Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΚΟΝΦΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΚΟΝΦΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΚΟΝΦΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ

: 4
: 15 min
: 30 min
           
: 2 hr

[email protected] με την Ντίνα – 3/3/2018

Ingridients
  • Για την πανακότα
  • 1 συσκευασία μίγμα για panna cotta, Γιώτης
  • 500 ml γάλα
  • Για το κονφί
  • 10 σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού βύσσινα αποξηραμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σταφίδες Κορινθιακές
  • 10 δαμάσκηνα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  • 150 ml μαυροδάφνη
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 5 καρφάκια γαρύφαλλο
  • 4 κουτ. σούπας σιρόπι σοκολάτας, Γιώτης
  • Για το σερβίρισμα
  • Τρούφα σοκολάτας Γιώτης
Instructions
  • Step 1 Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι αποξηραμένα φρούτα και την μαυροδάφνη. Κλείνουμε τα μπαχαρικά σε ένα τούλι και βάζουμε το πουγκάκι στην κατσαρόλα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράσουμε για 30 λεπτά. Προσθέτουμε το σιρόπι σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
  • Step 2 Σε ένα δεύτερο κατσαρολάκι, βάζουμε τα ¾ από το γάλα, προσθέτουμε το μείγμα για την πανακότα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει ο βρασμός. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο, κρύο γάλα.
  • Step 3 Μοιράζουμε το κονφί αποξηραμένων φρούτων σε 4 ποτήρια και γεμίζουμε με το μείγμα της πανακότας.
  • Step 4 Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον μέχρι να παγώσει η κρέμα.
  • Step 5 Πασπαλίζουμε τις πανακότες με τρούφα σοκολάτας και σερβίρουμε.

Related Posts

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.

Μελομακάρονα σοκολατένια

Μελομακάρονα σοκολατένια

35΄ 30΄ – 35΄ 40 κομμάτια κλασικού μεγέθους ή 60 – 70 μικρές μπουκιές – [printfriendly]   Ελλήνων γεύσεις στο Καρπενήσι. Υλικά Εκτέλεση Για τα μελομακάρονα 200 γρ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού 250 γρ. ελαιόλαδο 25 γρ. βούτυρο, λιωμένο 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη ½ κουτ. […]