Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΩΜΗ ΜΕ ΜΗΛΑ

ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΩΜΗ ΜΕ ΜΗΛΑ

ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΩΜΗ ΜΕ ΜΗΛΑ

: 4
: 15 min

Για να ωφεληθούμε τα μέγιστα από τα θρεπτικά συστατικά των ωμών υλικών αυτής της σαλάτας, τρίβουμε τα μήλα και τα παντζάρια την τελευταία στιγμή πριν το σερβίρισμα.

Ingridients
  • Για τη σαλάτα
  • 4 μέτρια παντζάρια, κατά προτίμηση βιολογικά, καθαρισμένα
  • 2 κόκκινα μήλα, ξεφλουδισμένα, χωρίς κουκούτσια και πυρήνες
  • Για τη σάλτσα
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 20 ml ξίδι λευκό βαλσαμικό
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθος (χωρίς τα χονδρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σαλάτα: Σε μια μεγάλη σαλατιέρα τρίβω τα παντζάρια, στη χονδρή πλευρά του τρίφτη, ώστε να συγκεντρωθούν στη σαλατιέρα και οι χυμοί το παντζαριού. Στη συνέχεια τρίβω στη σαλατιέρα και τα μήλα, με τον ίδιο τρόπο. Προσθέτω αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω.
  • Step 2 Σάλτσα: Βάζω όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μικρό γυάλινο βαζάκι με βιδωτό καπάκι. Ανακινώ έντονα το βαζάκι μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν καλά και να γίνουν μια ημίρρευστη, λεία σάλτσα. Τη ρίχνω στη σαλάτα, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ, ΠΕΠΟΝΙ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ, ΠΕΠΟΝΙ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

Απολαυστική και δροσερή σαλάτα που θα σας χορτάσει χωρίς να σας βαρύνει. Το τέλειο μεσημεριανό για να το απολαύσουμε στην παραλία, αλλά και μετά την ηλιοθεραπεία που χρειαζόμαστε ενυδάτωση.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ 2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ 2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙ

Το καλοκαίρι με την ζέστη είναι η σαλάτα που θα σας χορτάσει χωρίς να σας βαρύνει. Μπορείτε να την σερβίρετε σαν ελαφρύ βραδινό συνοδεύοντάς την με ένα ποτήρι, παγωμένο, λευκό κρασάκι.