destination taste!

ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΨΗΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ

ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΨΗΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ

ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΨΗΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ

: 4
: 10 min
: 55 min

Ένα ξεχωριστό συνοδευτικό για να ξεφύγετε από τα καθιερωμένα. Διαλέξτε τις μικρές και στρογγυλές πατατούλες για φούρνο και αποφύγετε τις μεγαλύτερες, για να έχετε τέλειο και ομοιόμορφο ψήσιμο.

Ingridients
  • 500 – 700 γρ. μικρές πατατούλες για φούρνο, κατά προτίμηση βιολογικές, πλυμένες και καλά βουρτσισμένες, με τη φλούδα τους, κομμένες στη μέση
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά σε σκόνη (ή την υπέροχα μυρωδάτη καπνιστή που θα βρείτε σε όλα τα μπαχαράδικα)
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την κρέμα πέστροφας
  • 1 φιλέτο καπνιστής πέστροφας (αποτελείται από τη μισή πέστροφα, χωρίς δέρμα και κόκαλα –θα τη βρείτε συσκευασμένη σε κενό, στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
  • 1 κουτ. σούπας καλής ποιότητας μαγιονέζα
  • 3 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι
  • 3 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού, κατά προτίμηση βιολογικού
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  • Step 2 Βάζω τις κομμένες πατατούλες σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί, τις περιχύνω με το ελαιόλαδο και τις πασπαλίζω με την πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή), τη σκόνη κόλιανδρου, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά με τα χέρια μου τις πατάτες μέσα στο ταψί και τις απλώνω ξανά σε μονή στρώση. Τις ψήνω για 45 – 55 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν.
  • Step 3 Για την κρέμα καπνιστής πέστροφας: Ρίχνω όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν ένας λείος και αφράτος πολτός.
  • Step 4 Σερβίρω τις πατάτες σαν συνοδευτικό και βάζω την κρέμα πεστροφας σε ένα μπολάκι, για να βάλει ο καθένας όση ποσότητα επιθυμεί.

Related Posts

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Οι καραμέλες με τις περισσότερες παιδικές αναμνήσεις γίνονται τέλεια γέμιση για τα σοκολατένια σουφλέ.

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΚΡΟΣΣΙΑ ΦΥΛΛΟΥ

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΚΡΟΣΣΙΑ ΦΥΛΛΟΥ

Λατρεύω τις όλες τις πίτες, και τις αλμυρές και τις γλυκές. Είναι το αγαπημένο μου μαγειρικό θέμα… Έχω πειραματιστεί με όλες τις ζύμες και με όλα τα υλικά. Ετούτη εδώ η πιτούλα είναι από αυτές που γίνονται καθημερινή συνήθεια.