Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Παναρισμένο κοτόπουλο φούρνου με σάλτσα φέτας & δυόσμου

Παναρισμένο κοτόπουλο φούρνου με σάλτσα φέτας & δυόσμου
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
20΄ 40΄ 4 – 6 μερίδες 15΄ [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στη Μύκονο!
Υλικά Εκτέλεση
Για το κοτόπουλο

  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου (θα χρειαστείτε περίπου 1 δισκάκι με συσκευασμένα φιλέτα κοτόπουλου, βάρους 700 – 800 γρ.)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) νερό
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 2 φλιτζ. τσαγιού μείγμα για πανάρισμα κοτόπουλου (θα το βρείτε έτοιμο στα μπαχαράδικα της Ευριπίδου)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την σάλτσα φέτας

  • 300 γρ.φέτα, θρυμματισμένη
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πλένω και σκουπίζω καλά τα φιλέτα κοτόπουλου και με ένα καλό, κοφτερό μαχαίρι κόβω από το πλάι φροντίζοντας να μη φτάσει το μαχαίρι μέχρι το τέρμα. Θα πρέπει να ανοίξουν σαν βιβλίο. Αλατοπιπερώνω καλά.
Στρώνω μια μεγάλη πιατέλα με διάφανη μεμβράνη.
Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το γιαούρτι, το αυγό και το νερό, μέχρι να φτιάξω ένα ομοιογενές μείγμα.
Σε ένα πιάτο βάζω το μείγμα για πανάρισμα.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Παίρνω ένα ένα τα φιλέτα και τα βουτάω στο μίγμα του γιαουρτιού. Κατόπιν τα πανάρω στο μείγμα για πανάρισμα φροντίζοντας να κολλήσει καλά σε όλη τους την επιφάνεια.
Βάζω τα παναρισμένα φιλέτα στην πιατέλα με τη διάφανη μεμβράνη και τα αφήνω για 15 λεπτά στο ψυγείο, μέχρι να στερεοποιηθεί καλά το μείγμα του παναρίσματος.
Mεταφέρω τα φιλέτα σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνω για 35-40 λεπτά.

Για τη σάλτσα
Βάζω στον κάδο του μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από τον δυόσμο και τα πολτοποιώ για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να αναμειχθούν καλά. Αν δω ότι είναι πολύ σφιχτό το μείγμα (εξαρτάται από την υγρασία της φέτας) προσθέτω λίγες κουταλιές γάλα ακόμα. Βάζω την σάλτσα σε ένα μπολ και προσθέτω τον δυόσμο. Ανακατεύω καλά και τη βάζω στο ψυγείο μέχρι να σερβίρω.


Related Posts