Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ

: 6
: 25 min
           
: 6 hr

Εύκολο και δροσερό γλυκάκι για όλες τις εποχές.

Ingridients
  • 1 φλιτζ. τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 3 φύλλα ζελατίνη
  • 1 μπαστουνάκι βανίλια ή μια κάψουλα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό
  • ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό
  • Για το σιρόπι
  • 300 γρ. ανάμεικτα κόκκινα φρούτα (κατεψυγμένα ή φρέσκα)
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
Instructions
  • Step 1 Μουλιάζω τα φύλλα της ζελατίνης στο γάλα. Χαράζω κατά μήκος το μπαστουνάκι βανίλιας, ξύνω τα μαύρα σποράκια με ένα μαχαιράκι.
  • Step 2 Βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτω τα σποράκια και τα μπαστουνάκια της βανίλιας. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση. Στραγγίζω τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνω στην κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα που είχα τη ζελατίνη. Ανακατεύω καλά, αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το γιαούρτι και τα ξύσματα πορτοκαλιού και λεμονιού.
  • Step 3 Αφαιρώ τα μπαστουνάκια της βανίλιας και ρίχνω το μείγμα σε μια φόρμα ή το μοιράζω σε ατομικά φορμάκια.
  • Step 4 Αφήνω την πανακότα για 6 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο για να πήξει.
  • Step 5 Για να ξεφορμάρω εύκολα, βουτάω τη φόρμα σε ζεστό νερό για 1 λεπτό.
  • Step 6 Συνοδεύω την πανακότα με σιρόπι κόκκινων φρούτων.
  • Step 7 Για το σιρόπι κόκκινων φρούτων: Βάζω σε ένα κατσαρολάκι τα φρούτα και τη ζάχαρη. Τα αφήνω σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα παχύρευστο σιροπάκι.

Related Posts

ΜΠΙΣΚΟΤΑ VEGAN ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ VEGAN ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

Ελάχιστα υλικά αλλά από τα πιο εύκολα και νόστιμα μπισκότα που θα δοκιμάσετε. Δεν περιέχουν γλουτένη, λακτόζη και ζάχαρη. Είναι η τέλεια επιλογή για όσους ακολουθούν vegan διατροφή ή έχουν κάποια δυσανεξία.

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.