destination taste!

ΣΑΛΑΤΕΣ

ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Αυτή η vegan σαλάτα της αγαπημένης Ντίνας Νικολάου είναι σίγουρα πεντανόστιμη, αλλά και super θρεπτική! Τα ρεβίθια που περιέχονται στην σαλάτα είναι ένας από τους βασικούς αντιπρόσωπους της Μεσογειακής Διατροφής.
Περισσότερα →
ΟΣΠΡΙΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ
ΟΣΠΡΙΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ
Τα όσπρια αποτελούν σίγουρα μία εξαιρετική επιλογή για τη διατροφή μας. Διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες για ισχυρό μυϊκό σύστημα, μαγγάνιο ένα μέταλλο που συμβάλλει στην υγεία των οστών και του συνδετικού ιστού, σίδηρο για σωστή αιμοποίηση και φυλλικό οξύ.
Περισσότερα →
ΑΝΑΜΕΙΚΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΥΡΕΝΙΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ
ΑΝΑΜΕΙΚΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΥΡΕΝΙΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μία σαλάτα που χαρακτηρίζεται από πληθώρα και ποικιλία θρεπτικών συστατικών! Βιταμίνες του συμπλέγματος Β για ισχυρό νευρικό σύστημα και βελτιωμένο μεταβολισμό, πρωτεΐνες υψηλές βιολογικής αξίας για ανθεκτικούς μυς και φυτικές ίνες για σωστή εντερική λειτουργία!
Περισσότερα →
ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΡΟΔΙΟΥ
ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΡΟΔΙΟΥ
Το πετιμέζι ροδιού είναι ένα φυσικό γλυκαντικό που παρασκευάζεται από το χυμό του ροδιού ο οποίος συμπυκνώνεται με βρασμό μέχρι να μετατραπεί σε παχύρρευστο σιρόπι. Στο εμπόριο μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα βιολογικών υλικών και μεγάλα σούπερ μάρκετ.
Περισσότερα →
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΠΟΝΙ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΠΟΝΙ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ
Το αργίτικο πεπόνι (με καταγωγή από την Αργολίδα) είναι πολύ αρωματικό πεπόνι με μακρουλό σχήμα και μυτερές άρκες. Το άνυδρο πεπόνι Πάρου ή αλλιώς «μπανάνα» είναι μια ξερική ποικιλία με σφιχτή σάρκα και βαθύ πορτοκαλί χρώμα...
Περισσότερα →
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Πεντανόστιμη σαλάτα πλήρης σε θρεπτική αξία! Το σπανάκι έχει πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας καθώς είναι πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Κ, σίδηρο, ασβέστιο και μαγνήσιο.
Περισσότερα →
ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ ΤΥΡΙΟΥ
ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ ΤΥΡΙΟΥ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία ιδιαίτερη σαλάτα με απόλυτη γεύση και υψηλές θρεπτικές ιδιότητες. Γνήσια έκφραση της παραδοσιακής διατροφής γεμάτη από θρεπτικές ιδιότητες! Βιταμίνες C, Ε, πολυφαινόλες, ολευρωπαίνη και λουτείνη περιλαμβάνονται στο γευστικό συνδυασμό της συνταγής...
Περισσότερα →
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΚΡΕΜΑ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΚΡΕΜΑ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Τα μανιτάρια έχουν μία ιδιαίτερη γευστική αξία. Με την κρέμα μαιντανού που τους…πάει τέλεια, απογειώνονται! Επιπλέον, τα μανιτάρια αποτελούν μία θρεπτική εναλλακτική πρόταση, ειδικά για χορτοφάγους. Παρέχουν στον οργανισμό επαρκείς ποσότητες ασβεστίου, καθώς επίσης και καλής βιολογικής ποιότητας πρωτεΐνες, οι οποίες συμβάλλουν στη μυϊκή ενδυνάμωση.
Περισσότερα →
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥΡΛΟΥ
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥΡΛΟΥ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία σαλάτα με πλούσια γεύση, την οποία μας προτείνει η Ντίνα και ακολουθεί τις αρχές της ελληνικής παραδοσιακής διατροφής περιλαμβάνοντας πληθώρα θρεπτικών συστατικών.
Περισσότερα →
ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ
ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ
Ανάλαφρη και ιδιαίτερη σαλάτα που θα πρέπει να συνοδέψετε με ένα καλό κρασί. Τα φρέσκα καβούρια δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά αλλά έχουν ένα «μπελά» στο καθάρισμα. Αξίζει όμως ο κόπος!
Περισσότερα →
ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ
ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ
Παραδοσιακή και διαχρονική Λιβανέζικη συνταγή που θα βρείτε σε πολλές παραλλαγές. Άλλες φορές με ρεβίθια και άλλες όχι! Το ταχίνι δίνει απίθανη, σουσαμένια γεύση και απαλή υφή.
Περισσότερα →
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΔΙ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΔΙ
Απλή αλλά γιορτινή, χρωματιστή, επίσημη και νοστιμότατη. Τα έχει όλα, ετοιμάζεται στη στιγμή και είναι ό,τι πρέπει για το γιορτινό τραπέζι. Τι περιμένετε;
Περισσότερα →
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΠΕΤΙΜΕΖΙ
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΠΕΤΙΜΕΖΙ
Η κινόα είναι μια σούπερ τροφή με υψηλή θρεπτική αξία. Σε συνδυασμό με τα λουκάνικα με πορτοκάλι, αλλά και την βινεγκρέτ με πορτοκάλι και πετιμέζι, θεωρώ ότι μπορεί να καταναλωθεί και ως κυρίως γεύμα.
Περισσότερα →
ΝΤΑΚΟΣ
ΝΤΑΚΟΣ
Το αγαπημένο μου καλοκαιρινό κολατσιό. Πέρα από την παραδοσιακή εκδοχή, μπορείτε να συνδυάσετε τα μουλιασμένα παξιμάδια με πλήθος διαφορετικά υλικά, ανάλογα με τα γούστα σας και τη φαντασία σας.
Περισσότερα →
ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ
ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ
Αντικαθιστώντας τον παραδοσιακό άνηθο με δυόσμο πετυχαίνουμε μια πιο δροσερή στο στόμα εκδοχή του κλασικού τζατζικιού και, βέβαια, δίνουμε έντονο άρωμα. Το τζατζίκι αυτό συνοδεύει τέλεια αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας, μαγειρευτό ή σχάρας, καθώς και πικάντικα κεμπάπ.
Περισσότερα →
ΓΚΟΥΑΚΑΜΟΛΕ ΜΕ ΚΑΠΠΑΡΗ ΚΑΙ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΓΚΟΥΑΚΑΜΟΛΕ ΜΕ ΚΑΠΠΑΡΗ ΚΑΙ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Θα σερβίρετε το γκουακαμόλε με τσιπς τορτίγιας αλλά και με μπαστουνάκια από τραγανά, ωμά λαχανικά, όπως μπουκετάκια κουνουπιδιού, κλωνάρια σέλερι, καρότα, πιπεριές κάθε χρώματος, αγγουράκια κ.ά., κομμένα σε λεπτά...
Περισσότερα →
ΧΟΡΤΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ
ΧΟΡΤΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ
Τα χόρτα, μαγειρεμένα στον ατμό, διατηρούν καλύτερα το ζωηρό χρώμα τους, είναι πιο τραγανά –αν και καλομαγειρεμένα- και πιο νόστιμα. Διατηρούν εξάλλου τα θρεπτικά τους συστατικά, με την προϋπόθεση...
Περισσότερα →
ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ
ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ
Τα μυστικά για την τέλεια ταραμοσαλάτα για να γίνει ένας «αφρός» είναι το σχολαστικό χτύπημα στο μπλέντερ (όχι τόσο στο μούλτι) και η σταδιακή προσθήκη λαδιού, με την τεχνική δηλαδή τη μαγιονέζας.
Περισσότερα →
ΤΑΜΠΟΥΛΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ
ΤΑΜΠΟΥΛΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ
Δροσερή, χορταστική και νόστιμη η γνωστή λιβανέζικη σαλάτα. Στην πολίτικη, αυτή, παραλλαγή, χρησιμοποιώ τον πελτέ, για να γλυκάνω την οξύτητα της ντομάτας, αλλά και να δώσω χρώμα στο πλιγούρι.
Περισσότερα →
ΣΑΛΑΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ
ΣΑΛΑΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ
Καλής ποιότητας ελληνικό προσούτο θα βρούμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Νούμπουλο, λούζα και άλλα παρόμοια παραδοσιακά ελληνικά αλλαντικά βρίσκουμε συνήθως σε καλά παντοπωλεία και ντελί.
Περισσότερα →
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ
Υπάρχουν αναρίθμητες παραλλαγές της σαλάτας του Καίσαρα, όλες όμως έχουν σαν βάση τον κρόκο αυγού (εδώ μελάτο, για τη μαγιονέζα), το σκόρδο και τις αντσούγιες. Προσοχή στο αλάτι: οι παστές αντσούγιες, αν και ξαλμυρισμένες...
Περισσότερα →
ΣΑΛΑΤΑ ΡΟΚΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΣΑΛΑΤΑ ΡΟΚΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Αν δεν σερβίρουμε τη σαλάτα αμέσως τη φυλάμε στο ψυγείο, σε μπολ σκεπασμένο με διάφανη μεμβράνη, χωρίς να ρίξουμε τη βινεγκρέτ, την οποία προσθέτουμε την τελευταία στιγμή πριν το σερβίρισμα.
Περισσότερα →
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Το λάδι που μένει από το ψήσιμο των παντζαριών, σε συνδυασμό με το υγρό που βγάζουν τα ίδια τα παντζάρια με το ψήσιμό τους συνδυάζονται σε ένα πεντανόστιμο ζουμάκι, με ελαφρώς καπνιστές νότες, που δίνει υπέροχη γεύση στο ντρέσινγκ της σαλάτας.
Περισσότερα →
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΗΛΑ, ΣΤΑΦΥΛΙΑ, ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΗΛΑ, ΣΤΑΦΥΛΙΑ, ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ
Πλούσια και γιορτινή σαλάτα που μπορεί να σταθεί και σαν πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο γεύμα. Αν θέλουμε, μπορούμε να καβουρδίσουμε και λίγη καρυδόψιχα για λίγα λεπτά στο γκριλ, μέχρι απλώς να ροδίσει απαλά και να πασπαλίσουμε πάνω από τη σαλάτα.
Περισσότερα →
ΠΡΑΣΑ ΒΡΑΣΤΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ
ΠΡΑΣΑ ΒΡΑΣΤΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ
Αν και συνήθως τα μαγειρεύουμε με άλλα υλικά, τα πράσα αξίζουν περισσότερο χώρο στο τραπέζι μας. Βράζουν γρήγορα, αναδεικνύοντας τη γλυκά τους γεύση και τα συνοδεύουμε με ένα απλό γλυκόξινο λαδολέμονο.
Περισσότερα →
ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΩΜΗ ΜΕ ΜΗΛΑ
ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΩΜΗ ΜΕ ΜΗΛΑ
Για να ωφεληθούμε τα μέγιστα από τα θρεπτικά συστατικά των ωμών υλικών αυτής της σαλάτας, τρίβουμε τα μήλα και τα παντζάρια την τελευταία στιγμή πριν το σερβίρισμα.
Περισσότερα →
ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
Αν θέλουμε μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σαλάτα από το πρωί ή την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να ρίξουμε το αβοκάντο και το λαδολέμονο. Το ευάλωτο αβοκάντο θα το προσθέσουμε...
Περισσότερα →
ΝΙΣΟΥΑΖ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΤΟΝΟ
ΝΙΣΟΥΑΖ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΤΟΝΟ
Τι κάνει αυτή τη σαλάτα ξεχωριστή; Τα φρέσκα και ξεχωριστά υλικά της! Τα φασολάκια είναι εποχής και όχι κατεψυγμένα και ο τόνος είναι νωπός και όχι κονσέρβας –αν δεν βρούμε τόνο...
Περισσότερα →
ΝΙΣΟΥΑΖ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ
ΝΙΣΟΥΑΖ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ
Η Νισουάζ είναι από τις γευστικότερες και πιο ευφάνταστες μεσογειακές σαλάτες. Το καλοκαίρι χρησιμοποιούμε φρέσκα φασολάκια, καθαρισμένα από τις ίνες τους και κομμένα στη μέση, αν είναι μεγάλα...
Περισσότερα →
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΟΚΙΝΗ (ZAALOUK)
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΟΚΙΝΗ (ZAALOUK)
Η διαφορά με τη δική μας μελιτζανοσαλάτα είναι ο τρόπος που μαγειρεύουμε τις μελιτζάνες πριν τις χρησιμοποιήσουμε. Εδώ οι μελιτζάνες γίνονται αχνιστές. Αν αντέχετε τα πικάντικα, βάλτε αρκετό τσίλι. Ταιριάζει απίστευτα.
Περισσότερα →
ΜΑΡΟΥΛΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
ΜΑΡΟΥΛΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο είδος μαρουλιού θέλουμε: το κλασικό (ρόμαν), το μαρούλι “σαλάτα”, το σγουρό (λόλα) είτε μόνα τους το καθένα ή ανάμεικτα μεταξύ τους, για πιο ενδιαφέρουσα εμφάνιση αλλά και γεύση.
Περισσότερα →
ΜΑΪΝΤΑΝΟΣΑΛΑΤΑ
ΜΑΪΝΤΑΝΟΣΑΛΑΤΑ
Πρόκειται για μια παραλλαγή της παραδοσιακής μαϊντανοσαλάτας από τη Σύρο. Αλείφεται σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού ή σερβίρεται σαν ντιπ με κριτσίνια ή με σφικτοβρασμένα αυγά ή με μια πατατοσαλάτα.
Περισσότερα →
ΛΑΧΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΚΟΛΣΛΟΟΥ
ΛΑΧΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΚΟΛΣΛΟΟΥ
Αμερικανική σαλάτα που συνοδεύει συνήθως τα ψητά κρέατα και πουλερικά και που εμπλουτίζεται με μαγιονέζα. Προτείνουμε να την αντικαταστήσετε με στραγγιστό γιαούρτι...
Περισσότερα →
ΣAΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΞΙΝΟΛΑΧΑΝΟ
ΣAΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΞΙΝΟΛΑΧΑΝΟ
Το παραδοσιακό ξινολάχανο που φτιάχνουν στη Βόρεια Ελλάδα (και σε πολλά μέρη της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης) απαιτεί ιδιαίτερες διαδικασίες για να ετοιμαστεί, αλλά το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικής νοστιμιάς.
Περισσότερα →
ΣΑΛΑΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ
ΣΑΛΑΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ
Η επιτομή της νοστιμιάς και της δροσιάς! Η ευωδιά των εσπεριδοειδών απογειώνει μια απλή ανάμεικτη σαλάτα. Μην περιοριστείτε στα δεδομένα υλικά: αυτοσχεδιάστε προσθέτοντας ή αντικαθιστώντας λαχανικά...
Περισσότερα →
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
Αν θέλουμε, προσθέτουμε στη σαλάτα μας ελιές Καλαμών ή πράσινες, χωρίς κουκούτσια, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια. Το καλοκαίρι, μπορούμε να την εμπλουτίσουμε με φρέσκες ντομάτες...
Περισσότερα →
ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ
ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ
Η παλληκαριά είναι ένα παραδοσιακό φαγητό με ανάμεικτα όσπρια και δημητριακά και που συναντάμε σε πολλά μέρη της Ελλάδας με διάφορες ονομασίες (π.χ. πολυσπόρια,) σε πολλές παραλλαγές...
Περισσότερα →
ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ Ή ΠΟΛΥΣΠΟΡΙΑ
ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ Ή ΠΟΛΥΣΠΟΡΙΑ
Συνταγή μου (μείγμα από όσπρια και δημητριακά) από το βιβλίο συνταγών με βιολογικά προϊόντα που εκδόθηκε για την εκδήλωση Biogala στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια από το δίκτυο βιολογικών προϊόντων.
Περισσότερα →
ΡΥΖΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΡΥΖΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Αν νηστεύουμε, παραλείπουμε τις παστές σαρδέλες ή τις αντικαθιστούμε με 6 – 7 μικρές γαρίδες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, βρασμένες για 8 λεπτά, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση.
Περισσότερα →
ΡΥΖΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΒΕΡΙΚΟΚΑ
ΡΥΖΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΒΕΡΙΚΟΚΑ
Το άγριο ρύζι ταιριάζει εξαιρετικά με αποξηραμένα φρούτα και πράσινα λαχανικά. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να μεταμορφώνετε τη σαλάτα σας. Το καλοκαίρι μπορείτε να προσθέσετε φασολάκια, το χειμώνα μπρόκολο και την άνοιξη σπαράγγια ή αγκινάρες.
Περισσότερα →
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ
Το λευκό βαλσαμικό ξίδι έχει εξαιρετικά λεπτή γεύση και απαλό χρώμα που δεν «σκεπάζει» το ζωηρό κόκκινο χρώμα της ντομάτας. Για ακόμη πιο όμορφη εμφάνιση και περισσότερη γεύση...
Περισσότερα →
ΡΕΓΚΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
ΡΕΓΚΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
Από τις πιο νόστιμες σαλάτες-κρέμες, με αναπάντεχο αλλά εξαίσιο συνδυασμό υλικών. Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα και σφικτή, αλειμμένη σε ζεστές φρυγανισμένες φέτες χωριάτικου ψωμιού ή σαν ντιπ, με κριτσίνια ή αλμυρά κρακεράκια.
Περισσότερα →
ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΒΡΑΣΤΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΒΡΑΣΤΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Άλλοι τρόποι για να σερβίρουμε αυτά τα σπαράγγια είναι με τριμμένο τυρί (κυρίως παρμεζάνα ή πικάντικη γραβιέρα) και ελαιόλαδο αρωματισμένο με κάποιο μυρωδικό ή μπαχαρικό της αρεσκείας μας. Για να διατηρηθούν ίσια τα βράζουμε δεμένα όλα μαζί στα κοτσάνια σε δύο σημεία, σε ματσάκι.
Περισσότερα →