destination taste!

ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΩΜΗ ΜΕ ΜΗΛΑ

ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΩΜΗ ΜΕ ΜΗΛΑ

ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΩΜΗ ΜΕ ΜΗΛΑ

: 4
: 15 min

Για να ωφεληθούμε τα μέγιστα από τα θρεπτικά συστατικά των ωμών υλικών αυτής της σαλάτας, τρίβουμε τα μήλα και τα παντζάρια την τελευταία στιγμή πριν το σερβίρισμα.

Ingridients
  • Για τη σαλάτα
  • 4 μέτρια παντζάρια, κατά προτίμηση βιολογικά, καθαρισμένα
  • 2 κόκκινα μήλα, ξεφλουδισμένα, χωρίς κουκούτσια και πυρήνες
  • Για τη σάλτσα
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 20 ml ξίδι λευκό βαλσαμικό
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθος (χωρίς τα χονδρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σαλάτα: Σε μια μεγάλη σαλατιέρα τρίβω τα παντζάρια, στη χονδρή πλευρά του τρίφτη, ώστε να συγκεντρωθούν στη σαλατιέρα και οι χυμοί το παντζαριού. Στη συνέχεια τρίβω στη σαλατιέρα και τα μήλα, με τον ίδιο τρόπο. Προσθέτω αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω.
  • Step 2 Σάλτσα: Βάζω όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μικρό γυάλινο βαζάκι με βιδωτό καπάκι. Ανακινώ έντονα το βαζάκι μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν καλά και να γίνουν μια ημίρρευστη, λεία σάλτσα. Τη ρίχνω στη σαλάτα, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΠΛΙΓΟΥΡΙ, ΚΡΙΘΑΡΙ, ΣΙΤΑΡΙ… ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ

ΠΛΙΓΟΥΡΙ, ΚΡΙΘΑΡΙ, ΣΙΤΑΡΙ… ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ

Βάλτε στην κουζίνα και στην καθημερινή σας διατροφή το πλιγούρι, το κριθάρι και το στάρι! Είναι άκρως υγιεινά, ιδιαίτερα χορταστικά, νηστίσιμα (ό,τι πρέπει για τη Σαρακοστή), ιδανικά για χορτοφάγους και μαγειρεύονται με ένα σωρό τρόπους. Αρκεί να μάθετε τα μικρά τους μυστικά! ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΑΓΟΡΑ & […]

ΣΠΑΝΑΚΙ… Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

ΣΠΑΝΑΚΙ… Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

Μεγάλο κεφάλαιο της διατροφής μας το σπανάκι και ακόμα μεγαλύτερη η ιστορία του. Πιστεύετε ότι κατάγεται από την Περσία και μέχρι τον 12ο αιώνα, εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη όπου έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές. Το σπανάκι το καταναλώνουμε σχεδόν όλο το χρόνο αλλά η σπορά του […]