Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ

: 4
: 15 min
           
: 6 hr

Εύκολο και δροσερό γλυκάκι. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ροδάκινα ανάλογα με τα φρούτα εποχής που θα βρείτε στη λαϊκή.

Ingridients
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 360 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 ml γάλα κρύο
  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • 1 μπαστουνάκι βανίλια ή μια κάψουλα
  • ξύσμα από πορτοκάλι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • Για τα ροδάκινα
  • 2 ώριμα ροδάκινα (όχι όμως λιωμένα ή μαυρισμένα)
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • ελάχιστο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Instructions
  • Step 1 Μουλιάζω τα φύλλα ζελατίνης στο γάλα. Χαράζω κατά μήκος το μπαστουνάκι βανίλιας και ξύνω τα μαύρα σποράκια με ένα μαχαιράκι και τα ρίχνω στην κρέμα γάλακτος. Προσθέτω και τα μπαστουνάκια. Βάζω την κρέμα γάλακτος να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Στραγγίζω τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτω στην κρέμα όπως και το γάλα που μούλιασε η ζελατίνη. Ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη, αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού.
  • Step 2 Αφαιρώ τη βανίλια και μοιράζω το μίγμα σε φορμάκια. Αφήνω στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον για να πήξει η πανακότα. Για να ξεφορμάρετε εύκολα, βουτάω τα φαρμάκια σε ζεστό νερό. Συνοδεύετε την πανακότα με τα καραμελωμένα ροδάκινα.
  • Step 3 Για τα ροδάκινα: Ξεφλουδίζω τα ροδάκινα και τα κόβω σε λεπτά φετάκια πάχους 1 εκ. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και, όταν λιώσει, ρίχνω τις φέτες των ροδάκινων. Τις σοτάρω για 2 λεπτά, γυρίζοντάς τις με προσοχή, μέχρι να μελώσουν. Πασπαλίζω με τη ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύω απαλά μερικές φορές, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και αποσύρω από τη φωτιά.

Related Posts

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

Ανάλαφρη και ιδιαίτερη σαλάτα που θα πρέπει να συνοδέψετε με ένα καλό κρασί. Τα φρέσκα καβούρια δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά αλλά έχουν ένα «μπελά» στο καθάρισμα. Αξίζει όμως ο κόπος!

ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ… ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΣΤΗ ΜΟΝΟΤΟΝΙΑ

ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ… ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΣΤΗ ΜΟΝΟΤΟΝΙΑ

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε μια συνηθισμένη σαλάτα να ξεχωρίσει είναι να χρησιμοποιήσετε μια βινεγκρέτ που θα δώσει βάθος, άρωμα και έξτρα γεύση. Συχνά πέφτουμε στην παγίδα να κάνουμε τις ίδιες βινεγκρέτ κάνοντας τις σαλάτες μας μονότονες και βαρετές ενώ θα μπορούσαμε με λίγη […]