Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ

ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ

ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ

: 4
: 10 min
: 30 min

Τα μύδια της Ολυμπιάδας ξεχωρίζουν για τη γεύση, το μέγεθος, την καθαρότητα και τον τρόπο καλλιέργειάς τους. Αυτό οφείλεται στην απαράμιλλη κρυστάλλινη ποιότητα του θαλασσινού νερού, που ευνοεί τη μυδοκαλλιέργεια.

Ingridients
  • 500 γρ. μύδια Ολυμπιάδας, με το κέλυφος, πλυμένα
  • 500 γρ. μύδια Ολυμπιάδας, ψίχα
  • 300 γρ. πλιγούρι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 ντομάτα, ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη, ψιλοκομμένη
  • 1 πεπεροτσίνο (καυτερή πιπερίτσα), ολόκληρο
  • 200 ml κρασί λευκό ή ρετσίνα
  • 1.250 ml καυτό ζωμός λαχανικών
  • 1 ματσάκι άνηθο (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) και σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτω το σκόρδο και την πιπερίτσα και σοτάρω για 1 λεπτό ακόμα. Ρίχνω το πλιγούρι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας. Σβήνω με το κρασί ή τη ρετσίνα και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον ζωμό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω για 2 λεπτά και χαμηλώνω τη φωτιά.
  • Step 2 Αφήνω το πλιγούρι να βράσει μέχρι να απορροφήσει σχεδόν όλο το ζωμό. Προσθέτω τα μύδια, ανακατεύω καλά και μαγειρεύω για 4 λεπτά ακόμα. Τα μύδια δεν πρέπει να μαγειρευτούν περισσότερο γιατί θα σκληρύνουν.
  • Step 3 Αποσύρω από την φωτιά, προσθέτω τον άνηθο και σερβίρω αμέσως.