Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

: 6
: 5 min
: 18 min
           
: 10 min

Το μυστικό για αφράτο και σπυρωτό ρύζι είναι μετά το μαγείρεμα να το αφήσουμε σκεπασμένο με ένα καθαρό και στεγνό πανάκι για λίγα λεπτά. Έτσι, οι υδρατμοί θα απορροφηθούν από το πανάκι, αφήνοντας το ρύζι πιο στεγνό και έτσι πολύ αφράτο και σπυρωτό.

Ingridients
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα
  • 5 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό (ή ζωμός της αρεσκείας μας)
  • λίγο αλάτι
Instructions
  • Step 1 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το ρύζι, ανακατεύω μερικές φορές μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι του και σβήνω με το ζεστό νερό (ή το ζωμό).
  • Step 2 Ρίχνω λίγο αλάτι και, όταν το υγρό πάρει βράση χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για 15 – 18 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το υγρό (θα σχηματιστούν μικρές τρύπες στην επιφάνεια).
  • Step 3 Αποσύρω από τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα με ένα καθαρό πανί και μετά με το καπάκι της και αφήνω κατά μέρος για 10 λεπτά.