Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ, ΘΡΑΨΑΛΟ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ, ΘΡΑΨΑΛΟ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ, ΘΡΑΨΑΛΟ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ

: 4
: 20 min
: 15 min

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια ιδιαίτερη και πολύ θρεπτική πρόταση από την αγαπημένη Ντίνα Νικολάου. Η ρόκα έχει υψηλή περιεκτικότητά σε φυτικές ίνες, γεγονός που βοηθάει τη διαδικασία της πέψης και τη σωστή λειτουργία του εντέρου. Επιπλέον, περιέχει σημαντικά μέταλλα όπως είναι το ασβέστιο, ο χαλκός, το σίδηρο, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, το φώσφορο και το κάλιο. Το καλαμάρι από την άλλη προσφέρει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας ενώ είναι πλούσιο και σε φώσφορο, ιώδιο, μαγνήσιο, σίδηρο και χαλκό. Αποτελούν επίσης, εξαιρετική πηγή σεληνίου που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ενίσχυση της ανοσοποιητικής και αντιοξειδωτικής άμυνας του οργανισμού. Τέλος, η προσθήκη των τυριών μας προσφέρουν, πρωτεΐνες, λιποδιαλυτές βιταμίνες και μέταλλα όπως το ασβέστιο. Το πιο σημαντικό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να καταναλωθεί και από άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη αφού τα τυριά περιέχουν πολύ μικρότερη ποσότητα λακτόζης.

Ingridients
  • 4 πίτες καλαμποκιού για σουβλάκι
  • 1 θράψαλο 400-500 γρ. περίπου
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ολόκληρο
  • 200 γρ. ρόκα
  • 50 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 60 γρ. Arla σκληρό τυρί Δανίας, τριμμένο
  • 1 πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 100 γρ. μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu, θρυμματισμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Καθαρίζω το θράψαλο, το κόβω σε μικρά κομμάτια και το βάζω σε μια κατσαρολίτσα μαζί με το κρεμμύδι. Γεμίζω με νερό και βράζω για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το θράψαλο. Το αδειάζω σε ένα σουρωτήρι και το αφήνω να στραγγίξει.
  • Step 2 Βάζω στο μούλτι τη ρόκα, τα αμύγδαλα, το ελαιόλαδο και το σκληρό τυρί και πολτοποιώ μέχρι να γίνει κρέμα.
  • Step 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βάζω τις πίτσες σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και μοιράζω το πέστο ρόκας. Το απλώνω για να καλύψω όλη την επιφάνεια της πίτας. Σκορπίζω το θράψαλο, το μπλε τυρί, την μοτσαρέλα και την πιπεριά. Ψήνω στο φούρνο μέχρι να ροδίσει το θράψαλο και να λιώσουν τα τυριά. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ

Η ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ ΑΒΕΕ, πρωτοπόρα στην παραγωγή μοναδικών προϊόντων ζύμης χαρίζει σε 5 φίλους του dinanikolaou.gr, 5 τεμάχια φρέσκα φύλλα Ζύμης Ψαχνών. 1 Κρούστας φρέσκο 1 Χωριάτικο φρέσκο 1 Καταΐφι φρέσκο 1 Φρέσκια σφολιάτα με βούτυρο 1 Βηρυτού φρέσκο Facebook *Κάντε like στη σελίδα μας […]

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΗΛΙΟΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΗΛΙΟΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών καθιερώθηκε το 1998, στις 25 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία της Ένωσης των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών (UNAFPA) για να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό τη γευστική και θρεπτική αξία των ζυμαρικών. Η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ, από το 1932 μας προσφέρει Ελληνικά ζυμαρικά υψηλής ποιότητας […]