Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

: 4
: 20 min
: 10 min

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Τι καλύτερο από σπιτική και εύκολη πίτσα; Η αγαπημένη μας Ντίνα Νικολάου μας παρουσιάζει άλλη μία καταπληκτική πρόταση. Το κοτόπουλου & η μοτσαρέλα αποτελούν κάποιες από τις καλύτερες πηγές των βιταμινών του συμπλέγματος Β, που βρίσκονται μόνο στα ζωικά τρόφιμα και οι οποίες βοηθούν στην υγεία των νευρικών κυττάρων και στη φυσιολογική δημιουργία του αίματος. Ακόμα, η μοτσαρέλα και το αγελαδινό βούτυρο ενισχύουν την απόδοσή της συνταγής σε ασβέστιο και βιταμίνες Α και D, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και με την πλήρη θωράκιση του ανοσοποιητικού. Μία υπέροχη και παράλληλα πολύ ιδανική συνταγή για όσους προσέχουν το βάρος τους!

Ingridients
  • 4 πίτες ολικής άλεσης για σουβλάκι
  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 200 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 1 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 8 ντοματίνια κίτρινα
  • 8 ντοματίνια κόκκινα
  • 150 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού βασιλικό, ξερό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στο γκριλ. Πλένω και στεγνώνω το φιλέτο κοτόπουλο και με ένα μαχαίρι κόβω οριζόντια σαν «βιβλίο». Αλατοπιπερώνω, πασπαλίζω με το σκόρδο και αλείφω με λίγο λιωμένο βούτυρο. Βάζω το φιλέτο σε ένα ταψάκι και ψήνω στο γκριλ για 8-10 λεπτά σε κάθε μεριά. Βγάζω το φιλέτο από το φούρνο και αλλάζω τη θερμοκρασία στους 180°C στις αντιστάσεις.
  • Step 2 Απλώνω τις πίτες σε μια λαμαρίνα και μοιράζω τη σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίζω με τη ρίγανη και το βασιλικό. Κόβω το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το μοιράζω στις πίτες. Μοιράζω τα ντοματίνια και τις πιπεριές. Αλείφω με το υπόλοιπο βούτυρο και σκορπίζω τη μοτσαρέλα. Ψήνω στο φούρνο για 10 λεπτά.

Related Posts

ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΠΑΝΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΠΑΝΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

Γρήγορα και πικάντικα κοπανάκια κοτόπουλου που το πανάρισμα τα κάνει πολύ τραγανά. Το μαγείρεμα στην αεροφριτέζα δεν τα επιβαρύνει με περιττά λάδια και μπορείτε να τα απολαύσετε χωρίς ενοχές.

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ Ή ΜΠΡΟΚΟΛΟ… ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ Ή ΜΠΡΟΚΟΛΟ… ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ

Κουνουπίδι Βραστό, στον ατμό ή στο φούρνο, το κουνουπίδι έχει μια αρκετή έντονη μυρωδιά που πολύ συχνά που δεν μας βοηθάει να αγαπήσουμε αυτό το λαχανικό. Παρόλο που συχνά υποτιμάται, το κουνουπίδι είναι, ωστόσο, βασικό λαχανικό που πρέπει να το τρώμε. Πλούσιο σε βιταμίνες και […]