Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ

ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Δροσερό γλύκισμα που «κρύβει» 3 δυνατές γεύσεις. Σοκολατένιο κέικ, αφράτη κρέμα και ηδονικές φράουλες. Αν σας έχει περισσέψει κέικ το οποίο έχει μπαγιατέψει, είναι ευκαιρία να το «ανακυκλώσετε» δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο.
Περισσότερα →
ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Αφράτα και γλυκά ψωμάκια γεμισμένα με ολόκληρη μπανάνα και πραλίνα φουντουκιού. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη πραλίνα αλλά εγώ θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε να φτιάξετε τη δική σας.
Περισσότερα →
BANANA BREAD ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
BANANA BREAD ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Διάσημο μπανανόψωμο που έχει αγαπηθεί πολύ και στην Ελλάδα. Εγώ προσθέτω και λίγη σοκολάτα γιατί νομίζω ότι ταιριάζει απόλυτα με την μπανάνα.
Περισσότερα →
ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ
ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ
Αυτή η βελούδινη γεύση της δροσιάς μπορεί γίνει ο καλύτερος επίλογος για κάθε γεύμα. Εύκολο στην παρασκευή του, ευχάριστο στη γεύση, γίνεται εντυπωσιακό στην παρουσίασή του με ένα καλόγουστο γαρνίρισμα.
Περισσότερα →
MUFFINS ΜΠΑΝΑΝΑ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ ΓΛΑΣΟ
MUFFINS ΜΠΑΝΑΝΑ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ ΓΛΑΣΟ
Υδαρά και νόστιμα muffins μπανάνας και γλάσο που μοσχομυρίζει βούτυρο. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε δύο διαφορετικά γλάσα αν κάνετε την ίδια συνταγή αντικαθιστώντας το βούτυρο με φρέσκο τυρί κρέμα. Θα είναι πιο υπόξινο και θα «κοντράρει» με τη γλύκα της μπανάνας.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΜΟΥΣ ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ
ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΜΟΥΣ ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ
Τα μούσμουλα μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, αλλά είναι πεντανόστιμα και την Άνοιξη τα βρίσκουμε σε όλους τους πάγκους της λαϊκής. Είναι οικονομικά και σας διαβεβαιώνω ότι θα τα αγαπήσετε όταν τα δοκιμάσετε!
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΚΙΝΟΑ
ΚΕΪΚ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΚΙΝΟΑ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μια συνταγή με ιδιαίτερα πλούσια διατροφική αξία. Η κινόα ανήκει στις λεγόμενες superfoods… Οι Ίνκας την είχαν ονομάσει «μητέρα όλων των τροφών» και δεν είχαν άδικο. Η κινόα δεν περιέχει γλουτένη και έχει υψηλές συγκεντρώσεις σε σίδηρο, βιταμίνες Β...
Περισσότερα →
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΟΘΥΜΑΡΟ
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΟΘΥΜΑΡΟ
Παρεξηγημένο φρούτο το μούσμουλο, παρόλο που είναι πολύ νόστιμο και αρκετά οικονομικό. Την Άνοιξη που το βρίσκουμε παντού στις λαϊκές μπορείτε να πάρετε αρκετά μεγάλη ποσότητα και να φτιάξετε την πιο απίθανη μαρμελάδα που θα σας εκπλήξει με τη γεύση της.
Περισσότερα →
BLACK FOREST
BLACK FOREST
Διαχρονική τούρτα με φανατικούς θαυμαστές που την λατρεύουν! Ανάλογα με την εποχή χρησιμοποιώ φρέσκα κεράσια ή κεράσια σε σιρόπι. Σωστή επιλογή είναι αν επιλέξετε και γλυκό του κουταλιού.
Περισσότερα →
MUFFINS ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ
MUFFINS ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ
Αφράτα και υδαρά muffins με 2 κόκκινα φρούτα και σοκολάτα. Φυσικά τα φρούτα μπορείτε να τα αντικαταστήσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Συνδυάστε φράουλες με βατόμουρα, κεράσια με μύρτιλα ή και ρόδι με μήλο.
Περισσότερα →
CHEESECAKE ΤΡΙΧΡΩΜΟ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ
CHEESECAKE ΤΡΙΧΡΩΜΟ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ
Ανοιξιάτικο και εντυπωσιακό cheesecake για να καταπλήξετε με την γεύση αλλά και την εμφάνιση. Αν δεν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας το χρώμα με το σιρόπι μύρτιλων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Περισσότερα →
ΣΟΡΜΠΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΣΟΡΜΠΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Οι εραστές… της σοκολάτας, θα βρουν σ’ αυτή τη συνταγή την αγαπημένη τους γεύση γεμάτη δροσιά και χωρίς τα λιπαρά των παγωτών.
Περισσότερα →
RED VELVET CAKE
RED VELVET CAKE
Διάσημο κέικ της παγκόσμιας ζαχαροπλαστικής με απαλή υφή, πλούσια κρέμα και γιαουρτένια γεύση.
Περισσότερα →
ANGEL CAKE ΜΕ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ ΚΑΙ ΡΟΔΟΝΕΡΟ
ANGEL CAKE ΜΕ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ ΚΑΙ ΡΟΔΟΝΕΡΟ
Κέικ των «αγγέλων» που μοσχομυρίζει φρεσκάδα! Αέρινο και πολύ ελαφρύ με άρωμα τριαντάφυλλο. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φραμπουάζ με κεράσια, φράουλες, μύρτιλλα... αλλά κρατήστε το ροδόνερο.
Περισσότερα →
ΦΡΑΟΥΛΕΣ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
ΦΡΑΟΥΛΕΣ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Μετατρέψτε εύκολα το γλυκό αυτό σε μαρμελάδα! Όταν είναι έτοιμο και το τραβήξετε από τη φωτιά, το πολτοποιείτε στο μούλτι ή μέσα στην κατσαρόλα με το ραβδομπλέντερ και έτοιμη η μαρμελάδα!
Περισσότερα →
ΓΡΑΝΙΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΓΡΑΝΙΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Πανεύκολη νοστιμιά που θα ξετρελάνει τα παιδιά σας. Γίνεται πάρα πολύ γρήγορα και μπορείτε να την φτιάξετε με όποιο φρούτο αγαπούν περισσότερο τα μικρά σας. Δοκιμάστε, γρανίτα ροδάκινο, καρπούζι, βερίκοκο κ.λπ.
Περισσότερα →
ΤΟΥΡΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΦΟΡΜΑΣ
ΤΟΥΡΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΦΟΡΜΑΣ
Τούρτα-τσουρέκι υπερπαραγωγή είναι το τέλειο επιδόρπιο για να κλείσουμε ένα γιορτινό γεύμα. Μπορείτε το τσουρέκι να το προετοιμάσετε 1-2 ημέρες νωρίτερα και να το στολίσετε την ημέρα του σερβιρίσματος.
Περισσότερα →
ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ, ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ
ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ, ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ
Αυτό το αφράτο τσουρέκι γίνεται εξαιρετικά αρωματικό με το μαχλέπι και τη μαστίχα. Για να φουσκώσει καλά η ζύμη την αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος και τη σκεπάζουμε με μια κουβερτούλα...
Περισσότερα →
ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ
ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ
Πάσχα χωρίς τσουρέκι δεν γίνεται. Μπορείτε όμως να ετοιμάσετε και μικρότερα, ατομικά τσουρεκάκια, για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο ή για τον καφέ.
Περισσότερα →
ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ & ΑΡΩΜΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ & ΑΡΩΜΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
Πανάλαφρο γλύκισμα με τραγανά δημητριακά. Είναι πολύ σημαντικό η κρέμα να είναι εντελώς κρύα. Αν θέλετε για να γλυτώσετε χρόνο, μπορείτε να την ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα και να την αφήσετε να κρυώσει καλά.
Περισσότερα →
ΣΑΜΑΛΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΣΑΓΚΟΥΙΝΙΑ
ΣΑΜΑΛΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΣΑΓΚΟΥΙΝΙΑ
Είναι πανεύκολο και πολύ ιδιαίτερο σάμαλι που δεν χρειάζεται σιρόπι αφού η καραμέλα και τα σαγκουίνια το κάνουν απίστευτα ζουμερό. Αν θέλετε να το απογειώσετε μπορείτε να το σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια.
Περισσότερα →
«ΜΑΓΙΚΗ» ΜΗΛΟΠΙΤΑ
«ΜΑΓΙΚΗ» ΜΗΛΟΠΙΤΑ
Μια μηλόπιτα σκέτο όνειρο! Αέρινη υφή χωρίς αλεύρι, αυγά και γάλα… Μόνο μήλα… Το απόλυτο, μαγικό γλυκό που μπορούμε να ευχαριστηθούμε χωρίς τύψεις!
Περισσότερα →
ΣΟΥΣΑΜΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
ΣΟΥΣΑΜΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
Από τα πιο αρωματικά κουλουράκια με το πορτοκάλι και το σουσάμι να κυριαρχούν στη γεύση τους. Αν δεν σας αρέσει το τσίπουρο, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με τσικουδιά, ρακί ή κονιάκ.
Περισσότερα →
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ RASPBERRY (ΣΜΕΟΥΡΟ)
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ RASPBERRY (ΣΜΕΟΥΡΟ)
Κόκκινη και γλυκιά είναι από τις αγαπημένες μου μαρμελάδες. Αν δεν βρείτε φρέσκα σμέουρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα αλλά θα χρειαστεί να προσθέσετε περίπου 5 γρ. πηκτίνη (θα τη βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ).
Περισσότερα →
COOKIES ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
COOKIES ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
Δύσκολο να πει κάποιος ότι δεν αγαπά το κέικ καρότου. Ο συνδυασμός καρότων, μπαχαρικών και ξηρών καρπών είναι μοναδικός. Εγώ σας έχω τα αγαπημένα μου carrot cookies που μπορείτε να τα απολαύσετε...
Περισσότερα →
ΚΑΡΥΔΕΣ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
ΚΑΡΥΔΕΣ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
Νοσταλγικό γλυκάκι των παιδικών μας χρόνων που το φτιάχνω αρκετά συχνά. Γίνεται πανεύκολα και με ελάχιστα υλικά. Διατηρούνται αρκετό καιρό αρκεί να είναι συσκευασμένα. Αγοράστε μικρά σακουλάκια και βάλτε 1-2 κομμάτια στο καθένα.
Περισσότερα →
ΚΡΗΤΙΚΑ «ΣΤΑΦΙΔΩΤΑ»
ΚΡΗΤΙΚΑ «ΣΤΑΦΙΔΩΤΑ»
Αυτά τα γεμιστά γλυκά πιτάκια απαντώνται σε όλη την Ελλάδα, κυρίως στη νότια όπου καλλιεργείται πολύ η σταφίδα. Είναι ένα εξαιρετικό νηστίσιμο γλυκό κέρασμα για μικρούς και μεγάλους...
Περισσότερα →
ΜΕΛΑΧΡΙΝΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
ΜΕΛΑΧΡΙΝΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Όταν φτιάχνω γλυκίσματα σιροπιαστά που έχουν υφή κέικ τα αφήνω να κρυώσουν καλά και τα σιροπιάζω με χλιαρό σιρόπι. Ετσι, απορροφούν καλύτερα το σιρόπι και δεν λασπώνουν.
Περισσότερα →
ΓΡΗΓΟΡΕΣ GALETTE ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ & ΒΑΝΙΛΙΕΣ
ΓΡΗΓΟΡΕΣ GALETTE ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ & ΒΑΝΙΛΙΕΣ
Με μια καλή σφολιάτα και φρέσκα φρούτα, μπορείτε να έχετε το πιο εντυπωσιακό και νόστιμο γλύκισμα για να κλείσετε ένα ωραίο δείπνο. Φρούτα μπορείτε να βάλετε ανάλογα με την εποχή και τα γούστα σας!
Περισσότερα →
ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ & ΚΡΕΜΑ
ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ & ΚΡΕΜΑ
Αφράτο με υπέροχη, βελούδινη κρέμα και σταφίδες είναι το τέλειο κολατσιό για τα παιδιά ή τα παιδικά πάρτι. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τις σταφίδες με κράνμπερις ή μύρτιλλα.
Περισσότερα →
ΕΚΛΕΡ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΕΚΛΕΡ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Αμαρτωλή, γαλλική συνταγή που λατρεύω. Είναι λίγο «μπελαλίδικα» αλλά με αποζημιώνει η γεύση τους. Πλούσια, σοκολατένια… τέλεια!
Περισσότερα →
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ
Νόστιμα, μυρωδάτα μπισκοτάκια κανέλας που θα μοσχοβολήσουν το σπίτι. Το τέλειο συνοδευτικό σε ένα τσάι με άρωμα μήλο ή μια καυτή σοκολάτα.
Περισσότερα →
COOKIES ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
COOKIES ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
Για να παραμείνουν φρέσκα και νόστιμα μέχρι το τελευταίο, διατηρούμε τα μπισκότα για 10 ημέρες σε δοχείο μεταλλικό ή γυάλινο, που να κλείνει καλά, και το τοποθετούμε μακριά από παράθυρο που το «χτυπά» ο ήλιος...
Περισσότερα →
SACHER TORTE
SACHER TORTE
Διάσημο βιεννέζικο κέικ, πλούσιο σε σοκολάτα και μια λεπτή γέμιση μαρμελάδας βερίκοκο. Εμπνευστής του, ο Franz Sacher ένας νεαρός 16χρονος μαθητευόμενος ζαχαροπλάστης που έμελλε να φτιάξει το απόλυτο γαστρονομικό σύμβολο της Αυστρίας.
Περισσότερα →
ΠΑΒΛΟΒΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
ΠΑΒΛΟΒΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
Πανάλαφρο και αρωματικό γλύκισμα που αξίζει την προσπάθεια. Αναζητήστε τα ζαχαρωμένα ροδοπέταλα γιατί εκτός από την εμφάνιση, δίνουν μοναδική γεύση και άρωμα!
Περισσότερα →
CHEESECAKE ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ
CHEESECAKE ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ
Πλούσιο, κρεμώδες και πεντανόστιμο γλυκό που αγαπάμε πολύ. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη μαρμελάδα, μπορείτε να το σερβίρετε με λίγη χτυπημένη κρέμα και φρέσκα φρούτα, ανάλογα με την εποχή.
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΚΕΪΚ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
«Σταγόνες» σοκολάτας βρίσκω συσκευασμένες στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Φτιάχνω και μόνη μου ως εξής: βάζω 125 γρ. (1 πλάκα) κουβερτούρα ή μαύρη σοκολάτα μπίτερ (πάνω από 68% κακάο) στο ψυγείο για να σφίξει λίγο...
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
Αντικαθιστώντας μέρος του αλευριού με σκόνη αμυγδάλου, φτιάχνουμε τελικά ένα εξίσου αφράτο αλλά εξαιρετικά νόστιμο κέικ που θα συνοδέψει τον καφέ, το χυμό, το τσάι μας.
Περισσότερα →
ΜΠΙΣΚΟΤΑ CRINKLE LEMON
ΜΠΙΣΚΟΤΑ CRINKLE LEMON
Αυτά τα πρωτότυπα και αφράτα μπισκότα κλείνουν μέσα τους όλη τη γλύκα και και το άρωμα του λεμονιού. Η ζύμη τους είναι μαλακή αλλά δεν πρέπει να προσθέσετε περισσότερο αλεύρι από αυτό που σας προτείνω.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ LEMON PIE
ΤΑΡΤΑ LEMON PIE
H κλασική αμερικάνικη τάρτα που με ξετρελαίνει. Τραγανή βάση, αφράτη, μυρωδάτη κρέμα με έντονη γεύση λεμονιού και βελούδινη μαρέγκα.
Περισσότερα →
LAMINGTONS
LAMINGTONS
Τα lamingtons είναι διάσημα γλυκάκια που τα δοκίμασα σε ένα ταξίδι μου στη μακρινή Αυστραλία. Γίνονται πολύ γρήγορα και είναι πολύ νόστιμα.
Περισσότερα →
COOKIES ΜΠΑΝΑΝΑΣ
COOKIES ΜΠΑΝΑΝΑΣ
Πεντανόστιμα cookies μπανάνας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους με τη γεύση τους. Η αμυγδαλόσκονη δίνει ντελικάτη υφή και έξτρα άρωμα.
Περισσότερα →
ΚΑΡΙΟΚΕΣ
ΚΑΡΙΟΚΕΣ
Στη Ξάνθη είδα να φτιάχνουν τις καριόκες με μια ιδιαίτερα πυκνή, συμπαγή και νόστιμη ψίχα. Το μυστικό τους είναι η βανίλια «υποβρύχιο» και μου το αποκάλυψε μια καλή μου Ξανθιώτισσα...
Περισσότερα →
ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Από τα προτιμότερα ψωμάκια για πρωινό που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Αν θέλουμε, πλάθουμε δύο μεγαλύτερα καρβέλια ή φρατζόλες, αντί για μικρά ψωμάκια.
Περισσότερα →
ΒΑΦΛΕΣ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ
ΒΑΦΛΕΣ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ
Είναι αφράτες, εντυπωσιακές και θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα και γρήγορα ετοιμάζονται, χωρίς τεχνητά διογκωτικά και βελτιωτικά γεύσης όπως οι έτοιμες του εμπορίου. Για τέλεια εμφάνιση καλό είναι να εξοπλιστείτε με την ειδική βαφλιέρα...
Περισσότερα →
TRIFFLE ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ
TRIFFLE ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ
Αν δεν ξέρετε τι να κάνετε με τα μελομακάρονα που περίσσεψαν στις γιορτές (αν και διατηρούνται για καιρό και δεν χαλάνε εύκολα), να μια συνταγή που θα τα αξιοποιήσει άψογα!
Περισσότερα →
ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ
ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ
Η συνταγή είναι του φίλου μου σεφ Δημήτρη Χρονόπουλου και σας την προτείνω γιατί συνδυάζει απίστευτη ευκολία στην τεχνική και αληθινά εντυπωσιακή γιορτινή εμφάνιση.
Περισσότερα →
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΪΚ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟΥ
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΪΚ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟΥ
Εντυπωσιακή βασιλόπιτα που θα την λατρέψουν όλοι. Πλούσια κρέμα κάστανο, κράνμπερι και σταφίδες είναι ότι χρειάζεται για να μπει ο νέος χρόνος γλυκά. Βάλτε όλη σας την τέχνη για την πρωταγωνίστρια της βραδιάς.
Περισσότερα →
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ
Φοβάστε να φτιάξετε βασιλόπιτα, με τα πολύπλοκα μείγματα, τις μαγιές και τα απανωτά φουσκώματα που, συχνά, δεν πετυχαίνουν; Ηρθε η ώρα να φτιάξετε την πιο πετυχημένη, μυρωδάτη και λαχταριστή βασιλόπιτα, με τα χέρια σας...
Περισσότερα →
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ, ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ, ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
Μια διαφορετική βασιλόπιτα απ’ ότι γνωρίζετε μέχρι τώρα. Το πετιμέζι, το τζίντζερ και τα άλλα αρώματα θα σας εντυπωσιάσουν. Η δροσερή επικάλυψη είναι ότι χρειάζεται για να δώσει την σωστή «κόντρα» στα έντονα αρώματα.
Περισσότερα →
CANNOLI SICILIANI
CANNOLI SICILIANI
Τα cannoli είναι ένα παραδοσιακό γλύκισμα της Σικελίας και οφείλουν το όνομά τους στο σχήμα τους αφού μοιάζουν με μικρούς σωλήνες. Για να τα φτιάξετε, χρειάζεται να έχετε ειδικούς μεγαλλικούς σωλήνες που θα βρείτε στα καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής.
Περισσότερα →
TRES LECHES CAKE
TRES LECHES CAKE
Παραδοσιακό, μεξικάνικο κέικ που οφείλει τη νοστιμιά του στα «3 γάλατα». Γάλα, Κρέμα, ζαχαρούχο ανακατεύοντας καλά και δίνουν γαλατένια γεύση στο ουδέτερο κέικ. Η σαντιγί επιβάλλεται για να ολοκληρωθεί η «γαλατένια» πανδαισία!
Περισσότερα →
ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΟ CHEESECAKE
ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΟ CHEESECAKE
Διάσημο γλύκισμα εξαιρετικά αφράτο και νόστιμο. Χρειάζεται λίγη προσοχή στην διαδικασία και το ψήσιμο και το αποτέλεσμα είναι σίγουρο ότι θα σας αποζημειώσει!
Περισσότερα →
ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ
ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ
Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.
Περισσότερα →
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
Διαφορετικοί, λαχταριστοί, με το καβουρδισμένο φουντούκι να κλέβει κυριολεκτικά την παράσταση στη γεύση! Η επιτυχία του κουραμπιέ, όμως, βασίζεται στο αληθινό βούτυρο που του δίνει άρωμα, γεύση και τριφτή υφή.
Περισσότερα →
ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΡΑΦΑΕΛΛΟ
ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΡΑΦΑΕΛΛΟ
Πυκνά και βελούδινα στην υφή, με τη γλύκα της λευκής σοκολάτας και την εξωτική επικάλυψη τριμμένης καρύδας, αυτά τα τρουφάκια που θα φτιάξετε με τα χέρια σας είναι κλάσεις ανώτερα από τα έτοιμα συσκευασμένα. Πιστέψτε με!
Περισσότερα →
CRÊPES SUZETTE… Η ΔΙΑΣΗΜΗ ΓΑΛΛΙΔΑ
CRÊPES SUZETTE… Η ΔΙΑΣΗΜΗ ΓΑΛΛΙΔΑ
Διάσημο, γαλλικό επιδόρπιο με πορτοκαλένια γεύση και εντυπωσιακό σερβίρισμα. Αν δεν διαθέτετε γκάζι το οποίο είναι απαραίτητο για το φλαμπάρισμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αναπτήρα ασφαλείας ώστε να «πυροδοτήσετε» το αλκοόλ.
Περισσότερα →
ΜΕΛΟΨΩΜΟ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ
ΜΕΛΟΨΩΜΟ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ
Αντικαταστήστε τα ξερά φρούτα της συνταγής με όποια άλλα σας αρέσουν, όπως με χουρμάδες (ιδιαίτερα το χειμώνα), ξερά δαμάσκηνα, ξανθή σταφίδα, αποξηραμένα κράνα (για ξινούτσικο αλλά πολύ νόστιμο αποτέλεσμα) και άλλα.
Περισσότερα →
ΡΑΒΑΝΙ ΚΑΡΟΤΟ
ΡΑΒΑΝΙ ΚΑΡΟΤΟ
Ένα ραβανί απίθανα νόστιμο και γλυκό, με τον πουρέ καρότου να δίνει υπέροχο χρώμα και χαρακτηριστική γεύση. Με άλλα λόγια, το κέικ καρότου αλά ελληνικά!
Περισσότερα →
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΑΝΑΠΟΔΗ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΑΝΑΠΟΔΗ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ
Η γλύκα του παχύρρευστου πετιμεζιού μεταμορφώνει αυτή την απλή μηλόπιτα με ιδιαίτερο γλύκισμα, δίνοντάς του πλούσια γεύση και καραμελωμένη εμφάνιση. Συνοδεύεται τέλεια με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.
Περισσότερα →
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΥΔΩΝΙ
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΥΔΩΝΙ
Αυτά τα πρωτότυπα σε γεύση και αφράτα μπισκότα κλείνουν μέσα τους όλη τη γλύκα και τη νοστιμιά των κυδωνιών, που τώρα είναι στην εποχή τους. Δώστε προσοχή στο κόψιμο της ζύμης σε ισόπαχες φετούλες...
Περισσότερα →
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ
Τέλειο, μοσχοβολιστό γλυκό που θα αρέσει σε όλους! Μην παραλείψετε τις ελαφρώς καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού. Θα δώσει στην πίτα σας, άλλη γεύση.
Περισσότερα →
ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΡΟΔΙ
ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΡΟΔΙ
Είναι τόσο γρήγορη η προετοιμασία αυτής της μπουγάτσας που δεν θα το πιστεύετε. Έχει τέλειο ρόδινο χρώμα και απαλό άρωμα ροδιού.
Περισσότερα →
MUFFINS ΜΕ 3 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ
MUFFINS ΜΕ 3 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ
Τέλεια μαφινάκια με ελάχιστη ζάχαρη που θα λατρέψουν τα πιτσιρίκια σας. Φτιάξτε τα για πρωινό, για πάρτι ή για το απογευματινό κολατσιό τους.
Περισσότερα →
Η ΤΕΛΕΙΑ ΦΥΣΤΙΚΟΠΙΤΑ!
Η ΤΕΛΕΙΑ ΦΥΣΤΙΚΟΠΙΤΑ!
Το φυστίκι Αιγίνης είναι από τους πιο αγαπημένους ξηρούς καρπούς που εκτός από τη νοστιμιά τους χαρακτηρίζονται και ως σούπερ, συμπληρωματική τροφή.
Περισσότερα →
ΣΑΜΑΛΙ
ΣΑΜΑΛΙ
Παραδοσιακό και πεντανόστιμο γλυκό που γίνεται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Είναι πάρα πολύ εύκολο στην παρασκευή του και χωρίς να «πασαλείψουμε» όλη την κουζίνα.
Περισσότερα →
ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Οι Φλωρεντίνες έχουν φανατικούς φίλους, καθώς συνδυάζουν λαχταριστούς ξηρούς καρπούς (κυρίως αμύγδαλα) με καραμέλα. Εδώ βάζω τα εξίσου αγαπημένα γλυκά του κουταλιού, για ακόμα μεγαλύτερη νοστιμιά ενώ τη… χαριστική βολή δίνει η σοκολάτα!
Περισσότερα →
ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ
ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ
Πρωτότυποι και ιδιαίτερα νόστιμοι, οι λουκουμάδες με φρούτα θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους με την ποικιλία γεύσης και υφής σε κάθε μπουκιάς.
Περισσότερα →
ΡΟΛΟ ΦΡΟΥΤΩΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΡΟΛΟ ΦΡΟΥΤΩΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Στην ουσία είναι ένα στρούντελ με γέμιση από μήλα, μπανάνες, σταφίδες και αμύγδαλα. Αν δεν μας αρέσουν οι μπανάνες τις παραλείπουμε και αυξάνουμε τα μήλα.
Περισσότερα →
ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ
ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ
Η κλασική συνταγή για απολαυστική σπιτική μουσταλευριά! Μούστο μπορείτε να αγοράσετε από ορισμένες κάβες, αλλά ασφαλώς μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας...
Περισσότερα →
ΣΥΚΑ ΨΗΤΑ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΟΓΑΛΟ
ΣΥΚΑ ΨΗΤΑ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΟΓΑΛΟ
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική εάν μας έχει περισσέψει στο ψυγείο ρυζόγαλο, 3 – 4 ημερών. Το αδειάζουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας...
Περισσότερα →
ΣΤΑΦΥΛΙ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
ΣΤΑΦΥΛΙ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Διαλέγουμε τσαμπιά με ρώγες σφικτές, μεγάλες και γερές. Για να δούμε αν έχει δέσει το σιρόπι σε γλυκό του κουταλιού ή σε μαρμελάδα, ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα σε ένα λευκό και στεγνό πιατάκι του καφέ.
Περισσότερα →
PANCAKES ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ
PANCAKES ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ
Το αγαπημένο πρωινό μικρών και μεγάλων. Με το σιρόπι κόκκινων φρούτων γίνεται υπερπαραγωγή. Φυσικά μπορείτε να σερβίρετε τα pancakes σας με μέλι ή με ζάχαρη και κανέλα ακόμα και με μαρμελάδα.
Περισσότερα →
ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ, ΜΕ ΕΣΠΡΕΣΟ
ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ, ΜΕ ΕΣΠΡΕΣΟ
Οι παγωμένες αυτές κρεμ μπρουλέ με την καυτή, καραμελωμένη επιφάνεια να κάνει υπέροχη αντίθεση, σερβίρονται σκέτες αλλά ιδανικά συνοδεύονται με καλής ποιότητας σοκολατάκια, κατά προτίμηση με γέμιση καφέ.
Περισσότερα →
ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΕΝΙΑ ΖΥΜΗ
ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΕΝΙΑ ΖΥΜΗ
Ελαφρώς «πειραγμένη» γαλατόπιτα, αφού η παραδοσιακή -συνήθως- δεν έχει ζύμη. Τα καρύδια στη γέμιση δίνουν «σώμα» και φυσικά νοστιμιά. Ιδανικά, τρώγεται χλιαρή αλλά είναι εξίσου γευστική και κρύα.
Περισσότερα →
ΡΟΛΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΑΦΡΑΤΟ
ΡΟΛΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΑΦΡΑΤΟ
Το μυστικό για να τυλίξουμε εύκολα το παντεσπάνι σε ρολό χωρίς να σπάσει, είναι να το ρολάρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό και τυλιγμένο με μια πετσέτα.
Περισσότερα →
ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Αν δεν έχουμε κορνέ ζαχαροπλαστικής, μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε ένα μόνοι μας: παίρνουμε ένα μέτριου μεγέθους νάιλον σακουλάκι τροφίμων και με ένα ψαλίδι κόβουμε τη μία γωνία της βάσης του.
Περισσότερα →
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ
Η αγαπημένη μου μαρμελάδα. Eτοιμάζω πάντα μεγάλες ποσότητες γιατί όλοι οι φίλοι μου περιμένουν το βαζάκι τους. Φροντίζω πάντα να μου φτάσει μέχρι τα Χριστούγεννα γιατί τη χρησιμοποιώ παραδοσιακά στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Περισσότερα →
ΚΛΑΦΟΥΤΙ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ Ή ΒΑΝΙΛΙΕΣ
ΚΛΑΦΟΥΤΙ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ Ή ΒΑΝΙΛΙΕΣ
Αν και η παραδοσιακή γαλλική εκδοχή του γλυκού περιέχει κεράσια, το κλαφουτί μπορεί να φτιαχτεί με όποια φρούτα μας αρέσουν. Καθώς είναι ένα σχετικά ελαφρύ γλυκό, μπορεί να σερβιριστεί και σαν επιδόρπιο στο τέλος του γεύματος.
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
ΚΕΪΚ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
Αντί για δαμάσκηνα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βανίλιες ή συνδυασμό από φρέσκα και ξερά βερίκοκα ή φρέσκα και ξερά σύκα, με την ίδια ακριβώς διαδικασία, δηλαδή σοτάρουμε τα φρέσκα και μουσκεύουμε τα ξερά Αλευρώνουμε όλα τα φρούτα.
Περισσότερα →
ΠΑΡΦΕ ΜΑΝΤΟΛΑΤΟ
ΠΑΡΦΕ ΜΑΝΤΟΛΑΤΟ
Το μαντολάτο πρέπει να είναι τραγανό και σκληρό. Για να μείνει έτσι και να μην λιώσει από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, το διατηρώ πάντα στο ψυγείο.
Περισσότερα →
ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
Αν και η φοκάτσια συνήθως είναι αλμυρή (είναι μια ιταλική, αλμυρή ζύμη, συνήθως με δεντρολίβανο και χονδρό αλάτι), εδώ την προτείνω στη γλυκιά της μορφή, με τραγανά κερασάκια γλασέ στη ζύμη και ολόφρεσκα στην επιφάνεια.
Περισσότερα →
ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ
ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ
Την υπέροχα καραμελωμένη επιφάνεια της κρεμ μπρουλέ μπορούμε να επιτύχουμε και με το ειδικό φλόγιστρο (ένα μίνι καμινέτο, ειδικό για καραμέλωμα), που θα βρούμε στα καταστήματα με εξοπλισμό κουζίνας.
Περισσότερα →
ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ 2 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ
ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ 2 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ
Ένα πανεύκολο γλύκισμα όσον αφορά τον τρόπο παρασκευής του που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.Τέλεια ιδέα για παιδικό πάρτι και μια γλυκιά ευκαιρία για να μπούμε με τα παιδάκια μας στη κουζίνα να δημιουργήσουμε!
Περισσότερα →
ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΕ ΣΙΡΟΠΙ ΛΕΒΑΝΤΑΣ
ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΕ ΣΙΡΟΠΙ ΛΕΒΑΝΤΑΣ
Όλη η ιδιαιτερότητα αυτής της συνταγής έγκειται στο συναρπαστικό άρωμα της λεβάντας, γι’ αυτό αξίζει να την αναζητήσουμε και να μην την αντικαταστήσουμε με άλλο μυρωδικό.
Περισσότερα →
ΣΟΡΜΠΕ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ
ΣΟΡΜΠΕ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ
Ένα φίνο επιδόρπιο που οι λεπτοί συνδυασμοί των υλικών προσφέρουν ικανοποιητικό επίλογο για ιδιαίτερα γεύματα, αλλά και μια τολμηρή πρόταση αντικατάστασης ενός απεριτίφ!
Περισσότερα →
ΓΡΑΝΙΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ
ΓΡΑΝΙΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ
Το δροσερό καρπούζι, γίνεται δροσερότερο αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή. Θα ξετρελάνει τα πιτσιρίκια αν τη σερβίρετε σε χωνάκι ή τη διακοσμήσετε με μικρές μπάλες φρέσκου καρπουζιού.
Περισσότερα →
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΕΡΑΣΙ
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΕΡΑΣΙ
Εξαιρετική μαρμελάδα με προσθήκη χυμού από φραγκοστάφυλα. Ο χυμός βοηθά στο φυσικό πήξιμο της μαρμελάδας, αποφεύγοντας έτσι τη χρήση τεχνητής πηκτίνης και δίνει ένα ωραίο έντονο κόκκινο χρώμα.
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
Για ένα πιο επίσημο κέρασμα συνοδεύουμε το κέικ αυτό με μια σάλτσα φρούτων, γνωστή και σαν κουλί (coulis) που συνήθως ετοιμάζεται με κόκκινα φρούτα: Χρησιμοποιούμε 700 γρ. κατεψυγμένο μείγμα από κόκκινα φρούτα του δάσους...
Περισσότερα →
ΤΟΥΡΤΙΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΤΟΥΡΤΙΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Αν δεν έχετε μπισκότα σαβαγιάρ ή δεν σας αρέσουν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα σας κούκις ή μπισκότα πρι-μπερ ή άλλα μπισκότα που σας αρέσουν τα οποία και αυτά θα μουσκέψετε στο χυμό πορτοκαλιού.
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Επειδή το κέικ αυτό σύντομα στεγνώνει και γίνεται αρκετά ψιχουλιαστό, μπορούμε να το διατηρήσουμε ζουμερό περιχύνοντας το, όσο είναι ακόμα καυτό από το φούρνο, με ένα απλό σιρόπι από νερό και ζάχαρη...
Περισσότερα →
CHEESECAKE ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
CHEESECAKE ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
Τέλεια, μικρά cheesecake αρωματισμένα με τριαντάφυλλο. Σερβίρετέ τα μετά από ένα βαρύ γεύμα με κρεατικά για να «καθαρίσετε» τη γεύση σας. Αν έχετε γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο μπορείτε...
Περισσότερα →
ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΨΩΜΙ ΜΠΡΙΟΣ, ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΨΩΜΙ ΜΠΡΙΟΣ, ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Μια πολύ γρήγορη πουτίγκα που αξιοποιεί το μπαγιάτικο ψωμί μπριος ή τσουρέκι. Αν σας αρέσει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο είδη φρούτων, π.χ. φράουλες και κεράσια, πολτοποιώντας το ένα και αφήνοντας το άλλο σε κομμάτια.
Περισσότερα →
ΖΕΛΕ ΔΙΠΛΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΖΕΛΕ ΔΙΠΛΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Για να πετύχει άψογα η εκτέλεση του αρκετά απλού αυτού γλυκίσματος, φροντίζουμε να έχουμε έτοιμα παγάκια στην κατάψυξη όταν θα τα χρειαστούμε.
Περισσότερα →
ΧΑΛΒΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟΣ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΙΡΟΠΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
ΧΑΛΒΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟΣ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΙΡΟΠΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
Χαλβάς που κρύβει «εκπλήξεις»! Φρέσκιες φράουλες και καβουρδισμένα φιστίκια Αιγίνης, συνδυάζοντας τέλεια με το αρωματισμένο σιρόπι με φρέσκο βασιλικό. Εσείς μπορείς αν θέλετε να αντικαταστήσετε...
Περισσότερα →
ΣΑΡΑΓΛΙ ΜΕ ΧΑΛΒΑ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΗ
ΣΑΡΑΓΛΙ ΜΕ ΧΑΛΒΑ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΗ
Εμπλουτίζουμε τα κλασικά σαραγλάκια με τριμμένο χαλβά που δίνει «σώμα» και νοστιμιά στη γέμιση. Εκτός από τον απλό χαλβά βανίλιας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χαλβά με κακάο, μέλι ή φιστίκι.
Περισσότερα →
ΜΠΑΚΛΑΒΟΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΜΠΑΚΛΑΒΟΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
Δεν είναι μπακλαβάς, δεν είναι γαλατόπιτα… είναι ένας υπέροχος συνδυασμός και των δύο γλυκών μαζί. Δοκιμάστε το και θα ξετρελαθείτε…
Περισσότερα →
ΓΑΛΛΙΚΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ
ΓΑΛΛΙΚΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ
Μια μηλόπιτα «μεγαλείο»! Διαλέξτε μήλα αρωματικά, όπως της Ζαγοράς και πραγματική βανίλια. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγους ξηρούς καρπούς (π.χ. καρύδια) που θα δώσει τραγανότητα στην κομπόστα.
Περισσότερα →
ΤΟΥΡΤΑ BROWNIE ΜΕ ΜΑΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ METAXA
ΤΟΥΡΤΑ BROWNIE ΜΕ ΜΑΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ METAXA
Για να χοντροτρίψουμε τις μάντολες, τις χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι. Επειδή η ζάχαρη που έχουν στην επικάλυψη, κολλάει στα μαχαίρια, ρίχνουμε μαζί και ελάχιστο από το αλεύρι της συνταγής.
Περισσότερα →
ΛΕΜΟΝΟΚΡΕΜΑ (LEMON CURD)
ΛΕΜΟΝΟΚΡΕΜΑ (LEMON CURD)
Τώρα που τα λεμόνια είναι στο φόρτε τους, αιχμαλωτίζουμε τη γεύση και το υπέροχο άρωμά τους στη διάσημη λεμονόκρεμα. Προσέχουμε ωστόσο να αγοράζουμε λεμόνια βιολογικά ή έστω ακέρωτα...
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Ένας ωραίος τρόπος σερβιρίσματος αυτού του κέικ είναι να χτυπήσουμε με το πιρούνι λίγο ανθότυρο σε ένα μπολ και να προσθέσουμε λίγη κουβερτούρα (ή σοκολάτα γάλακτος), λιωμένη σε μπεν μαρί.
Περισσότερα →
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ESPRESSO
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ESPRESSO
Η δυνατή γεύση του καφέ espresso δίνει χαρακτήρα και ένταση σ’ αυτά τα μικρά μπισκοτάκια. Ότι πρέπει για να συνοδέψετε το καφεδάκι σας.
Περισσότερα →
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΦΛΟΥΔΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΦΛΟΥΔΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε σοκολατένια γλυκά από όλα τα εσπεριδοειδή. Λεμόνια, κίτρα, περγαμόντο, μανταρίνι… ακόμα και λάιμ. Τα λεμόνια και τα κίτρα θα χρειαστεί να τα βράσετε 2-3 φορές γιατί είναι πιο πικρά.
Περισσότερα →
ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ ΔΥΟ ΚΡΕΜΕΣ
ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ ΔΥΟ ΚΡΕΜΕΣ
Το πράσινο και το κόκκινο είναι τα απόλυτα χριστουγεννιάτικα χρώματα που πρέπει να κυριαρχούν στο γιορτινό τραπέζι. Με μια πάβλοβα ονειρεμένη που «παίζει» με το χρώμα αλλά και τις γεύσεις της σοκολάτας και της βανίλιας είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσετε!
Περισσότερα →
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ ΚΑΙ CRANBERRIES
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ ΚΑΙ CRANBERRIES
Το μυστικό για τους πιο αφράτους κουραμπιέδες είναι το καλό χτύπημα του βουτύρου με τη ζάχαρη. Πριν τους «ζαχαρώσετε» θα πρέπει να έχουν κρυώσει εντελώς. Αν είναι χλιαροί, η ζάχαρη θα «νοτίσει» από τους ελάχιστους ατμούς και θα χάσει την ωραία, αφράτη όψη της.
Περισσότερα →
CHURROS ΜΕ ΚΑΥΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
CHURROS ΜΕ ΚΑΥΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Τα churros είναι ισπανική συνταγή που αγαπώ πολύ. Φουσκωτά, τραγανά, τυλιγμένα σε ζάχαρη και κανέλα. Απολαύστε τα μαζί με ένα φλυτζάνι καυτή σοκολάτα, δίπλα στο τζάκι και παρέα με τα παιδιά και τους φίλους.
Περισσότερα →
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
Είναι αδύνατον να λείπει τα Χριστούγεννα από το σπίτι μια μεγάλη πιατέλα με λαχταριστά, σιροπιαστά μελομακάρονα, πασπαλισμένα γενναιόδωρα με καρυδόψιχα. Από τα πιο νόστιμα και ιδιαίτερα γλυκίσματα της γαστρονομίας μας, απαιτούν ελάχιστο κόπο και γεμίζουν το σπιτικό με ευωδιά γιορτής.
Περισσότερα →
ΣΠΙΤΑΚΙ GINGERBREAD
ΣΠΙΤΑΚΙ GINGERBREAD
Μπελαλίδικη παρασκευή, αλλά τα παιδιά θα ξετρελαθούν. Οργανώστε όλα τα υλικά στον πάγκο της κουζίνας και μετρήστε τα! Αφήστε τα παιδιά να σας βοηθήσουν και να ζήσετε όλοι μαζί τη μαγεία των Χριστουγέννων.
Περισσότερα →
ΜΠΕΖΕΔΕΣ
ΜΠΕΖΕΔΕΣ
Αν δεν θέλετε τα μπεζεδάκια σας σκέτα, μπορείτε να φτιάξετε μια ωραία κρέμα με 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε, 2-3 κουτ. σούπας άχνη και λίγες σταγόνες εσάνς βανίλιας.
Περισσότερα →
ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Η σιροπιαστή γεύση και η μοναδική αίσθηση του πολίτικου χαλβά στο στόμα συνδυάζονται με τη βελούδινη νοστιμιά της σοκολάτας. Δοκιμάστε να τον σερβίρετε με παγωτό βανίλια!
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
ΚΕΪΚ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
H εμμονή μου με τα τριαντάφυλλα είναι πλέον γνωστή. Αυτό είναι το πιο αγαπημένο μου κέικ που κάνω σχεδόν κάθε εβδομάδα. Μοσχοβολιστό, βουτυράτο… όνειρο!
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ
ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ
Το ίδιο κέικ μπορούμε να φτιάξουμε και με βερίκοκα, τα οποία επίσης θα κόψουμε στη μέση και θα «μπήξουμε» στο μείγμα του κέικ, για να βρεθούν στο κέντρο του κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΡΦΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΡΦΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
Φουντούκια και σοκολάτα με αλατισμένη καραμέλα είναι ένας ονειρεμένος συνδυασμός. Αν δεν θέλετε την μπανάνα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με άλλο αγαπημένο σας φρούτο ή ακόμα και σπασμένο παστέλι.
Περισσότερα →
ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΦΛΑΟΥΝΕΣ
ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΦΛΑΟΥΝΕΣ
Παραδοσιακό, πασχαλινό γλύκισμα της Κύπρου που προσφερόταν σαν δώρο στα παιδιά που τριγύριζαν στα σπίτια για να αναγγείλουν την ανάσταση του Χριστού.
Περισσότερα →
ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Γίνεται απίστευτα γρήγορα και είναι τόσο εθιστική που δύσκολα αντιστέκεσαι... Κρεμώδες με πλούσια υφή θα το λατρέψετε. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε αποξηραμένα κράνμπερις, σταφίδες ή να αλλάξετε τα καρύδια με άλλους ξηρούς καρπούς.
Περισσότερα →
ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ
ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ
Δροσερό και πανάλαφρο επιδόρπιο, ότι πρέπει για τις ζέστες του καλοκαιριού. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε οποιαδήποτε γεύση ζελέ σας αρέσει αν και το ζελέ φράουλα δείχνει πολύ εντυπωσιακό λόγω του χρώματός του.
Περισσότερα →
ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ ΚΑΙ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ
ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ ΚΑΙ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ
Χριστούγεννα χωρίς κάστανα και σοκολάτα δεν γίνεται! Εδώ τα συνδυάζω σε μια απλή τούρτα που, όταν την κόψετε, θα εμφανιστούν λαχταριστές στρώσεις με πλούσια κρέμα κάστανου και αφράτο παντεσπάνι.
Περισσότερα →
ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ
ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ
Για να φιλετάρουμε τις φέτες εσπεριδοειδών χρειαζόμαστε αρκετή πείρα, υπομονή και ένα μικρό και κοφτερό μαχαιράκι χωρίς δόντια, ώστε να αφαιρέσουμε τη λεπτή μεμβράνη κάθε φέτας δεξιά και αριστερά της.
Περισσότερα →
ΜΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ
ΜΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ
Το μασκαρπόνε είναι από τα πιο πλούσια κρεμώδη τυριά, με ήπια γεύση. Δίνει στα γλυκίσματα ιδιαίτερα συμπαγές και απολαυστικό «σώμα», χωρίς να καλύπτει τη γεύση άλλων ντελικάτων υλικών της συνταγής.
Περισσότερα →
ΜΙΛΦΕΪΓ ΚΛΑΣΣΙΚΟ
ΜΙΛΦΕΪΓ ΚΛΑΣΣΙΚΟ
Αν θέλουμε ξεχωριστή εμφάνιση στο μιλφέιγ, ρίχνουμε την κρέμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και στη μύτη του προσαρμόζουμε οδοντωτό ρύγχος, ώστε η κρέμα να βγεί σαν ροζέτα.
Περισσότερα →
ΣΟΥΣΑΜΟΜΠΑΚΛΑΒΑΣ
ΣΟΥΣΑΜΟΜΠΑΚΛΑΒΑΣ
Συνηθίσαμε το ταπεινό σουσάμι σαν διακοσμητικό στοιχείο σε πολλά γλυκίσματα αλλά εδώ κατέχει περίοπτη θέση ως πρωταγωνιστικό υλικό στη γέμιση μπακλαβά.
Περισσότερα →
ΦΟΙΝΙΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ
ΦΟΙΝΙΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ
Αντί για τα κλασικά μελομακάρονα, πειραματιστείτε φέτος με μια θαυμάσια παραλλαγή, τα φοινίκια, που, στην ουσία, πρόκειται για αφράτα μελομακάρονα με πλούσια, καρυδάτη γέμιση.
Περισσότερα →
ΤΟΥΡΤΑ «ΚΟΛΑΣΗ»
ΤΟΥΡΤΑ «ΚΟΛΑΣΗ»
Μια τούρτα που φτιάχνετε από εύκολα και πολύ αγαπημένα σνακ των παιδιών. Γι’ αυτό και θα γίνει το αγαπημένου τους γλύκισμα.
Περισσότερα →
ΤΟΥΡΤΑ ΕΚΠΛΗΞΗ
ΤΟΥΡΤΑ ΕΚΠΛΗΞΗ
Δεν είναι απλώς εύκολη αλλά και εντυπωσιακή! Αυτή η τούρτα με έτοιμο, καλής ποιότητας παντεσπάνι, κλείνει μέσα της μια βελούδινη και μυρωδάτη κρέμα και σερβίρεται κρύα.
Περισσότερα →
ΤΟΥΡΤΑ «ΕΣΚΙΜΟ»
ΤΟΥΡΤΑ «ΕΣΚΙΜΟ»
Ποιος λέει ότι οι τούρτες είναι δύσκολες; Δοκιμάστε τη και ξεχάστε τις περίπλοκες τεχνικές και τις ατελείωτες ώρες ετοιμασίας!
Περισσότερα →
ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Μια ακόμη εκδοχή της τερίνας γιαουρτιού με τις κατακόκκινες φράουλες να πρωταγωνιστούν. Στη Γαλλία βρίσκω και τις μικρές αγριοφράουλες με το απίστευτο άρωμα. Όταν τις χρησιμοποιώ για αυτή τη τερίνα επιλέγω τις ώριμες και τις μελωμένες για να αποφύγω όσο γίνεται την όξινη επίγευση.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ
Τα ελληνικά ακτινίδια της βόρειας Ελλάδας είναι εξαιρετικής ποιότητας, ζουμερά, γλυκά και αφράτα, θαυμάσια για μαρμελάδες, φρουτοσαλάτες ή σκέτα, ως επιδόρπιο.
Περισσότερα →
ΣΟΡΜΠΕ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΓΡΕΝΑΔΙΝΗ
ΣΟΡΜΠΕ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΓΡΕΝΑΔΙΝΗ
Μια λιχουδιά με άρωμα και γεύση δροσιάς, κατάλληλο για επιδόρπιο, αλλά και για μια ευχάριστη εναλλαγή ανάμεσα σε διαφορετικά πιάτα, για να καθαρίσει τη γεύση ώστε να δεχτεί απολαυστικά τη συνέχεια.
Περισσότερα →
ΡΟΛΟ ΜΕ ΣΥΚΑ
ΡΟΛΟ ΜΕ ΣΥΚΑ
Στην πραγματικότητα δεν είναι πίτα, αφού δεν περιέχει φύλλο, αλλά μια πυκνή πάστα, μοσχομυριστή και γλυκιά.
Περισσότερα →
ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ
ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ
Αυτό η πιτούλα είναι κάτι σαν τάρτα τατέν με ροδάκινα και καρύδα. Αν το διατηρήσετε σε γυάλινη θήκη για κέικ ή σε μεταλλικό κουτί, θα μείνει ζουμερό και νόστιμο για σχεδόν 1 εβδομάδα.
Περισσότερα →
ΠΟΥΤΙΓΚΑ «ΣΟΚΟΣΟΚ»
ΠΟΥΤΙΓΚΑ «ΣΟΚΟΣΟΚ»
Ένας νόστιμος τρόπος να εκμεταλλευτούμε τα περισσεύματα από μπαγιάτικο (ξερό) τσουρέκι ή μπριός, ακόμη και ψωμί του τοστ. Μάλιστα, οι ξερές φέτες είναι προτιμότερες γιατί απορροφούν περισσότερη υγρασία από τις φρέσκες κι έτσι γίνονται αφράτες χωρίς να λιώνουν.
Περισσότερα →
ΠΕΠΟΝΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΖΕΛΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ
ΠΕΠΟΝΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΖΕΛΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ
Ίσως και να είναι το απόλυτο επιδόρπιο του καλοκαιριού. Τις ζεστές μέρες που θέλω να δροσίσω και να ευχαριστήσω τους φίλους μου τους ετοιμάζω αυτή την έκπληξη… Χρώμα, γεύση και δροσιά όλα στον υπερθετικό.
Περισσότερα →
ΠΑΒΛΟΒΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙΑ
ΠΑΒΛΟΒΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙΑ
Ξεχάστε τα πολύπλοκα επιδόρπια με τις χρονοβόρες ετοιμασίες! Φτιάξτε αυτές τις πανεύκολες ατομικές πάβλοβες-αστραπή και εντυπωσιάστε με το πρωτότυπο σερβίρισμα σε ποτηράκια.
Περισσότερα →
ΞΕΡΟΤΗΓΑΝΑ
ΞΕΡΟΤΗΓΑΝΑ
Ξεροτήγανα, δηλαδή δίπλες. Μην σας τρομάζει το τηγάνισμά τους, με το μαστόρικο δίπλωμά τους μέσα στο λάδι. Λίγη εξάσκηση θέλει ώστε να γίνει με ταχύτητα, για να τυλιχτούν πριν γίνουν άκαμπτα.
Περισσότερα →
ΜΠΑΝΑΝΟΚΟΡΜΟΣ
ΜΠΑΝΑΝΟΚΟΡΜΟΣ
Η ομορφιά αυτού του κορμού είναι η όψη που έχει κάθε φέτα, όταν τον κόψετε: Στο κέντρο του θα υπάρχουν δύο ζωηρόχρωμες στρογγυλές φέτες μπανάνας που δίνουν εντυπωσιακή όψη.
Περισσότερα →
ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ
ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ
Ο δικός μας παραδοσιακός μπακλαβάς, γίνεται με ελαιόλαδο, αλλά αν θέλουμε ένα πιο μυρωδάτο γλυκό, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ελαιόλαδο με βούτυρο φρέσκο.
Περισσότερα →
ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
Αντικαθιστώντας το αλεύρι με σιμιγδάλι πετυχαίνουμε μια υφή που θυμίζει ελαφρώς το χαλβά. Αυτή μουσταλευριά εμπλουτίζεται με ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα ή καρύδια, αλλά μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με φουντούκια ή φιστίκια Αιγίνης.
Περισσότερα →
ΜΙΛΦΕΪΓ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
ΜΙΛΦΕΪΓ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
Την άνοιξη που τα κεράσια είναι στο φόρτε τους, μπορείτε να αντικαταστήσετε την κομπόστα, χρησιμοποιώντας και λίγο σιρόπι βίσσινο για το σερβίρισμα.
Περισσότερα →
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥΡΤΑ
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥΡΤΑ
Μου αρέσουν οι μηλόπιτες γιατί συνδυάζουν την ευκολία και την οικεία, καθημερινή γεύση ενός κέικ αλλά τα χαρακτηρίζει η θεσπέσια γεύση του μήλου.
Περισσότερα →
ΛΥΧΝΑΡΟΤΑΡΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ
ΛΥΧΝΑΡΟΤΑΡΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ
Αυτή η τάρτα είναι μια δημιουργική παραλλαγή των κρητικών καλιτσουνιών (λυχναράκια), γεμιστά με ανθότυρο, μέλι και κανέλα. Εδώ, τα προτείνουμε σε μορφή τάρτας.
Περισσότερα →
ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΣΠΙΤΙΚΟΙ
ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΣΠΙΤΙΚΟΙ
Η παρασκευή τους είναι πανεύκολη. Το μόνο που προσέχουμε είναι πώς θα ρίξουμε κάθε λουκουμά στο καυτό λάδι, γι’ αυτό θα δείτε στη διαδικασία έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο να ρίχνετε κάθε δόση χυλού στο λάδι.
Περισσότερα →
ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ
ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ
Υπάρχει καλύτερο γλυκό από τους αφράτους, φουσκωτούς λουκουμάδες; Εκτός από μέλι μπορείτε να τους σερβίρετε και με τριμμένους ξηρούς καρπούς.
Περισσότερα →
ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ
ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ
Τώρα είναι η καλύτερη εποχή για να αξιοποιήσετε τα μυρωδάτα λεμόνια. Διαλέξτε ελληνικά γιατί έχουν ασύγκριτη ευωδιά και σχεδόν πάντοτε είναι ακέρωτα, επομένως μπορείτε άφοβα...
Περισσότερα →
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΑΦΡΑΤΟΙ
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΑΦΡΑΤΟΙ
Ολο το μυστικό για αφράτους αλλά τραγανούς κουραμπιέδες που δεν λασπώνουν στο στόμα είναι να χτυπηθεί πολύ καλά το βούτυρο με την άχνη. Γι αυτό είναι καλύτερο να τα χτυπήσετε σε ένα καλό μίξερ πάγκου.
Περισσότερα →
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
Οπως και τα μελομακάρονα, οι χιονάτοι και βουτυράτοι κουραμπιέδες δεν πρέπει να λείπουν από το σπίτι τις ημέρες των Χριστουγέννων. Μυστικό: επιμείνετε στο καλό χτύπημα βουτύρου-άχνης για τέλεια αφράτο αλλά τραγανό αποτέλεσμα!
Περισσότερα →
ΚΟΡΜΟΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ FORET NOIRE
ΚΟΡΜΟΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ FORET NOIRE
Το πιο γιορτινό γλύκισμα είναι οι κορμοί: Σιροπιαστό μαλακό παντεσπάνι, αφράτη πλούσια γέμιση με σαντιγί και στη μέση φρούτα, όπως κεράσια ή κάστανα. Αυτός είναι από τους πιο εύκολους κορμούς, με απίστευτη γεύση και τέλεια εμφάνιση.
Περισσότερα →
ΚΟΡΜΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
ΚΟΡΜΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
Ένα υπέροχο κέρασμα που μπορεί να αξιοποιήσει τα περισσεύματα από το μπαγιάτικο τσουρέκι που μας περίσσεψε. Άρωμα αμυγδάλου σε βελούδινη κρέμα με καραμελωμένα αμύγδαλα… Σίγουρα θα τρελάνει και τους πιο «δύσκολους».
Περισσότερα →
ΚΑΡΥΔΟΦΛΟΓΕΡΕΣ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΕΣ
ΚΑΡΥΔΟΦΛΟΓΕΡΕΣ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΕΣ
Εκπληκτικά εύκολες, απίθανα σιροπιαστές και τραγανές, φτιάχνονται στη στιγμή και θα εξαφανιστούν το ίδιο γρήγορα! Αντί για καρύδια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιστίκια Αιγίνης.
Περισσότερα →
ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΑΦΡΑΤΗ
ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΑΦΡΑΤΗ
Αυτή η καρυδόπιτα γίνεται αφράτη και φουσκωτή γιατί στο μείγμα της περιέχει μαρέγκα που της δίνει όγκο. Για να μην λασπώσει όταν τη σιροπιάσουμε, φροντίζουμε ώστε τόσο η καρυδόπιτα όσο και τα σιρόπι να είναι ζεστά αλλά όχι καυτά.
Περισσότερα →
ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ
ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ
Εκμέκ κανταΐφι, μεγαλειώδες, λαχταριστό, γλύκισμα για ιδιαίτερες περιστάσεις. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα στρογγυλό τσέρκι που θα αγοράσετε από καταστήματα με εξοπλισμό κουζίνας...
Περισσότερα →
ΚΑΝΤΑΪΦΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ
ΚΑΝΤΑΪΦΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ
Το σιρόπιασμα έχει τα μυστικά του: Για να μείνουν τραγανά τα κανταϊφάκια, τα αφήνω να κρυώσουν μετά το ψήσιμο και να γίνουν χλιαρά πριν τα σιροπιάσω. Εξίσου χλιαρό πρέπει να είναι και το σιρόπι.
Περισσότερα →
ΔΙΠΛΕΣ ΣΤΟ ΠΙ & ΦΙ
ΔΙΠΛΕΣ ΣΤΟ ΠΙ & ΦΙ
Απίστευτα εύκολες, όχι βέβαια με την πυκνή νοστιμιά της κλασικής δίπλας, αλλά με μια φίνα γεύση και ντελικάτη υφή. Αυτές οι δίπλες φτιάχνονται ακόμα και από ένα παιδί και θα ξαφνιάσουν τους πάντες!
Περισσότερα →
ΔΙΠΛΕΣ
ΔΙΠΛΕΣ
Ελληνικό παραδοσιακό γλυκό που σερβίρεται κυρίως τα Χριστούγεννα. Σε πολλά μέρη της Ελλάδας μοιράζεται σε γάμους, βαφτίσια και χαρές.
Περισσότερα →
ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΗ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΗ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Πανεύκολο και λαχταριστό γλυκάκι που τα παιδιά θα λατρέψουν να ετοιμάσουν με τα χεράκια τους. Αντί για αχλάδια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μήλα ή μπανάνες, ενώ το καλοκαίρι θα βάλετε ροδάκινα ή βερίκοκα ή νεκταρίνια.
Περισσότερα →
ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΖΥΜΗ
ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΖΥΜΗ
Παραδοσιακά, το Πάσχα φτιάχνουμε γαλατόπιτες. Απολαυστική και νόστιμη γαλατόπιτα σε μια μοντέρνα εκδοχή με σοκολατένια βάση. Η κρέμα, βελούδινη και γαλατένια ταιριάζει εκπληκτικά με τη σοκολάτα της ζύμης.
Περισσότερα →
ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ
ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ
Σας αρέσουν οι πειραματισμοί; Τότε αυτά τα γαλακτομπουρεκάκια είναι ό,τι πρέπει, αφού διατηρούν στο ακέραιο την εκπληκτική του γεύση αλλά κερδίζουν και σε εμφάνιση.
Περισσότερα →
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΝΤΙΑΚΗ
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΝΤΙΑΚΗ
Βασιλόπιτα με… τυρί; Κι όμως! Η ποντιακή βασιλόπιτα περιέχει μια γενναία ποσότητα ανάλατου τυριού, ανακατεμένου με άχνη και κανέλα και θυμίζει λιγάκι τη γέμιση από τα κρητικά καλιτσούνια ή λυχναράκια. Γίνεται τόσο αφράτη και μεστή που αξίζει να την δοκιμάσετε, όχι μόνο για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς...
Περισσότερα →
ΑΧΛΑΔΟΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΑΧΛΑΔΟΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
Ωραία πρόταση για τα γιορτινά τραπέζια. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αχλάδια με φρούτα της εποχής. Φροντίστε μόνο να είναι μαλακά και ώριμα.
Περισσότερα →
MONT BLANC ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ
MONT BLANC ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ
Mont Blanc (Λευκό Ορος) είναι το όνομα της ψηλότερης κορυφής των Αλπεων, προς τιμήν της οποίας ονομάστηκε και το περίφημο γλύκισμα.
Περισσότερα →
CUPCAKES ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ
CUPCAKES ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ
Πρωτότυπα cupcakes τσουρεκάκια που θα ξετρελάνει τα μικρά παιδιά. Είναι ιδανικά για το πρωινό αλλά και για παιδικά πάρτι και το σχολείο τους. Για την διακόσμησή τους, σας δίνω, δύο διαφορετικά μίγματα για να φτιάξετε αυτό που σας αρέσει περισσότερο.
Περισσότερα →
CUPCAKES ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
CUPCAKES ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Το κλασικότερο όλων των cupcakes. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τυρί μασκαρπόνε. Είναι πιο γλυκό από το τυρί κρέμα και ταιριάζει εξίσου καλά.
Περισσότερα →
CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑ
CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑ
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 2-3 μπισκότα χοντροσπασμένα μέσα στη ζύμη. Προτιμήστε να είναι σοκολατένια για να υπάρχει μια ωραία χρωματική αντίθεση.
Περισσότερα →
BROWNIES ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ
BROWNIES ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ
Το κλασικό και αγαπημένο brownie εμπλουτίζεται με μυρωδάτη καρύδα. Προσέχουμε ωστόσο ιδιαίτερα με το καβούρδισμά της γιατί «αρπάζει» εύκολα και πικρίζει δυσάρεστα.
Περισσότερα →
BANOFFEE CHEESECAKE
BANOFFEE CHEESECAKE
Mη βάλετε να ψήσετε μόνο ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα. Μπορείτε να γεμίσετε το ταψί με κουτιά και να τα κρατήσετε στο ντουλάπι σας για να έχετε έτοιμη καραμέλα για τα γλυκά σας.
Περισσότερα →