Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

: 6
: 15 min
           
: 3 hr

Δροσερό επιδόρπιο ή κέρασμα που θα δώσει μια γευστική τόνωση σε ολόκληρο τον οργανισμό, χάρη στα αγνά και ευεργετικά υλικά του. Δοκιμάστε το! Ίσως γίνει το αγαπημένο καλοκαιρινό σας διάλειμμα που θα αντικαταστήσει κάποιο σνακ, γιατί υπερτερεί με τα μοναδικά συστατικά του!

Ingridients
  • 500 γρ. ανθότυρο (ή μανούρι)
  • 5 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. μέλι αγνό
  • 1-2 κουτ. σούπας κουαντρό
  • Γαρνίρισμα
  • μέλι, φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου ή τριμμένο καρύδι
Instructions
  • Step 1 Πρώτη μου δουλειά να χτυπήσω την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι.
  • Step 2 Στο επόμενο βήμα χτυπώντας σε μια μικρότερη ταχύτητα προσθέτω το κουαντρό και το ανθότυρο. Αφού τα χτυπήσω αρκετά, ώστε να έχω ένα ομοιόμορφο μείγμα, τα βάζω στο ψυγείο για 30΄.
  • Step 3 Μόλις ο χρόνος περάσει, βγάζω το μείγμα μου από το ψυγείο, το ξαναχτυπώ και προσθέτω λίγο λίγο το μέλι. Αφού χτυπήσω καλά το παγωτό, το μεταφέρω στο δοχείο που θα παραμείνει για να παγώσει και το αφήνω 2,30΄ ώρες στον καταψύκτη.
  • Step 4 Αν αποφασίσω να χρησιμοποιήσω την παγωτομηχανή, ακολουθώ την ίδια διαδικασία μέχρι το ανακάτεμα με το μέλι και στη συνέχεια το βάζω στην παγωτομηχανή να πήξει καλά για 45΄-50΄.
  • Step 5 Σερβίρω το παγωτό μου σε όμορφα μπολ, το στολίζω με τα αρωματικά φυλλαράκια του δυόσμου ή το πασπαλίζω με τριμμένο καρύδι και ολοκληρώνω το γαρνίρισμα απλώνοντας λίγο μέλι στην κορυφή, γνωρίζοντας ότι αυτό θα κυλήσει κάνοντας μοναδικούς σχηματισμούς.

Related Posts

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Γίνεται απίστευτα γρήγορα και είναι τόσο εθιστική που δύσκολα αντιστέκεσαι… Κρεμώδες με πλούσια υφή θα το λατρέψετε. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε αποξηραμένα κράνμπερις, σταφίδες ή να αλλάξετε τα καρύδια με άλλους ξηρούς καρπούς.

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

Αν δεν σερβίρετε όλη την τούρτα, μην την ξεφορμάρετε: Κόψτε με ένα μαχαίρι όσα κομμάτια θέλετε, μοιράστε τα σε πιάτα φρούτου και περιχύστε τα με τη σάλτσα καραμέλας.