Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

: 6-8
: 30 min
: 45 min

Η αφράτη, βουτυρένια σφολιάτα «αγκαλιάζει» τέλεια το σούπερ πικάντικο κοτόπουλο. Οι πιπεριές και τα πολλά μπαχαρικά το κάνουν ξεχωριστό. Μπορεί να το σερβίρετε με μια μεγάλη, πράσινη σαλάτα, σαν κύριο γεύμα.

Ingridients
  • 1 φύλλο σφολιάτα Ζύμη Ψαχνών
  • 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 5 φέτες κασέρι για τοστ, πικάντικο
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτά φετάκια
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • Για το mix μπαχαρικών
  • 1½ κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο, σε σπόρους
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά για το mix μπαχαρικών και το αφήνω στην άκρη.
  • Step 2 Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τις πιπεριές και το κρεμμύδι και σοτάρω για 6-8 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζω με λίγο από το μείγμα των μπαχαρικών, ανακατεύω και αφήνω στην άκρη να κρυώσουν.
  • Step 3 Πλένω και σκουπίζω καλά τα φιλέτα και τα τοποθετώ σε μια επιφάνεια κοπής. Σκεπάζω με μεμβράνη και με τον μπάτη (ή άλλο βαρύ αντικείμενο) τα χτυπάω για να πλατύνουν καλά. Απλώνω μια καθαρή μεμβράνη και πασπαλίζω εκεί, το υπόλοιπο mix μπαχαρικών. Απλώνω επάνω στη μεμβράνη με τα μπαχαρικά, τα ανοιγμένα φιλέτα και τα γυρίζω και από τις δύο πλευρές ώστε να «τυλιχτούν» ολόγυρα με μπαχαρικά. Τα στρώνω καλά επάνω στη μεμβράνη φροντίζοντας να μην υπάρχουν κενά ανάμεσά τους και στρώνω επάνω τις φέτες του τυριού. Επάνω στο τυρί απλώνω το μείγμα με τις πιπεριές. Με τη βοήθεια της μεμβράνης, τυλίγω τα φιλέτα με τη γέμιση σε ένα σφιχτό ρολό. Το αφήνω στην άκρη.
  • Step 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 5 Ανοίγω το φύλλο της σφολιάτας επάνω στον πάγκο της κουζίνας, χωρίς να αφαιρέσω το αντικολλητικό χαρτί που έχει στην κάτω πλευρά του. Με προσοχή, αφαιρώ τη μεμβράνη από το ρολό του κοτόπουλου και το τοποθετώ στο κέντρο της σφολιάτας. Κλείνω με προσοχή τη σφολιάτα, καλύπτοντας εντελώς το ρολό και «ασφαλίζω» καλά τις άκρες και την «ραφή».
  • Step 6 Μεταφέρω το ρολό (μαζί με το αντικολλητικό χαρτί) σε μια λαμαρίνα ή σε ένα ταψί. Με ένα πινέλο, αλείφω με το χτυπημένο αυγό και ψήνω στο φούρνο για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
  • Step 7 Το βγάζω από το φούρνο και αφήνω να σταθεί για 10 λεπτά.
  • Step 8 Κόβω σε λεπτές φέτες και σερβίρω αμέσως.
  • Step 9 Tip: Αν έχω κι άλλο φύλλο σφολιάτας, και πριν αλείψω με το αυγό, κόβω 2-3 λεπτές λωρίδες φύλλου και στολίζω το ρολό.

Related Posts

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

Τώρα είναι η εποχή τους! Τώρα λοιπόν είναι η ιδανική εποχή να αιχμαλωτίσουμε την ευωδιά τους σε χίλιες δυο νοστιμιές όπως λεμονάδα, λεμονόκρεμα, λεμονάκια στο αλάτι από το Μαρόκο. Δείτε επίσης πώς με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού θα μεταμορφώσετε το πιο απλό […]

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]