Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ

ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ

ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ

: 4
: 1 hr
: 45 min

Το τυρί Μετσοβόνε με την υπέροχα καπνιστό άρωμά του, δίνουν ιδιαίτερη γεύση στο χοιρινό και τις μελιτζάνες.

Ingridients
  • 8 μικρές μελιτζάνες φλάσκες πλυμένες και σκουπισμένες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 400 γρ. χοιρινό από σπάλα, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κονιάκ
  • 2 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα στον τρίφτη
  • 2 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτη
  • 300 γρ. ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 250 γρ. Μετσοβόνε, τριμμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 ξύλο κανέλα
  • ¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι, σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 2 Παίρνω μία μελιτζάνα και κόβω ένα μικρό καπάκι από τη μία μεριά. Δεν την κόβω στη μέση. Χαράζω σε βάθος την ψίχα της σε ρόμβους και αλατίζω καλά. Τις βάζω σε λαδωμένο ταψάκι και τις αλείφω με λίγο από το ελαιόλαδο. Τις ψήνω για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
  • Step 3 Σε μια ρηχή κατσαρόλα ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τους κύβους του χοιρινού και σοτάρω μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Προσθέτω τα κρεμμύδια και τα καρότα και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας. Σβήνω με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, το ξύλο κανέλας και το μπαχάρι. Αφήνω το φαγητό να μαγειρευτεί για 10 λεπτά. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτω τον μαϊντανό και ανακατεύω.
  • Step 4 Με ένα κουτάλι γεμίζω τις μελιτζάνες με το μίγμα του χοιρινού. Πασπαλίζω με τα τυριά και ψήνω στο φούρνο για 35 – 40 λεπτά.

Related Posts

ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

Ένα ψωμί διαφορετικό από όσα γνωρίζετε που μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο σαν σνακ. Αν δεν έχετε χρόνο για να φτιάξετε τη ζύμη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκια ζύμη πίτσας με προζύμι και το ζωμό των παντζαριών να το χρησιμοποιήσετε για να αλείψετε τη ζύμη.

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ!

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ!

Μεγάλη εφεύρεση ο φούρνος. Μετά τις εστίες, είναι ίσως η συσκευή με την μεγαλύτερηη χρήση στην κουζίνα. Φυσικά υπάρχουν κι εδώ κανόνες για τον τρόπο που τον χρησιμοποιούμε αλλά υπάρχουν και κάποια λάθη που δεν πρέπει να τα κάνουμε ποτέ. Δείτε πια είναι αυτά… 1-Την […]