Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΙΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

: 6-8
: 20 min
: 40 min

Υπέροχα τραγανή και με έντονη γεύση αφού το λουκάνικο με πορτοκάλι έχει «δυνατό» χαρακτήρα. Μια πίτα που τα έχει όλα!

Ingridients
  • 14 φύλλα Βυρητού Ζύμη Ψαχνών
  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • Για τη γέμιση
  • 250 γρ. λουκάνικο με πορτοκάλι Μουταβελής, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 200 γρ. αλεύρι βρώμης, Μύλοι Δάκου
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 1 κουτ. γλυκού mix Παστουρμά, evripidou.gr
  • 1 μήλο, ψιλοκομμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Για τη γέμιση: Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τα λουκάνικα και τα σοτάρω χωρίς λιπαρή ουσία μέχρι να ροδίσουν. Τα βάζω στην άκρη μέχρι να τα χρειαστώ.
  • Step 2 Βάζω σε ένα μπολ τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάω μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το αλεύρι βρώμης, το μπέικιν πάουντερ, το μιξ παστουρμά, τη μοτσαρέλα, το μήλο και τα σοταρισμένα λουκάνικα. Ανακατεύω καλά.
  • Step 3 Για την πίτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Απλώνω 2 φύλλα Βυρητού, το ένα επάνω στο άλλο και αλείφω με βούτυρο. Στρώνω από πάνω άκομη 2 φύλλα και βουτυρώνω. Τέλος, απλώνω ακόμη 2 φύλλα (συνολικά 6 φύλλα) και βουτυρώνω. Πασπαλίζω με λίγο mix παστουρμά και βάζω το μείγμα της γέμισης στο κέντρο. Σκεπάζω τη γέμιση με τις άκρες των φύλλων, δημιουργώντας ένα ρολό. Μεταφέρω το ρολό σε ένα ταψί.
  • Step 4 Απλώνω 1 φύλλο Βυρητού από την στενή πλευρά και τσαλακώνω σε μορφή πλισέ. Βουτυρώνω ελαφρά και βάζω το πλισέ επάνω στο ρολό. Συνεχίζω με την ίδια τεχνική μέχρι να καλύψω όλο το ρολό με λωρίδες πλισέ. Ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά.

Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]



Subscribe