Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Παντζαροσαλάτα ωμή με μήλα

Παντζαροσαλάτα ωμή με μήλα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
15΄ 4 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Πάτρα!
Υλικά Εκτέλεση
 Για τη σαλάτα

  • 4 μέτρια παντζάρια, κατά προτίμηση βιολογικά, καθαρισμένα
  • 2 κόκκινα μήλα

Για τη σάλτσα

  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 3-4 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού λευκή πορτοκάλι λεμόνι
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 
  • 2 σκελίδες ψημένου σκόρδου λιωμένες (ψήνουμε το σκόρδο στο φούρνο όπως είναι ολόκληρο κεφάλι)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χονδρά κοτσάνια)
  • αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σαλάτα
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα τρίβω τα παντζάρια, στη χονδρή πλευρά του τρίφτη, ώστε να συγκεντρωθούν στη σαλατιέρα και οι χυμοί το παντζαριού.
Στη συνέχεια τρίβω στη σαλατιέρα και τα μήλα, με τον ίδιο τρόπο. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και ανακατεύω.
Για τη σάλτσα
Βάζω όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μικρό γυάλινο βαζάκι με βιδωτό καπάκι.
Ανακινώ έντονα το βαζάκι μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν καλά και να γίνουν μια ημίρρευστη, λεία σάλτσα.
Τη ρίχνω στη σαλάτα, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.