Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ

: 4-6
: 20 min
: 50 min

Οι χοιρινές καπνιστές μπριζόλες έχουν διακριτικά καπνιστό άρωμα, καθόλου «ισοπεδωτικό» και είναι ιδιαίτερα νόστιμες και τρυφερές. Αν δεν βρούμε (ή αν δεν θέλουμε να τις χρησιμοποιήσουμε), τις αντικαθιστούμε με 300 γρ. σύγκλινο, κομμένο σε μικρούς κύβους.

Ingridients
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε μέτριες ροδέλες (ή 4 – 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα)
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, με το χυμό τους, χονδροκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 4 – 5 κόκκοι μπαχάρι
  • 3 – 4 καρφάκια γαρίφαλου
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κιλά πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
  • 500 γρ. χοιρινές καπνιστές μπριζόλες, χωρίς κόκαλο (θα τις βρούμε στα κρεοπωλεία αλλά και συσκευασμένες ανά δύο, στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ –αν βρούμε με κόκαλο, ζητάμε από τον κρεοπώλη να το αφαιρέσει), κομμένες σε κομμάτια-μπουκιές
  • 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθος, χωρίς τα χονδρά κοτσάνια, ψιλοκομμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε μια μεγάλη και βαριά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνω τα κρεμμύδια (ή τα φρέσκα κρεμμυδάκια), αλάτι και πιπέρι. Τα αχνίζω για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά και προσθέτω το σκόρδο. Σοτάρω για ½ – 1 λεπτό, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του, και ρίχνω τα ντοματάκια με το χυμό τους, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τα μπαχάρια, τα γαρίφαλα και τη δάφνη. Ανακατεύω και, μόλις το μείγμα πάρει μια βράση, ρίχνω τις πατάτες και όσο νερό χρειαστεί ώστε να τις καλύψω τελείως. Μόλις το υγρό ξαναπάρει μια βράση χαμηλώνω τη φωτιά, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για 30 – 35 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν αρκετά. Προσθέτω τα κυβάκια μπριζόλας, ελέγχω το αλατοπίπερο και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά μερικές φορές, μέχρι να μαλακώσει και το κρέας.
  • Step 2 Ρίχνω τον άνηθο, ανακατεύω απαλά και μαγειρεύω για άλλα 2 λεπτά.
  • Step 3 Αποσύρω από τη φωτιά και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΜΠΟΥΤΙΑ ΠΑΠΙΑΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΜΠΟΥΤΙΑ ΠΑΠΙΑΣ

Η πάπια έχει ένα τρυφερό και μαλακό κρέας, το οποίο απαιτεί αργό ψήσιμο. Διαλέγετε πάντα, φρέσκα μπούτια πάπιας για να τα ψήσετε στο φούρνο, στην κατσαρόλα ή ακόμα και σε ένα λαχταριστό μπάρμπεκιου. Αν θέλετε να τηγανίσετε τα μπούτια στο τηγάνι, επιλέξτε τα κονφί. Θα […]

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

Τώρα είναι η εποχή τους! Τώρα λοιπόν είναι η ιδανική εποχή να αιχμαλωτίσουμε την ευωδιά τους σε χίλιες δυο νοστιμιές όπως λεμονάδα, λεμονόκρεμα, λεμονάκια στο αλάτι από το Μαρόκο. Δείτε επίσης πώς με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού θα μεταμορφώσετε το πιο απλό […]