Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΑΓΩΤΟ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

ΠΑΓΩΤΟ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

ΠΑΓΩΤΟ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

: 6
: 30 min
           
: 4 hr

Λατρεύω το φυστικοβούτυρο και όταν το ανακάλυψα στα παγωτά της δωδώνης, ξετρελάθηκα. Η σάλτσα butterscotch το απογειώνει.

Ingridients
  • 400 γρ. παγωτό Φυστικοβούτυρο με καραμέλα και σοκολάτα δωδώνη
  • 100 γρ. φράουλες
  • 100 γρ. κεράσια
  • Για την σάλτσα butterscotch
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. γλυκόζη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας νερό
  • Για το σερβίρισμα
  • φρέσκιες φράουλες
  • φρέσκα κεράσια
Instructions
  • Step 1 Bγάζω το παγωτό από την κατάψυξη και το αφήνω για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει λίγο. Καθαρίζω τις φράουλες και τα κεράσια και τα ψιλοκόβω σε πολύ μικρά κομμάτια.
  • Step 2 Ρίχνω τα φρούτα στο παγωτό, ανακατεύω καλά και ξαναβάζω το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά.
  • Step 3 Για την σάλτσα butterscotch: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό και ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δημιουργηθεί μια ωραία καραμέλα.
  • Step 4 Αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά και με μεγάλη προσοχή προσθέτω την κρέμα γάλακτος.
  • Step 5 Επαναφέρω το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά αυτή τη φορά και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτω το βούτυρο και το αλάτι και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή σάλτσα. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τη σάλτσα να κρυώσει.
  • Step 6 Για το σερβίρισμα: Σε ψηλά ποτήρια βάζω 2 μπάλες παγωτό, στολίζω με τα φρέσκα φρούτα και ραντίζω με 1-2 κουταλιές σάλτσα.

Related Posts

Κέικ με μήλα με σοκολάτα

Κέικ με μήλα με σοκολάτα

 20΄ 30΄ 6 μερίδες – [printfriendly]   Ένα τραπέζι Ελλάδα στο Βόλο! Υλικά Εκτέλεση 3-4 μήλα γκόλντεν καθαρισμένα και κομμένα το καθένα σε 8 κομμάτια 290 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο και λίγο για τη φόρμα 350 γρ. καστανή ζάχαρη 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις […]

Φύλλο σφολιάτας – κουρού και έτοιμα προϊόντα από την Ευβοϊκή Ζύμη

Φύλλο σφολιάτας – κουρού και έτοιμα προϊόντα από την Ευβοϊκή Ζύμη

Η ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ ξεκίνησε το 1984 στα Ψαχνά Ευβοίας ως μικρή βιοτεχνία, παράγοντας αρχικά, μόνο παραδοσιακά ζυμαρικά. Το ’90, ξεκίνησε την παραγωγή χωριάτικου φύλλου και σταδιακά, επεκτάθηκε στο φύλλο σφολιάτας, τη ζύμη κουρού, το κανταΐφι και τις παραδοσιακές πίτες, τις πίτσες, τα κρουασάν και τα […]