Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΟΥΡΕΣ ΑΡΑΚΑ

ΠΟΥΡΕΣ ΑΡΑΚΑ

ΠΟΥΡΕΣ ΑΡΑΚΑ

: 4
: 30 min
: 12 min

Αν ο πουρές προκύψει υγρός, τον μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τον ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 2 – 3 λεπτά, μέχρι απλώς να στεγνώσει και όχι να «αρπάξει» γιατί θα αλλοιωθεί η γεύση του.

Ingridients
  • 2 φλιτζ. τσαγιού φρέσκος αρακάς, καθαρισμένος (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένο)
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια από φρέσκο δυόσμο (ή άνηθο ή μάραθο ή μαϊντανό)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Βάζω να ζεσταθεί άφθονο αλατισμένο νερό και, όταν πάρει βράση, ρίχνω τον αρακά. Τον βράζω για 10 – 12 λεπτά (μετράω το χρόνο από τη στιγμή που ρίχνω τον αρακά στην κατσαρόλα) και τον στραγγίζω καλά. Αν χρησιμοποιήσω κατεψυγμένο, τον βάζω για περίπου 20 λεπτά.
  • Step 2 Τον βάζω στον κάδο του μπλέντερ και προσθέτω το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το δυόσμο (ή όποιο άλλο μυρωδικό επιλέξω). Χτυπάω τα υλικά για τουλάχιστον 1 λεπτό, μέχρι να αναμειχτούν καλά, χωρίς απαραίτητα ο αρακάς να πολτοποιηθεί εντελώς –απεναντίας, θέλω μικρά κομματάκια του στο μείγμα.
  • Step 3 Δοκιμάζω και νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι. Τον σερβίρω χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Related Posts

ΤΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΙ

ΤΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΙ

Πικάντικο μεζεδάκι που μπορεί να συνοδέψετε το κρασί μας ή τη μπύρα μας. Αν το αντέχετε μπορείτε να προσθέσετε και 1 κουταλάκι μπούκοβο πικάντικο που ταιριάζει τέλεια με τα απαλά τυριά και τη λιαστή ντομάτα.

ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

Ένα ψωμί διαφορετικό από όσα γνωρίζετε που μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο σαν σνακ. Αν δεν έχετε χρόνο για να φτιάξετε τη ζύμη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκια ζύμη πίτσας με προζύμι και το ζωμό των παντζαριών να το χρησιμοποιήσετε για να αλείψετε τη ζύμη.