Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΕΠΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΚΑ

ΠΕΠΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΚΑ

ΠΕΠΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΚΑ

: 6
: 15 min

Διαλέγουμε ώριμο και γλυκό πεπόνι, κατά προτίμηση μηλοπέπονο, καλά καθαρισμένο από τις ίνες και τα σπόρια στο κέντρο του.

Ingridients
  • 3 ματσάκια ρόκα (τα φύλλα), πλυμένη, καλά στεγνωμένη και χονδροκομμένη με τα χέρια
  • 10 ραπανάκια, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε λεπτές φέτες (κατά προτίμηση με το εργαλείο «μαντολίνο» για λεπτότατες και ισοπαχείς φέτες)
  • 3 καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα
  • 6 – 7 φέτες ώριμο, γλυκό πεπόνι, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • για τη βινεγκρέτ
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι αγελαδινό
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο (ή άλλο λευκό ξίδι)
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Βινεγκρέτ: Σε ένα μπολάκι βάζω τη μουστάρδα, το γιαούρτι και το ξίδι και ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι, μέχρι να ενωθούν. Προσθέτω το ελαιόλαδο σε αργή ροή και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να φτιάξω μια λεία και παχύρρευστη σάλτσα. Νοστιμίζω με αλάτι πιπέρι και ανακατεύω.
  • Step 2 Σαλάτα: Σε μια μεγάλη και βαθιά πιατέλα βάζω τη ρόκα, τα ραπανάκια και τα καρότα και ανακατεύω με τα χέρια μου καλά. Σκορπίζω το πεπόνι, περιχύνω με τη βινεγκρέτ και ανακατεύω απαλά. Σερβίρω τη σαλάτα αμέσως.

Related Posts

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ, ΠΕΠΟΝΙ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ, ΠΕΠΟΝΙ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

Απολαυστική και δροσερή σαλάτα που θα σας χορτάσει χωρίς να σας βαρύνει. Το τέλειο μεσημεριανό για να το απολαύσουμε στην παραλία, αλλά και μετά την ηλιοθεραπεία που χρειαζόμαστε ενυδάτωση.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ 2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ 2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙ

Το καλοκαίρι με την ζέστη είναι η σαλάτα που θα σας χορτάσει χωρίς να σας βαρύνει. Μπορείτε να την σερβίρετε σαν ελαφρύ βραδινό συνοδεύοντάς την με ένα ποτήρι, παγωμένο, λευκό κρασάκι.