Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑΔΕΣ

ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑΔΕΣ

ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑΔΕΣ

: 4-6
: 10 min
: 20 min

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο φρέσκο μυρωδικό θέλουμε και διαθέτει η εποχική αγορά. Π.χ., αν δεν βρούμε μυρώνια βάζουμε περισσότερη ποσότητα μαϊντανού, ενώ αντί για άνηθο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μάραθο (στην εποχή του) ή φρέσκο δυόσμο.

Ingridients
  • 450 γρ. πλιγούρι, απλό
  • 500 ml βραστό νερό
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθο, ψιλοκομμένο (χωρίς τα χονδρά κοτσάνια)
  • 1 ματσάκι μυρώνια, χωρίς τα χονδρά κοτσάνια, ψιλοκομμένα (προαιρετικά, αν βρούμε)
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το πλιγούρι και προσθέτω το βραστό νερό. Ανακατεύω με ένα κουτάλι και αφήνω κατά μέρος για 20 λεπτά, μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει όλο το νερό, να φουσκώσει και να μαλακώσει.
  • Step 2 Στραγγίζω το πλιγούρι σε λεπτή σήτα, πιέζοντάς το απαλά με μια ξύλινη κουτάλα, ώστε να το στύψω ελαφρά αλλά να μην το λιώσω. Προσθέτω το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, τον άνηθο, τα μυρώνια (αν τα χρησιμοποιήσω), αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.
  • Step 3 Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε ένα μπρικάκι, και, όταν κάψει ρίχνω το πλιγούρι. Το ανακατεύω έντονα για 1 λεπτό με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γυαλίσει από το λάδι και να γίνει ακόμα πιο σπυρωτό (ταυτόχρονα, αυτό το ελαφρύ σοτάρισμα θα το νοστιμίσει ακόμα περισσότερο). Αποσύρω και το σερβίρω.