Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΛΑΔΙ, ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΛΑΔΙ, ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΛΑΔΙ, ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

: 5 min
: 30 min

Πανεύκολο ορεκτικό. Διατηρείται για 1 μήνα τουλάχιστον στο ψυγείο και μπορούν να συνοδεύσουν τέλεια το ουζάκι ή την μπυρίτσα.

Ingridients
  • 10 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης
  • 6 – 7 φρέσκα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • 2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ολόκληρες
  • άφθονο, καλής ποιότητας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το γκριλ σε δυνατή φωτιά.
  • Step 2 Αραδιάζω τις πιπεριές, ολόκληρες, στη σχάρα του φούρνου την οποία τοποθετώ σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου. Τις ψήνω για 20 – 25 λεπτά, γυρίζοντάς τις τακτικά, μέχρι η φλούδα τους να μαυρίσει ομοιόμορφα. Τις βγάζω από το φούρνο, τις βάζω σε ένα μεγάλο μπολ και το σκεπάζω αμέσως με διάφανη μεμβράνη. Τις αφήνω έτσι καλά κλεισμένες για 15 λεπτά, ώστε οι εγκλωβισμένοι υδρατμοί να αποκολλήσουν τη φλούδα από τη σάρκα τους.
  • Step 3 Τις βγάζω από το μπολ και τις στραγγίζω, κρατώντας το ζουμί που έχουν αφήσει στο μπολ. Τις ξεφλουδίζω (κάτι που γίνεται πανεύκολα), τις καθαρίζω από σπόρια, κοτσάνια και μεμβράνες και τις κόβω σε 2 – 3 μακριές λωρίδες την καθεμία.
  • Step 4 Τα μεταφέρω σε ένα μέτριο γυάλινο βάζο, σε στρώσεις, βάζοντας ενδιάμεσα τα φύλλα του πλατύφυλλου βασιλικού. Προσθέτω το σκόρδο και το ζουμί που άφησαν οι πιπεριές στο μπολ και γεμίζω το βάζο έως επάνω με ελαιόλαδο. Κλείνω καλά το βάζο και το αφήνω στο ψυγείο. Διατηρώ εκεί τις πιπεριές για 2 μήνες.
  • Step 5 Οι πιπεριές διατηρούνται εκεί για 1 μήνα. Κάθε φορά που θέλω να σερβίρω, βγάζω όσες λωρίδες χρειάζομαι και τις αφήνω για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, για να ξεπαγώσει το λάδι τους.

Related Posts

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

Η quasadilla (κεσαδίγια) είναι το γρήγορο και νόστιμο σνακ των μεξικανών. Με 2 τορτίγιες και γέμιση ανάλογη με τα γούστα σας μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμα και χορταστικά πιάτα. Για την συνταγή που σας δίνω, μπορείτε να αξιοποιήσετε και το «στεγνό» κοτόπουλο που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα. Απλά ψιλοκόψτε το και «ξαναζωντανέψτε το» σε κάτι καινούριο.

BABKA ΑΛΜΥΡΗ ΜΕ ΤΣΕΝΤΑΡ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

BABKA ΑΛΜΥΡΗ ΜΕ ΤΣΕΝΤΑΡ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

Έχουμε συνηθίσει την babka στην γλυκιά της εκδοχή. Εγώ σας έχω μια πρωτότυπο πρόταση για μια babka με τυρί, πιπεριές και δροσερό άρωμα δυόσμου. Θα την απολαύσετε σαν σνακ ή ακόμη και για το πρωινό σας.



Subscribe