Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΙΤΑ ΜΕ ΡΙΓΑΤΟΝΙ & ΚΟΛΟΚΥΘΑ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΡΙΓΑΤΟΝΙ & ΚΟΛΟΚΥΘΑ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΡΙΓΑΤΟΝΙ & ΚΟΛΟΚΥΘΑ

: 8-10
: 40 min
: 40 min

Κυριακάτικο, μαμαδίστικο και πεντανόστιμο φαγάκι που είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά είμαι σίγουρη ότι αξίζει τον κόπο του.

Ingridients
  • 10 φύλλα κρούστας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 350 γρ. ριγατόνι ΗΛΙΟΣ
  • Για την κρέμα κολοκύθας:
  • 300 γρ. κολοκύθα, βρασμένη ή ψημένη
  • 50 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 1 κρεμμύδι
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • Για το μίγμα με φρέσκο τυρί κρέμα:
  • 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA
  • 1 αυγό
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 2-3- κλων. θυμάρι φρέσκο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Για την επιφάνεια:
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 150 γρ. βούτυρο LURPAK, λιωμένο
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. mozzarella τριμμένη ARLA
  • 2-3 κλων. θυμάρι φρέσκο
Instructions
  • Step 1 Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τα ριγατόνι και τα βράζω al dente. Τα σουρώνω και τα κρατάω στην άκρη.
  • Step 2 Για την κρέμα κολοκύθας: Κόβω την κολοκύθα σε μικρά κομμάτια και ρίχνω στο μούλτι. Προσθέτω το κρεμμύδι, το θυμάρι και το αλεύρι. Πολτοποιώ μέχρι να λιώσει η κολοκύθα. Ανοίγω το μούλτι, προσθέτω 3 κουταλιές από το λιωμένο βούτυρο και πολτοποιώ για ακόμη 1 λεπτό. Μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνω στην άκρη.
  • Step 3 Για την κρέμα τυριού: Βάζω στο μούλτι το τυρί κρέμα, το αυγό, το θυμάρι και 1 κουταλιά από το λιωμένο βούτυρο. Πολτοποιώ μέχρι να ενωθούν. Προσθέτω το αλεύρι και χτυπάω για 1 λεπτό ακόμη. Αδειάζω το μείγμα σε σακούλας ζαχαροπλαστικής και το αφήνω στην άκρη.
  • Step 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα 24 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα. Απλώνω το πρώτο φύλλο κρούστας και το βουτυρώνω. Σκεπάζω με ένα ακόμη φύλλο και το βουτυρώνω. Στρώνω ακόμη 2 φύλλα βουτυρωμένα αλλάζοντας λίγο τη φορά τους έτσι ώστε να δημιουργούνται διαφορετικές γωνίες. Συνεχίζω έτσι μέχρι να στρώσω όλα τα φύλλα. Πιάνω όλα τα φύλλα μαζί και τα μεταφέρω στη βουτυρωμένη φόρμα, καλύπτοντας τη βάση και τα τοιχώματα, αφήνοντας τις ακρούλες τους να εξέχουν.
  • Step 5 Τοποθετώ τα ριγατόνι όρθια σε κυκλική σειρά (στριμωγμένα μεταξύ τους) γεμίζοντας όλη τη φόρμα. Γεμίζω τα ριγατόνι με τις δύο κρέμες (εναλλάξ).
  • Step 6 Σε ένα μπολ χτυπάω την κρέμα γάλακτος και τα αυγά. Πασπαλίζω τα ριγατόνι με τη μοτσαρέλα και ραντίζω με το μείγμα. Ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά.

Related Posts

Η ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ – STEP BY STEP

Η ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ – STEP BY STEP

Η χαρακτηριστικότερη πίτα της Σκοπέλου που διαφέρει από τις πίτες όλης της υπόλοιπης Ελλάδας. Η ιστορία της ξεκινάει πολύ παλιά, όταν οι αλοννησιώτες βοσκοί έπρεπε να επισκέπτονται τα μικρά νησάκια (Κυρα-Παναγιά, Σκάτζουρα, Γιούρα, Περιστέρα) που βρίσκονται τριγύρω των μεγαλύτερων νησιών για να ελέγξουν τα κοπάδια […]

ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Ιδανική σούπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα, και πολύ καλό «φάρμακο» για το κρύωμα.



Subscribe