Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ

ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ

ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ

: 8
: 15 min
: 40 min

Η τέλεια συνταγή για brunch ή για το γραφείο. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και 200 γρ. καπνιστό ζαμπόν για πιο πλούσια γεύση.

Ingridients
  • 300 γρ. αλεύρι κίτρινο ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 80 γρ. βούτυρο LURPAK, μαλακωμένο
  • 5 γρ. μαγιά ξερή
  • 2 αυγά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε μικρά καρέ, σοταρισμένη
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μικρά καρέ, σοταρισμένη
  • 200 γρ. ARLA mozzarella τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι & πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το θυμάρι. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα.
  • Step 2 Μεταφέρω το μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύω με μια μαρίζ προσθέτοντας σταδιακά το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια. Αφού ενσωματωθεί το βούτυρο στο μείγμα, προσθέτω την μοτσαρέλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Step 3 Βουτυρώνω καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 20-22 εκ. Αδειάζω το μισό μείγμα στη φόρμα και ισιώνω με ένα κουτάλι. Σκορπίζω τις μισές σοταρισμένες πιπεριές και καλύπτω με το υπόλοιπο μείγμα. Σκορπίζω τις υπόλοιπες πιπεριές και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά.

Related Posts

ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

Το μυρμηγκάτο είναι ένα νοσταλγικό γλύκισμα που συνήθιζαν πολύ στην Πρέβεζα και στα Γιάννενα. Η ιστορία του δεν είναι γνωστή αλλά σίγουρα ήταν πολύ αγαπημένο σαν κέικ αφού η τρούφα σοκολάτας του έδινε «παιχνιδιάρικη» όψη ενώ το σιρόπι, το απογειώνει γευστικά.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΜΑΡΟΚΟΥ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΜΑΡΟΚΟΥ

Ένα κυριακάτικο και χορταστικό φαγάκι με αρώματα Μαρόκου. Το ρας ελ Χανούτ είναι από τα αγαπημένα μου μείγματα μπαχαρικών που ανακάλυψα στα ταξίδια μου στη Βόρεια Αφρική. Αναζητήστε το στα μεγάλα μπαχαράδικα!



Subscribe