Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΠΙΤΑ ΜΕ ΡΙΓΑΤΟΝΙ & ΚΟΛΟΚΥΘΑ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΡΙΓΑΤΟΝΙ & ΚΟΛΟΚΥΘΑ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΡΙΓΑΤΟΝΙ & ΚΟΛΟΚΥΘΑ

: 8-10
: 40 min
: 40 min

Κυριακάτικο, μαμαδίστικο και πεντανόστιμο φαγάκι που είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά είμαι σίγουρη ότι αξίζει τον κόπο του.

Υλικά
  • 10 φύλλα κρούστας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 350 γρ. ριγατόνι ΗΛΙΟΣ
  • Για την κρέμα κολοκύθας:
  • 300 γρ. κολοκύθα, βρασμένη ή ψημένη
  • 50 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 1 κρεμμύδι
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • Για το μίγμα με φρέσκο τυρί κρέμα:
  • 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA
  • 1 αυγό
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 2-3- κλων. θυμάρι φρέσκο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Για την επιφάνεια:
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 150 γρ. βούτυρο LURPAK, λιωμένο
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. mozzarella τριμμένη ARLA
  • 2-3 κλων. θυμάρι φρέσκο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τα ριγατόνι και τα βράζω al dente. Τα σουρώνω και τα κρατάω στην άκρη.
  • Βήμα 2 Για την κρέμα κολοκύθας: Κόβω την κολοκύθα σε μικρά κομμάτια και ρίχνω στο μούλτι. Προσθέτω το κρεμμύδι, το θυμάρι και το αλεύρι. Πολτοποιώ μέχρι να λιώσει η κολοκύθα. Ανοίγω το μούλτι, προσθέτω 3 κουταλιές από το λιωμένο βούτυρο και πολτοποιώ για ακόμη 1 λεπτό. Μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 3 Για την κρέμα τυριού: Βάζω στο μούλτι το τυρί κρέμα, το αυγό, το θυμάρι και 1 κουταλιά από το λιωμένο βούτυρο. Πολτοποιώ μέχρι να ενωθούν. Προσθέτω το αλεύρι και χτυπάω για 1 λεπτό ακόμη. Αδειάζω το μείγμα σε σακούλας ζαχαροπλαστικής και το αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα 24 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα. Απλώνω το πρώτο φύλλο κρούστας και το βουτυρώνω. Σκεπάζω με ένα ακόμη φύλλο και το βουτυρώνω. Στρώνω ακόμη 2 φύλλα βουτυρωμένα αλλάζοντας λίγο τη φορά τους έτσι ώστε να δημιουργούνται διαφορετικές γωνίες. Συνεχίζω έτσι μέχρι να στρώσω όλα τα φύλλα. Πιάνω όλα τα φύλλα μαζί και τα μεταφέρω στη βουτυρωμένη φόρμα, καλύπτοντας τη βάση και τα τοιχώματα, αφήνοντας τις ακρούλες τους να εξέχουν.
  • Βήμα 5 Τοποθετώ τα ριγατόνι όρθια σε κυκλική σειρά (στριμωγμένα μεταξύ τους) γεμίζοντας όλη τη φόρμα. Γεμίζω τα ριγατόνι με τις δύο κρέμες (εναλλάξ).
  • Βήμα 6 Σε ένα μπολ χτυπάω την κρέμα γάλακτος και τα αυγά. Πασπαλίζω τα ριγατόνι με τη μοτσαρέλα και ραντίζω με το μείγμα. Ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά.

Related Posts

ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ

ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα Άρτου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Αρτοποιών και Ζαχαροπλαστών (UIB), με κεντρικό σύνθημα «Φτιάξτε ψωμί μόνοι σας ή αγοράστε το από τον φούρνο της γειτονιάς σας». Το ψωμί είναι το κατ’ εξοχήν παγκόσμιο προϊόν διατροφής. Διαχρονικό, […]

ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΨΗΤΗ, ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΨΗΤΗ, ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Πολύ χορταστική πρόταση που μπορείτε να το σερβίρετε ως ζεστή σαλάτα. Αν προσθέσετε λίγη τριμμένη φέτα γίνεται ένα ελαφρύ γεύμα ή βραδινό.