Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΠΟΥΡΕΣ ΑΡΑΚΑ

ΠΟΥΡΕΣ ΑΡΑΚΑ

ΠΟΥΡΕΣ ΑΡΑΚΑ

: 4
: 30 min
: 12 min

Αν ο πουρές προκύψει υγρός, τον μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τον ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 2 – 3 λεπτά, μέχρι απλώς να στεγνώσει και όχι να «αρπάξει» γιατί θα αλλοιωθεί η γεύση του.

Ingridients
  • 2 φλιτζ. τσαγιού φρέσκος αρακάς, καθαρισμένος (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένο)
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια από φρέσκο δυόσμο (ή άνηθο ή μάραθο ή μαϊντανό)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Βάζω να ζεσταθεί άφθονο αλατισμένο νερό και, όταν πάρει βράση, ρίχνω τον αρακά. Τον βράζω για 10 – 12 λεπτά (μετράω το χρόνο από τη στιγμή που ρίχνω τον αρακά στην κατσαρόλα) και τον στραγγίζω καλά. Αν χρησιμοποιήσω κατεψυγμένο, τον βάζω για περίπου 20 λεπτά.
  • Step 2 Τον βάζω στον κάδο του μπλέντερ και προσθέτω το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το δυόσμο (ή όποιο άλλο μυρωδικό επιλέξω). Χτυπάω τα υλικά για τουλάχιστον 1 λεπτό, μέχρι να αναμειχτούν καλά, χωρίς απαραίτητα ο αρακάς να πολτοποιηθεί εντελώς –απεναντίας, θέλω μικρά κομματάκια του στο μείγμα.
  • Step 3 Δοκιμάζω και νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι. Τον σερβίρω χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.