Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΛΑΣΤΟΣ

ΠΛΑΣΤΟΣ

ΠΛΑΣΤΟΣ

: 6-8
: 1 hr
: 45 min

Παραδοσιακή πίτα που τη συναντάμε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το σπανάκι με ένα κιλό άγρια χόρτα.

Ingridients
  • Για το χυλό:
  • 320 γρ. αλεύρι καλαμποκιού ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 400 γρ. επιδόρπιο γάλακτος ARLA PROTEIN NATURAL
  • 1 φλ. νερό
  • Για τη γέμιση:
  • 1 κιλό σπανάκι, πλυμένο και στεγνωμένο
  • 2 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 3 - 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. μίγμα τριμμένων τυριών ARLA PASTA & GRATINAR
  • 200 γρ. mozzarella τριμμένη ARLA
  • Αλάτι & πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Για τη γέμιση: Σε μια λεκάνη βάζω το σπανάκι και τα πράσα, τα αλατοπιπερώνω και τα ανακατεύω για 4 – 5 λεπτά, τρίβοντάς τα ταυτόχρονα με τα χέρια μου, για να αλατιστούν παντού. Τα αφήνω για 20 λεπτά κατά μέρος.
  • Step 2 Στύβω με τα χέρια μου το σπανάκι για να απομακρύνω τα υγρά και προσθέτω τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αυγό, τον άνηθο (ή το μάραθο) και ανακατεύω καλά.
  • Step 3 Για την πίτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
  • Step 4 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα Arla protein, τα αυγά, το νερό, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι και χτυπάω με το σύρμα. Προσθέτω το καλαμποκάλευρο και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένας πυκνός χυλός. Προσθέτω τα χορταρικά και ανακατεύω.
  • Step 5 Βουτυρώνω καλά ένα μεγάλο ταψί 20×30 εκ., με το μισό βούτυρο και πασπαλίζω με λίγο καλαμποκάλευρο. Αδειάζω το μείγμα στο ταψί και με τα χέρια το απλώνω καλά. Σκορπίζω το μείγμα τυριών και τη μοτσαρέλα και σκορπίζω σε μικρά κομμάτια το υπόλοιπο βούτυρο.
  • Step 6 Ψήνω την πίτα για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει μια τραγανή, χρυσαφένια κρούστα.

Related Posts

ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το φρέσκο μαγιάτικο της Ελληνικής Ιχθυοκαλλέργειας µε την ταυτότητα FISH FROM GREECE, μεγαλώνει µε φροντίδα, εμπειρία, τεχνογνωσία και υπευθυνότητα στα ιχθυοτροφεία των Μελών της ΕΛΟΠΥ, ακολουθώντας τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό που φτιάχνω συχνά αφού έχω φροντίσει από την Άνοιξη να αγοράσω αγκινάρες και αφού τις καθαρίσω να τις διατηρήσω σε άλμη. Φυσικά, στην εποχή τους τις χρησιμοποιώ φρέσκες.