Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝ

ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝ

ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝ

: 4
: 20 min
: 20 min

Αν θέλετε ένα νόστιμο και γρήγορο σνακ-μίνι γεύμα, δοκιμάστε αυτό το χορταστικό πεϊνιρλί. Η αφράτη ζύμη της Ζύμης Ψαχνών θα σας βγάλει από τον κόπο να ζυμώνετε αλλά θα είστε και σίγουροι ότι το πεϊνιρλί θα είναι απόλυτα επιτυχημένο.

Ingridients
  • 2 φύλλα ζύμης για πίτσα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 150 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από σπάλα ή λάπα
  • 150 γρ. κιμάς αρνίσιος, από σπάλα ή σβέρκο
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανός. ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος (ή δυόσμος ξερός)
  • ¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού σουμάκ
  • 1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • χυμός από ½ λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • αλάτι
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Instructions
  • Step 1 Κόβω το φύλλο πίτσας στη μέση και σχηματίζω το κάθε μισό σε σχήμα βάρκας. Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου με χαρτί ψησίματος και μεταφέρω εκεί τα πεϊνιρλί.
  • Step 2 Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά (κιμάδες, μυρωδικά, μπαχαρικά, πελτέ ντομάτας, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο). Ζυμώνω για 2-3 λεπτά.
  • Step 3 Μοιράζω το μίγμα στα τέσσερα πεϊνιρλί. Ραντίζω με λίγο έξτρα ελαιόλαδο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά.

Related Posts

Πίτσα-μάφιν με μανιτάρια & χαλούμι

Πίτσα-μάφιν με μανιτάρια & χαλούμι

15΄ Μαγείρεμα: 20΄ Ψήσιμο: 20΄ 6 muffins – [printfriendly]   Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Χαλκιδική Υλικά Εκτέλεση 1 συσκευασία Ζύμη Πίτσας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ (δύο φύλλα) 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα 300 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα 250 γρ. ντοματάκια, κονκασέ 100 γρ. κασέρι, τριμμένο 200 γρ. Χαλούμι, τριμμένο […]

ΣΤΕΦΑΝΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ

ΣΤΕΦΑΝΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ

Λίγο μπελαλίδικη συνταγή αλλά σίγουρα θα σας αποζημειώσει σε γεύση και εμφάνιση. Το χωριάτικο φύλλο είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και δεν υπάρχει κίνδυνος να αφήσει τη γέμιση να «ξεφύγει».