Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Πεϊνιρλί με κρέμα τυριών

Πεϊνιρλί με κρέμα τυριών
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
30΄ 35΄ – 40΄ 4 πεϊνιρλί [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στο Βόλο!
Υλικά Εκτέλεση
  • 2 φύλλα ζύμης για πίτσα Ζύμη Ψαχνών

Για τη κρέμα τυριών 

  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 100 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω το βιτάμ με βούτυρο να λιώσει. Προσθέτω το αλεύρι και το καβουρδίζω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το γάλα και ανακατεύω συνέχεια με το σύρμα μέχρι να πήξει και να γίνει μια ωραία μπεσαμέλ.
Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνω τα τυριά, τα αυγά, ελαφρά χτυπημένα και αλατοπιπερώνω. Ανακατεύω καλά.
Κόβω το φύλλο πίτσας στη μέση και σχηματίζω με το κάθε μισό σε σχήμα βάρκας. Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου με χαρτί ψησίματος και μεταφέρω εκεί τα πεϊνιρλί. Ρίχνω στο εσωτερικό τους την κρέμα τυριών και ψήνω σε φούρνο για 30 -35 λεπτά να ψηθούν τα πεϊνιρλί και να ροδίσουν.

Related Posts