Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΙΝΟΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΙΝΟΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΙΝΟΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ

: 4
: 30 min
: 30 min

Dr. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία ιδανική συνταγή για μεταπασχαλική «αποτοξίνωση», με την σφραγίδα της αγαπημένης μας Ντίνας. Οι πιπεριές αποτελούν µία θαυμάσια πηγή θρεπτικών συστατικών. Είναι εξαιρετικά πλούσιες σε βιταµίνη C και Β-καροτένιο, δύο πολύ σηµαντικών αντιοξειδωτικών. Αυτό σηµαίνει ότι µπορούν να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών στο σώµα, που προκαλούν βλάβες στα κύτταρα. Έτσι µπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ή τη µείωση των συµπτωµάτων ορισµένων ασθενειών. Ταυτόχρονα, η κινόα αποτελεί μια από τις πιο ολοκληρωμένες τροφές, καθώς έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φώσφορο, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φυτικές ίνες, ωμέγα-3 λιπαρά, βιταμίνες της ομάδας B και Ε. Το θρεπτικό καμβά της συνταγής μας ολοκληρώνουν οι φυτικές ίνες. Η προσθήκη κινόα στη διατροφή, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη φυτικών ινών. Έτσι απομακρύνετε τον κίνδυνο δυσκοιλιότητας. Τέλος, η προσθήκη μοτσαρέλας και αγελαδινού βούτυρο στην συνταγή ενισχύει την απόδοσή της σε ασβέστιο και βιταμίνες Α και D, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και με την πλήρη θωράκιση του ανοσοποιητικού.

Ingridients
  • 8 μέτριες πιπεριές (μπορείτε να διαλέξετε εκτός από πράσινες, και κόκκινες και κίτρινες)
  • 130 γρ. κινόα
  • 300 ml ζωμό λαχανικών
  • 3 ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 κολοκυθάκια, τριμμένα
  • 2 καρότα μέτρια, τριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • ½ ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 60 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 2 Πλένω καλά τις πιπεριές, κόβω μια φέτα από την πλευρά του κοτσανιού, αφήνω τα καπάκια κατά μέρος και αφαιρώ σπόρους και μεμβράνες.
  • Step 3 Πλένω με αρκετό κρύο νερό την κινόα, τρίβοντάς την με τα χέρια μου για να φύγει η γεύση της φλοίδας. Την στραγγίζω και την βάζω σε μια κατσαρόλα μαζί με τον ζωμό λαχανικών. Βάζω σε μέτρια φωτιά και βράζω για 15 λεπτά. Αποσύρω από την φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω την κινόα να απορροφήσει όλο τον ζωμό.
  • Step 4 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Ρίχνω όλα τα λαχανικά (κρεμμύδια, κολοκυθάκια,καρότα, σκόρδο) και σοτάρω σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω τον πελτέ και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας. Κρατάω 3 κουταλιές από τις τριμμένες ντομάτες και ρίχνω τις υπόλοιπες μέσα στο τηγάνι. Ανακατεύω και αποσύρω από την φωτιά. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω την κινόα, την μοτσαρέλα, τα μπαχάρια και τον μαϊντανό. Ανακατεύω καλά.
  • Step 5 Γεμίζω τις πιπεριές με αρκετό μείγμα δημιουργώντας βουναλάκια με τη γέμιση. Σκορπίζω τις 3 κουταλιές ντομάτα που έχω κρατήσει και ψήνω το φαγητό στο φούρνο για 30 λεπτά.
  • Step 6 Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΜΠΡΟΚΟΛΟ Ή ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ… ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΛΛΙΩΣ!

ΜΠΡΟΚΟΛΟ Ή ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ… ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΛΛΙΩΣ!

Δεν είναι από τα πιο αγαπημένα λαχανικά… Ίσως γιατί το μαγείρεμά τους σκορπίζει βαριές «ευωδιές» στο σπίτι. Οι περισσότεροι τα σερβίρουν βραστά με λεμόνι. Εγώ σας δίνω συνταγές για να κάνετε τους πάντες να τα λατρέψουν… Δοκιμάστε τες… Ρολό με μπρόκολο και λιαστές ντομάτες Κουνουπίδι σε φορμάκια […]

MUFFINS ΜΕ «ΚΡΥΜΜΕΝΑ» ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

MUFFINS ΜΕ «ΚΡΥΜΜΕΝΑ» ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Τα λαχανικά είναι δύσκολο να τα συνηθίσουν τα παιδιά. Με αυτά τα μάφινς είναι σίγουρο ότι θα τα λατρέψουν. Πολύ χρώμα και απίθανη γεύση.