Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας

Πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 20΄ 45΄ 500 γρ. μαρμελάδα [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Λευκάδα!
Υλικά Εκτέλεση
  • 500 γρ. ντομάτες ώριμες
  • 2 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 2 πιπερίτσες καυτερές, ψιλοκομμένες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 300 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100 ml ξύδι βαλσαμικό λευκό 
  • ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι, σκόνη
Περνάω από το multi τη μισή ποσότητα από τις ντομάτες (μαζί με τα σποράκια, γιατί τα σποράκια έχουν πηκτίνη και θα βοηθήσουν να πήξει η μαρμελάδα) μαζί με το τζίντζερ. Τις υπόλοιπες ντομάτες τις καθαρίζω και τις κόβω σε κυβάκια του 1 εκατοστού.
Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζω τις ντομάτες (κυβάκια και πολτός) όπως και τις ψιλοκομμένες καυτερές πιπερίτσες, τη ζάχαρη, το σκόρδο, το μπαχάρι και το βαλσαμικό. Αφήνω σε χαμηλή φωτιά να πήξει η μαρμελάδα για 30 με 40 λεπτά. Αν χρειαστεί, ξαφρίζω και ανακατεύω συχνά με ξύλινο κουτάλι για να μην κολλήσει η μαρμελάδα στο πάτο της κατσαρόλας.
Αποσύρω από τη φωτιά και τη διατηρώ σε αποστειρωμένα βάζα.