Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΑΧΝΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΑΧΝΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΑΧΝΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

: 20
: 30 min
: 5 min

Τα πιτσάκια αυτά σερβίρονται ιδανικά σε ένα μπουφέ ή σαν ορεκτικό, ακόμα και σαν σνακ για μικρούς και μεγάλους. Το καλοκαίρι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βλίτα που, ιδανικά, συνδυάζεται με θρυμματισμένη φέτα.

Ingridients
  • 500 γρ. φρέσκα φύλλα σπανακιού, πλυμένα και καλά στεγνωμένα
  • 50 γρ. ανθότυρο ή άλλο ελαφρύ νωπό τυρί όπως μαλακή μυζήθρα, κατίκι ή τσαλαφούτι κ.ά., λιωμένο με το πιρούνι
  • 50 γρ. κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά (κατά προτίμηση ένα από τα θαυμάσια τυριά Ελλήνων παραγωγών που θα βρούμε σε πολλά παντοπωλεία και τυροπωλεία), τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 20 αραβικές πιτούλες μικρού μεγέθους που θα βρούμε (οι περισσότερες κυκλοφορούν σε τρία μεγέθη: μεγάλο, μεσαίο και μικρό που έχει διάμετρο όσο ένα πιατάκι του καφέ)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Instructions
  • Step 1 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζω το σπανάκι, λίγο αλάτι και 100 ml νερό, κλείνω την κατσαρόλα και ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά. Αφήνω το σπανάκι να αχνιστεί για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πέσει ο όγκος του και να μαλακώσει. Το στραγγίζω καλά, το στύβω ελαφρώς με τις παλάμες μας και το μεταφέρω σε ένα μπολ. Προσθέτω τα δύο είδη τυριού, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.
  • Step 2 Προθερμαίνω το φούρνο σους 200ºC. Στρώνω με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου ή το μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου.
  • Step 3 Αραδιάζω τις μικρές αραβικές πιτούλες στο ταψί. Με ένα πινέλο αλείφω περιμετρικά κάθε πιτούλα με το ελαιόλαδο (αλείφω το κέντρο τους). Βάζω από 1 γεμάτο κουτ. γλυκού μείγμα σπανακιού σε κάθε πιτούλα και το απλώνω κυκλικά. Αλατοπιπερώνω και βάζω το ταψί σε ένα από τα μεσαία ράφι του φούρνου.
  • Step 4 Ψήνω τις πιτσούλες για 5 λεπτά, μέχρι οι βάσεις να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές στην περιφέρεια. Τις σερβίρω ζεστές.