Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΑΝΣΕΤΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΑΠΟ METAXA ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΠΑΝΣΕΤΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΑΠΟ METAXA ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΠΑΝΣΕΤΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΑΠΟ METAXA ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

: 4
: 10 min
: 50 min

Σας συμβουλεύω να μην παραλείψετε ή αντικαταστήσετε το πετιμέζι! Είναι ακριβώς αυτό το υλικό που απογειώνει το γευστικό αποτέλεσμα, καραμελώνει έξοχα και κυρίως, δίνει μια εξαιρετική ελαφρώς καπνιστή, πυκνή, μεστή γεύση στο γλάσο. Αν παρόλα αυτά δεν βρείτε (πράγμα σπάνιο γιατί πωλείται σχεδόν σε όλα τα σούπερ μάρκετ και μπακάλικα), αντικαταστήστε το με μείγμα από μέλι και βαλσαμικό ξίδι.

Ingridients
  • 700 γρ. χοιρινή πανσέτα, σε ενιαίο κομμάτι, πλυμένη και καλά σκουπισμένη
  • ελαιόλαδο, για το άλειμμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το γλάσο
  • 6 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 70 ml Μetaxa
  • 2 κουτ. σούπας πικάντικη μουστάρδα
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • ¼ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 220°C. Στρώνω με λαδόκολλα μια μεγάλη λαμαρίνα φούρνου (ή το μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου).
  • Step 2 Αλείφω με ελαιόλαδο την πανσέτα από όλες τις μεριές και την αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα. Τη βάζω στη λαμαρίνα (ή στο ταψί) και την ψήνω για 30 – 35 λεπτά, μέχρι να δω ότι ροδίζει.
  • Step 3 Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τα υλικά του γλάσου (πετιμέζι, μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι καγιέν).
  • Step 4 Βγάζω το ταψί από το φούρνο και αλείφω την πανσέτα με το γλάσο. Συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 10 – 12 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς την μια-δυο φορές για να καραμελώσει καλά η επιφάνεια, να σκουρύνει και να γυαλίσει ομοιόμορφα.
  • Step 5 Τη βγάζω από το φούρνο, την αφήνω να «ξεκουραστεί» για 5 λεπτά και την κόβω σε φέτες. Σερβίρω αμέσως και συνοδεύω με σαλάτα εποχής και, προαιρετικά, με τηγανητές πατάτες.