Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Πακετάκια κρεατικών με φέτα και πάπρικα

Πακετάκια κρεατικών με φέτα και πάπρικα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 10΄ 1 ώρα 6 μερίδες 1 ώρα [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Κοζάνη!
Υλικά Εκτέλεση
  • 500 γρ. μοσχάρι (χτένι), κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
  • 500 γρ. αρνάκι (μπούτι), κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
  • 500 γρ. Χοιρινό (λαιμό), κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 400 γρ. φέτα, κομμένη σε μεγάλους κύβους
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4 κλωναράκια δενδρολίβανο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάζω τα τρία κρέατα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το θυμάρι, την πάπρικα, το ελαιόλαδο, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω καλά με τα χέρια. Σκεπάζω το μπολ και αφήνω τα κρέατα να μαριναριστούν για 1 ώρα στο ψυγείο.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
Βγάζω το μπολ από το ψυγείο και αλατίζω καλά.
Βάζω δύο λαδόκολλες (την μια επάνω στην άλλη) στον πάγκο της κουζίνας και βάζω στο κέντρο το 1/3 από τα κρέατα φροντίζοντας να έχει και από τα 3 είδη τους. Βάζω από πάνω το 1/3 των κύβων της φέτας και 1 κλαράκι δεντρολίβανο. Κλείνω τις λαδόκολλες σφιχτά σε πακέτο. Φτιάχνω ακόμα 2 πακέτα με τα υπόλοιπα κρέατα και τη φέτα.
Βάζω τα πακέτα σε μια λαμαρίνα του φούρνου και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
Μπορώ να σερβίρω, αδειάζοντας όλα τα πακέτα σε μια μεγάλη πιατέλα ή σερβίρω απευθείας τα πακέτα σε ζευγάρια, ανοίγοντάς τα μπροστά τους.
Συνοδεύω με πλούσια, πράσινη σαλάτα.