Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

“Παραδοσιακά Καλαθάκια” και Ταρτάκια Μυκονιάτικης Μελόπιτας στη Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου

“Παραδοσιακά Καλαθάκια” και Ταρτάκια Μυκονιάτικης Μελόπιτας στη Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου

Σε μια ακόμα μαγειρική συνάντηση, η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου, θα βρίσκεται στην Άνω Μερά Μυκόνου και αυτή την Τετάρτη το απόγευμα.
Θέμα αυτή τη φορά το παραδοσιακό Καλαθάκι Μυκόνου με τον τρόπο της Ιωάννας Δ. Κουκά.
Η ίδια θα μας δείξει και μια συνταγή που φέρνει κοντά μας την Μελόπιτα της Μυκόνου, κλασικά με τυροβολιά, μέλι και κανέλα, αλλά με μια διαφορετική διαδικασία, σε διαφορετικό σχήμα και συγκεκριμένα σε μορφή ενός είδους μικρής τάρτας.
Η Ιωάννα είναι οικιακή μαγείρισσα και περιμένουμε την Τετάρτη με πραγματικό ενδιαφέρον να μας ταξιδέψει στον χώρο της παράδοσής μας με τον δικό της (ένα σκαλοπάτι παραπέρα) ιδιαίτερο τρόπο.
Η εκδήλωση, όπως όλες οι συναντήσεις με μαγειρέματα της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου, είναι ανοικτή. Μπορούν να συμμετάσχουν όλοι χωρίς είσοδο, συνδρομή ή άλλο αντίτιμο.
Στόχος μας άλλωστε είναι η μοιρασιά της γνώσης που αφορά την παράδοσή μας, την παράδοση άλλων περιοχών και εθνικών κουζινών από όλο τον κόσμο, καθώς και βασικών τεχνικών και αρχών της μαγειρικής τέχνης μέσα από την όμορφη διαδικασία που προκύπτει γύρω από ένα τραπέζι ή μια κατσαρόλα.
Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020, ώρα 6 μμ στην πλατεία της Άνω Μεράς, στην Αίθουα εκδηλώσεων της Τοπικής Κοινότητας.
Με ανοικτές πόρτες λοιπόν και νόστιμες προκλήσεις!
Σας περιμένουμε
Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου|
https://www.facebook.com/mykonosgastronomyclub
Επικοινωνία e-mail:  [email protected]