Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΤΟΥΡΣΙ

ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΤΟΥΡΣΙ

ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΤΟΥΡΣΙ

: 15 min
: 1 hr

Το τουρσί αυτό τρώγεται από την επόμενη κιόλας μέρα αλλά όσο μένει τόσο νοστιμότερο γίνεται. Το αφήνω για πολλούς μήνες σε δροσερό και σκοτεινό μέρος και τα σερβίρω σε σαλάτες ή σαν συνοδευτικό σε ψητά κρεατικά και ψητό ψάρι. Συνοδεύει τέλεια και τις πιατέλες τυριών.

Ingridients
  • περίπου 600 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
  • 3 – 4 σπόροι από μαύρο πιπέρι
  • 1 κιλό παντζάρια, βιολογικά, μικρού μεγέθους
  • αλάτι
Instructions
  • Step 1 Σε μια κατσαρόλα βάζω το ξίδι, το πιπέρι καγιέν, το τζίντζερ και τους σπόρους πιπεριού και τα αφήνω να πάρουν μια βράση σε μέτρια φωτιά. Τραβάω από τη φωτιά και αφήνω το μείγμα να κρυώσει και να γίνει χλιαρό ή κρύο.
  • Step 2 Κόβω τα πράσινα βλαστάρια από τα παντζάρια αφήνοντας περίπου 1 εκ. επάνω στο βολβό. Τα πλένω αλλά δεν τα ξύνω ούτε τα ξεφλουδίζω –είναι σημαντικό αυτό.
  • Step 3 Βάζω να βράσει μπόλικο αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και όταν κοχλάσει ρίχνω τα παντζάρια και τα βράζω για περίπου 1 ώρα ή για όσο χρειαστεί, ανάλογα με το μέγεθός τους, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην κομματιάζονται.
  • Step 4 Τα βγάζω από την κατσαρόλα, τα αφήνω να κυρώσουν λίγο μέχρι να μπορώ να τα πιάσω χωρίς να κάψω τα χέρια μου και τα ξεφλουδίζω. Ξεφλουδίζονται πολύ εύκολα, με τα δάχτυλα.
  • Step 5 Τα μοιράζω σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα (αφήνω τα μικρά ολόκληρα και κόβω τα μεγαλύτερα σε μέτριες φέτες). Συμπληρώνω τα βαζάκια με το κρύο μείγμα ξιδιού που ετοίμασα, καλύπτοντας τελείως τα παντζάρια κατά 1 εκ.

Related Posts

ΚΟΚΚΙΝΟ SMOOTHIE ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΟΚΚΙΝΟ SMOOTHIE ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Ένα smoothie που θα σας τονώσει και θα σας γεμίσει ενέργεια! Η μπανάνα του δίνει βελούδινη υφή και οι φράουλες άρωμα και γεύση. Το παντζάρι είναι η «κρυμμένη» δύναμη αφού με τις βιταμίνες του και τις αντιοξειδωτικές ουσίες σας χαρίζει σούπερ δυνάμεις!

ΛΑΒΡΑΚΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΜΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

ΛΑΒΡΑΚΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΜΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Τα φρέσκα λαβράκια της Ελληνικής Ιχθυοκαλλέργειας µε την ταυτότητα FISH FROM GREECE, μεγαλώνουν στην πεντακάθαρη ελληνική θάλασσα, τρεφόμενα αποκλειστικά με GMO free πιστοποιημένες τροφές.