Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ σαντιγί και «χτυπητή κρέμα»

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ σαντιγί και «χτυπητή κρέμα»

Καθημερινά ή ακόμα και σε πολλές συνταγές ο όρος «χτυπητή κρέμα» και «σαντιγί» χρησιμοποιούνται ως συνώνυμα. Ωστόσο, υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ αυτών των δύο συνταγών! Σκεφτείτε το καλύτερα… μήπως να είναι η ζάχαρης;

Γίνεται τελικά με ή χωρίς ζάχαρη;
Για να πετύχετε μια χτυπητή κρέμα ή μια σαντιγί , οι κανόνες είναι οι ίδιοι: χρειάζεστε κρέμα γάλακτος (πλήρης), με τουλάχιστον 30% λιπαρά, την οποία θα ανακατέψτε μέχρι να φουσκώσει και να αποκτήσετε μια αφρώδες κρέμα. Γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό να διαλέγετε πάντα μια λιπαρή κρέμα. Αν είναι πολύ ελαφριά, τα λιπαρά μόρια δεν θα καταφέρουν να παγιδέψουν τον αέρα και η κρέμα δεν θα φουσκώσει.
Αν τώρα προσθέσουμε στη «χτυπητή» κρέμα, ζάχαρη (10% του βάρους της κρέμας θέλει, ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο) και αν σας αρέσει και λίγη βανίλια για να δώσει γεύση, η κρέμα τότε αλλάζει και από «χτυπητή» γίνεται «σαντιγί». Ναι, αυτή είναι η μόνη διαφορά: μια κρέμα χωρίς πρόσθετα λέγετε χτυπητή, ενώ η σαντιγί είναι μία κρέμα στην οποία προσθέτουμε ζάχαρη. Τόσο απλά!

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου και των φωτογραφιών, του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Related Posts

ΜΠΙΣΚΟΤΑ VEGAN ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ VEGAN ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

Ελάχιστα υλικά αλλά από τα πιο εύκολα και νόστιμα μπισκότα που θα δοκιμάσετε. Δεν περιέχουν γλουτένη, λακτόζη και ζάχαρη. Είναι η τέλεια επιλογή για όσους ακολουθούν vegan διατροφή ή έχουν κάποια δυσανεξία.

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.