Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝ

ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝ

ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝ

: 4
: 20 min
: 20 min

Αν θέλετε ένα νόστιμο και γρήγορο σνακ-μίνι γεύμα, δοκιμάστε αυτό το χορταστικό πεϊνιρλί. Η αφράτη ζύμη της Ζύμης Ψαχνών θα σας βγάλει από τον κόπο να ζυμώνετε αλλά θα είστε και σίγουροι ότι το πεϊνιρλί θα είναι απόλυτα επιτυχημένο.

Ingridients
  • 2 φύλλα ζύμης για πίτσα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 150 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από σπάλα ή λάπα
  • 150 γρ. κιμάς αρνίσιος, από σπάλα ή σβέρκο
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανός. ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος (ή δυόσμος ξερός)
  • ¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού σουμάκ
  • 1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • χυμός από ½ λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • αλάτι
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Instructions
  • Step 1 Κόβω το φύλλο πίτσας στη μέση και σχηματίζω το κάθε μισό σε σχήμα βάρκας. Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου με χαρτί ψησίματος και μεταφέρω εκεί τα πεϊνιρλί.
  • Step 2 Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά (κιμάδες, μυρωδικά, μπαχαρικά, πελτέ ντομάτας, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο). Ζυμώνω για 2-3 λεπτά.
  • Step 3 Μοιράζω το μίγμα στα τέσσερα πεϊνιρλί. Ραντίζω με λίγο έξτρα ελαιόλαδο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά.