟ, ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μία συνταγή της αγαπημένης μας Ντίνας με πλούσια διατροφική αξία και αλλά και υπέροχη γεύση! Η γλυκοπατάτα αποτελεί εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού και…

ΜΠΡΙΑΜ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΜΠΡΙΑΜ ΦΟΥΡΝΟΥ

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα πολύ απλό πιάτο που όλη του η «ομορφιά» στηρίζετε στα φρέσκα, εποχικά λαχανικά. Διαλέξτε λαχανικά όσο γίνεται πιο ισόπαχα, ώστε να μπορέσετε να φτιάξετε εντυπωσιακά σχέδια στο ταψί.