Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

: 4
: 20 min
: 1 hr

Δεν είναι τόσο η γέμιση που διαφέρει εδώ από τα κλασικά γεμιστά αλλά η γλύκα και η νοστιμιά της πιπεριές Φλωρίνης –ιδιαίτερα αν βρούμε αυθεντικές, η νοστιμιά των οποίων δεν συγκρίνεται. Τις διαλέγουμε σε μέτριο μέγεθος, γερές και φρέσκες για να έχουν όλους τους χυμούς τους.

Ingridients
  • 1 κιλό μέτριες πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
  • ½ ματσάκι μαϊντανό (τα φύλλα), ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι δυόσμο (τα φύλλα), ψιλοκομμένα
  • 3 μεγάλες ντομάτες, ώριμες, ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες, μαζί με το χυμό τους
  • 300 γρ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρια, ελαφρώς καβουρδισμένα στο γκριλ για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μαύρες σταφίδες
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Πλένω και σκουπίζω καλά τις πιπεριές. Κόβω τα «καπάκια» τους (τα οποία αφήνω στην άκρη) και αφαιρώ από το εσωτερικό τις μεμβράνες και τα σπόρια.
  • Step 2 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το δυόσμο, τις τριμμένες ντομάτες και το λιωμένο σκόρδο. Ανακατεύω καλά. Προσθέτω το ρύζι, τα κουκουνάρια, τις σταφίδες, 50 ml από το λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.
  • Step 3 Προθερμαίνοω το φούρνο στους 180ºC. Γεμίζω τις πιπεριές Φλωρίνης κατά τα 3/4 με το μείγμα που ετοίμασα, τις ξαπλώνω στο ταψί με προσοχή για να μην βγει έξω η γέμιση και τις κλείνω ξανά με τα καπάκια τους. Ρίχνω στο ταψί 1 νεροπότηρο χλιαρό νερό, τις περιχύνω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις πασπαλίζω με το τυρί.
  • Step 4 Βάζω το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνω το φαγητό για περίπου 1 ώρα, μέχρι οι φλούδες από τις πιπεριές να ζαρώσουν καλά και σε ορισμένα σημεία να ροδίσουν έντονα. Αφήνω το φαγητό να κρυώσει καλά και σερβίρω. Ιδανικά, το σερβίρω την επόμενη ημέρα, όπως συνηθίζεται με τα λαδερά.