Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟΥ

ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟΥ

ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟΥ

: 12-14
: 15 min
: 30 min

Τα πιτάκια αυτά γίνονται και τηγανητά: Ζεσταίνω 3 δάχτυλα ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζω τα πιτάκια σε μέτρια φωτιά, σε δόσεις, για 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Στην περίπτωση αυτή δεν τα πασπαλίζω με σουσάμι γιατί καίγεται και πικρίζει. Είναι εξαιρετικά νόστιμα αλλά και πιο βαριά.

Ingridients
  • 4 έτοιμα παραδοσιακά φύλλα (θα τα βρείτε από αρκετές εταιρείες, νωπά ή κατεψυγμένα)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml ελαιόλαδο) + λίγο ακόμη για το άλειμμα του ταψιού
  • λίγο μαυροκούκκι (μαύρο σουσάμι) ή σουσάμι απλό (ελαφρά καβουρδισμένο για 2 – 3 λεπτά στο γκριλ)
  • Για τη γέμιση
  • 3 φλιτζ. τσαγιού περισσεύματα λαχανόρυζου, κατά προτίμηση μαγειρεμένου με λίγο καρότο και άνηθο –αλλιώς, προσθέτουμε στο λαχανόρυζό μας 1 τριμμένο βιολογικό καρότο, ½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο και 150 γρ. τριμμένο κασέρι
Instructions
  • Step 1 Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά το λαχανόρυζο και το τριμμένο κασέρι.
  • Step 2 Για τα πιτάκια: Κόβω κάθε χωριάτικο φύλλο σε 3 – 4 λωρίδες πλάτους 6 εκατοστών. Στη μία στενή άκρη κάθε λωρίδας βάζω από 1 κουτ. σούπας από το μείγμα της γέμισης. Διπλώνω τη μία γωνία του φύλλου πάνω στη γέμιση, φτιάχνοντας ένα τρίγωνο. Συνεχίζω το χιαστί δίπλωμα με τον ίδιο τρόπο ώστε να φτιάξω τελικά ένα τρίγωνο πιτάκι. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με όλες τις λωρίδες των φύλλων, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Συνολικά φτιάχνω 12 – 14 πιτάκια.
  • Step 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Αλείφω τα πιτάκια με λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζω με το μαύρο ή το απλό σουσάμι. Λαδώνω ελαφρώς μια λαμαρίνα φούρνου ή ένα μεγάλο ρηχό ταψί και αραδιάζω εκεί τα πιτάκια. Τα ψήνω στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Related Posts

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ

Κάτι ανάμεσα σε λαχανόριζο και πολίτικη σαλάτα με ρύζι, αυτό το πιάτο δεν είναι άλλο από ένα αμάλγαμα ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και ιταλικής τεχνικής. Ενα πρώτο πιάτο που στέκεται περήφανα σε κάθε χειμωνιάτικο γιορτινό τραπέζι!

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ «ΠΟΛΙΤΙΚΟ» ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ & ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ «ΠΟΛΙΤΙΚΟ» ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ & ΜΥΡΩΔΙΚΑ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ:Το λαχανόρυζο, με τον τρόπο μαγειρικής που μας προτείνει η Ντίνα, είναι ένα πιάτο γεμάτο από θρεπτικά συστατικά! Το ρύζι βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας των τροφίμων που διαθέτουν ιδιαίτερες διατροφικές ιδιότητες.