Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΟΥΡΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

ΠΟΥΡΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

ΠΟΥΡΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

: 4
: 15 min
: 40 min

Είτε το πούμε μελιτζανοσαλάτα είτε πουρέ μελιτζάνας, η ουσία είναι ότι τα μείγματα με ψίχα ψητής μελιτζάνας συνοδεύουν έξοχα τα κυριακάτικα πιάτα μας με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι, κατά προτίμηση ψημένα στο φούρνο ή τη σχάρα.

Ingridients
  • 3 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 μέτριες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκος βασιλικός ή δυόσμος ή μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C, κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα (αν διαθέτει η συσκευή σας).
  • Step 2 Τρυπάω με ένα μαχαίρι τις μελιτζάνες σε διάφορα σημεία, τις βάζω σε ένα ταψάκι, χωρίς λάδι, και τις ψήνω για 35 – 40 λεπτά, σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου, γυρίζοντάς τις τακτικά, μέχρι η φλούδα τους να ζαρώσει και να μαυρίσει έντονα. Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο.
  • Step 3 Μόλις κρυώσουν τόσο ώστε να μπορώ να τις πιάσω, τις κόβω κατά μήκος στη μέση. Αφαιρώ την ψίχα με ένα κουτάλι, την ψιλοκόβω και την αφήνω για 30 λεπτά σε ένα σουρωτήρι, για να στραγγίξει από τα υγρά.
  • Step 4 Μεταφέρω την ψίχα σε ένα μπολ και προσθέτω το γιαούρτι, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το βασιλικό (ή το δυόσμο ή το μαϊντανό), το ελαιόλαδο, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο. Ανακατεύω καλά τον πουρέ, σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο, μέχρι να σερβίρω.

Related Posts

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΜΠΟΥΤΙΑ ΠΑΠΙΑΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΜΠΟΥΤΙΑ ΠΑΠΙΑΣ

Η πάπια έχει ένα τρυφερό και μαλακό κρέας, το οποίο απαιτεί αργό ψήσιμο. Διαλέγετε πάντα, φρέσκα μπούτια πάπιας για να τα ψήσετε στο φούρνο, στην κατσαρόλα ή ακόμα και σε ένα λαχταριστό μπάρμπεκιου. Αν θέλετε να τηγανίσετε τα μπούτια στο τηγάνι, επιλέξτε τα κονφί. Θα […]

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

Τώρα είναι η εποχή τους! Τώρα λοιπόν είναι η ιδανική εποχή να αιχμαλωτίσουμε την ευωδιά τους σε χίλιες δυο νοστιμιές όπως λεμονάδα, λεμονόκρεμα, λεμονάκια στο αλάτι από το Μαρόκο. Δείτε επίσης πώς με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού θα μεταμορφώσετε το πιο απλό […]