Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΟΡΤΟΜΠΕΛΟ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ

ΠΟΡΤΟΜΠΕΛΟ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ

ΠΟΡΤΟΜΠΕΛΟ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ

: 4
: 30 min
: 20 min

Αν και τα μανιτάρια, ιδιαίτερα τα ψωμωμένα» πορτομπέλο αντικαθιστούν τέλεια το κρέας, τίποτα δεν τα εμποδίζει να συνδυαστούν με αυτό, χωρίς το φαγητό να γίνει βαρύ ή… βαρετό. Δείτε πώς!

Ingridients
  • 4 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο, καλά καθαρισμένα με ένα νοτισμένο πανάκι
  • Για τη γέμιση
  • 80 ml ελαιόλαδο + 4 κουτ. σούπας επιπλέον
  • 500 γρ. χοιρινός κιμάς, από σπάλα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 2 μέτριες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 4 – 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού Μετσοβόνε, τριμμένο + 4 κουτ. σούπας επιπλέον, για το ψήσιμο
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • 1 κουτ. γλυκού φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι
  • ½ ματσάκι μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι δυόσμος (τα φύλλα), ψιλοκομμένα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Ζεσταίνω τα 80 ml ελαιόλαδο σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, μέχρι να κάψει καλά. Ρίχνω τον κιμά και τον σοτάρω για 5 – 6 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αλλάξει παντού χρώμα. Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά περίπου, μέχρι ο κιμάς να ροδίσει και το κρεμμύδι να μαλακώσει.
  • Step 2 Σβήνω με τη σάλτσα σόγιας και το κρασί. Μαγειρεύω για 1 λεπτό για να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω τον κιμά για 20 λεπτά περίπου, σε μέτρια φωτιά και με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, μέχρι να πιει τα περισσότερα υγρά του.
  • Step 3 Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το 1 φλιτζάνι Μετσοβόνε, τη ρίγανη, το θυμάρι, το μαϊντανό και το δυόσμο. Ρίχνω λίγο αλάτι και άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύω και αφήνω το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
  • Step 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Στρώνω με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί και αραδιάζω εκεί τα πορτομπέλο, με το άνοιγμα προς τα πάνω. Τα γεμίζω με το μείγμα του κιμά, μέχρι επάνω, και μοιράζω στο καθένα από 1 κουταλιά τριμμένο Μετσοβόνε.
  • Step 5 Ραντίζω με το επιπλέον ελαιόλαδο και τα ψήνω για περίπου 15 – 20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ο κιμάς. Τα σερβίρω ζεστά, σαν κύριο πιάτο, και συνοδεύω με μπόλικη παγωμένη μπιρίτσα!

Related Posts

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΜΠΟΥΤΙΑ ΠΑΠΙΑΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΜΠΟΥΤΙΑ ΠΑΠΙΑΣ

Η πάπια έχει ένα τρυφερό και μαλακό κρέας, το οποίο απαιτεί αργό ψήσιμο. Διαλέγετε πάντα, φρέσκα μπούτια πάπιας για να τα ψήσετε στο φούρνο, στην κατσαρόλα ή ακόμα και σε ένα λαχταριστό μπάρμπεκιου. Αν θέλετε να τηγανίσετε τα μπούτια στο τηγάνι, επιλέξτε τα κονφί. Θα […]

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

Τώρα είναι η εποχή τους! Τώρα λοιπόν είναι η ιδανική εποχή να αιχμαλωτίσουμε την ευωδιά τους σε χίλιες δυο νοστιμιές όπως λεμονάδα, λεμονόκρεμα, λεμονάκια στο αλάτι από το Μαρόκο. Δείτε επίσης πώς με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού θα μεταμορφώσετε το πιο απλό […]