Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΛΑΣΤΟΣ

ΠΛΑΣΤΟΣ

ΠΛΑΣΤΟΣ

: 6-8
: 1 hr
: 45 min

Ο πλαστός είναι παραδοσιακή πίτα που τη συναντάμε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το σπανάκι με ένα κιλό άγρια χόρτα.

Ingridients
  • Για το χυλό:
  • 320 γρ. αλεύρι καλαμποκιού ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 400 γρ. επιδόρπιο γάλακτος ARLA PROTEIN NATURAL
  • 1 φλ. νερό
  • Για τη γέμιση:
  • 1 κιλό σπανάκι, πλυμένο και στεγνωμένο
  • 2 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 3 - 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. μίγμα τριμμένων τυριών ARLA PASTA & GRATINAR
  • 200 γρ. mozzarella τριμμένη ARLA
  • Αλάτι & πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Για τη γέμιση: Σε μια λεκάνη βάζω το σπανάκι και τα πράσα, τα αλατοπιπερώνω και τα ανακατεύω για 4 – 5 λεπτά, τρίβοντάς τα ταυτόχρονα με τα χέρια μου, για να αλατιστούν παντού. Τα αφήνω για 20 λεπτά κατά μέρος.
  • Step 2 Στύβω με τα χέρια μου το σπανάκι για να απομακρύνω τα υγρά και προσθέτω τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αυγό, τον άνηθο (ή το μάραθο) και ανακατεύω καλά.
  • Step 3 Για την πίτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
  • Step 4 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα Arla protein, τα αυγά, το νερό, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι και χτυπάω με το σύρμα. Προσθέτω το καλαμποκάλευρο και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένας πυκνός χυλός. Προσθέτω τα χορταρικά και ανακατεύω.
  • Step 5 Βουτυρώνω καλά ένα μεγάλο ταψί 20×30 εκ., με το μισό βούτυρο και πασπαλίζω με λίγο καλαμποκάλευρο. Αδειάζω το μείγμα στο ταψί και με τα χέρια το απλώνω καλά. Σκορπίζω το μείγμα τυριών και τη μοτσαρέλα και σκορπίζω σε μικρά κομμάτια το υπόλοιπο βούτυρο.
  • Step 6 Ψήνω την πίτα πλαστός για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει μια τραγανή, χρυσαφένια κρούστα.

Related Posts

ΤΟΥΡΤΑ ΚΡΕΠΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΗΘΟΥ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΣΟΛΟΜΟΥ

ΤΟΥΡΤΑ ΚΡΕΠΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΗΘΟΥ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΣΟΛΟΜΟΥ

Elegant συνταγή που μπορείτε να σερβίρετε σε ένα επίσημο τραπέζι ή σε ένα τετ-α-τετ δείπνο με τον σύντροφό σας.

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Ένα φαγάκι, σκέτο βάλσαμο για τα ταλαιπωρημένα στομάχια. Ότι πρέπει για τα κρύα του Χειμώνα που μας χορταίνει και μας ζεσταίνει. H μεσόσπερμη ελληνική ποικιλία ρυζιού διαθέτει την ιδανική ποσότητα αμύλου και θα βοηθήσει στη διατήρηση του σχήματος του σφαιριδίου.



Subscribe