Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Παστουρμαδοπιτάκια

Παστουρμαδοπιτάκια
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 20΄ 35΄ 4 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Αθήνα!
Υλικά Εκτέλεση
  • 4 χωριάτικα φύλλα Ζύμη Ψαχνών
  • 40 λεπτές φέτες παστουρμά
  • 5 κουτ. σούπας κέτσαπ  
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 
  • 1 πιπεριά πράσινη μεγάλη κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη μεγάλη κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 200 γρ. κασέρι γλυκό, τριμμένο 
  • ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού παπαρουνόσπορο
Σε ένα μπολάκι αναμειγνύω την κέτσαπ, το ελαιόλαδο, το μπαχάρι, την ρίγανη και αλατοπίπερο.
Απλώνω στο πάγκο της κουζίνας ένα χωριάτικο φύλλο και το αλείφω με το ¼ του μίγματος με την κέτσαπ.
Στρώνω σε όλο το φύλλο 10 φετούλες παστουρμά και πασπαλίζω με κασέρι τριμμένο.
Στο κάτω μέρος του φύλλου βάζω μπαστουνάκια πιπεριάς πράσινης και κόκκινης και ρουλάρω το φύλλο με τη γέμιση σε σχήμα ρολού.
Κόβω το ρολό σε μικρότερα ρολάκια τα οποία αραδιάζω σε λαδωμένο ταψί. Τα λαδώνω καλά και τα πασπαλίζω με παπαρουνόσπορο. Συνεχίζω την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά.
Ψήνω τα ρολάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35 λεπτά.