Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ

: 8-10
: 30 min
: 40 min

Εύκολη πίτα χωρίς φύλλο, με διάφορα τυριά. Αν σας αρέσει το μπλε τυρί μπορείτε να προσθέσετε 1/2 φλιτζάνι, αφαιρώντας από την ποσότητα της φέτας.

Ingridients
  • 750 γρ. πατάτες βρασμένες με τη φλούδα (τις οποίες τις ξεφλουδίζετε όσο είναι ακόμη ζεστές)
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού (200 ml) γάλα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φέτα θρυματισμένη
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • λίγο θυμάρι
  • λίγη ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 2 Πολτοποιώ τις πατάτες να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά στον πουρέ και ανακατεύω καλά. Μεταφέρω το μίγμα σε ένα καλά λαδωμένο ταψί.
  • Step 3 Η πίτα θα πρέπει να έχει ύψος 4 – 5 εκ., γι’ αυτό φροντίζω να έχω το ανάλογο ταψάκι.
  • Step 4 Ψήνω την πίτα για 40 λεπτά. Την κόβω σε τριγωνάκια και τη σερβίρω ζεστή ή κρύα.