Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΡΕΓΚΟΣΑΛΑΤΑ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΡΕΓΚΟΣΑΛΑΤΑ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΡΕΓΚΟΣΑΛΑΤΑ

: 6
: 15 min
: 45 min

Πανεύκολη συνταγή που θα την εκτιμήσουν όσοι λατρεύουν τους ουζομεζέδες. Η καπνιστή ρέγκα είναι μοναδική!

Ingridients
  • 6 πατάτες μέτριες προς μεγάλες (πατάτες φούρνου)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 φιλέτα καπνιστής ρέγκας, κομματιασμένα σε μέτρια κομμάτια
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μαύρες σταφίδες
  • 4 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί, κατά προτίμηση μηλόξιδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγα φετάκια καπνιστής ρέγκας για το σερβίρισμα
Instructions
  • Step 1 Πλένω και σκουπίζω καλά τις πατάτες.
  • Step 2 Τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 40-45 λεπτά.
  • Step 3 Σε ένα τηγανάκι αχνίζω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με 2 κουταλιές νερό.
  • Step 4 Όταν ψηθούν οι πατάτες, τις χαράζω από τη μια πλευρά χιαστή και τις ανοίγω. Με ένα κουταλάκι αφαιρώ 3-4 κουταλάκια από κάθε ψητή πατάτα.
  • Step 5 Βάζω σε ένα μπλέντερ την ψίχα πατάτας που μάζεψα, τα κομμάτια ρέγκας, το αχνισμένο κρεμμύδι, τις σταφίδες, το μαϊντανό, το ξύδι, το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι και το πιπέρι. Πολτοποιώ το μείγμα μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.
  • Step 6 Γεμίζω με τη ρεγκοσαλάτα τις ψητές πατάτες, πασπαλίζω με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, βάζω από 2-3 φετάκια καπνιστής ρέγκας και τις σερβίρω βάζοντας στη καθεμία από ένα πηρουνάκι.

Related Posts

ΟΥΡΑ ΚΡΑΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΟΥΡΑ ΚΡΑΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Η ιδανική συνταγή πρέπει να είναι εύκολη, να έχει τέλεια γεύση και μεγάλη θρεπτική αξία. Αυτή η συνταγή της Ντίνας Νικολάου με «Κρανιό με πατατούλες και πιπεριές» τα συνδυάζει όλα και αξίζει να την δοκιμάσετε πριν ξεκινήσει η «κρεατοφαγία» με τα γιορτινά τραπέζια.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή που μοσχοβολάει πορτοκάλι. Το όξινο πορτοκάλι κάνει το κοτόπουλο απίστευτα τρυφερό και τις πατατούλες πεντανόστιμες!



Subscribe