Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΠΕΠΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΚΑ

ΠΕΠΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΚΑ

ΠΕΠΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΚΑ

: 6
: 15 min

Διαλέγουμε ώριμο και γλυκό πεπόνι, κατά προτίμηση μηλοπέπονο, καλά καθαρισμένο από τις ίνες και τα σπόρια στο κέντρο του.

Ingridients
  • 3 ματσάκια ρόκα (τα φύλλα), πλυμένη, καλά στεγνωμένη και χονδροκομμένη με τα χέρια
  • 10 ραπανάκια, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε λεπτές φέτες (κατά προτίμηση με το εργαλείο «μαντολίνο» για λεπτότατες και ισοπαχείς φέτες)
  • 3 καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα
  • 6 – 7 φέτες ώριμο, γλυκό πεπόνι, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • για τη βινεγκρέτ
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι αγελαδινό
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο (ή άλλο λευκό ξίδι)
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Βινεγκρέτ: Σε ένα μπολάκι βάζω τη μουστάρδα, το γιαούρτι και το ξίδι και ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι, μέχρι να ενωθούν. Προσθέτω το ελαιόλαδο σε αργή ροή και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να φτιάξω μια λεία και παχύρρευστη σάλτσα. Νοστιμίζω με αλάτι πιπέρι και ανακατεύω.
  • Step 2 Σαλάτα: Σε μια μεγάλη και βαθιά πιατέλα βάζω τη ρόκα, τα ραπανάκια και τα καρότα και ανακατεύω με τα χέρια μου καλά. Σκορπίζω το πεπόνι, περιχύνω με τη βινεγκρέτ και ανακατεύω απαλά. Σερβίρω τη σαλάτα αμέσως.