Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Παγωτό γιαούρτι στρατσιατέλα

Παγωτό γιαούρτι στρατσιατέλα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
30´ 6-8 μερίδες 8 ώρες [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στην Αίγινα.
Υλικά Εκτέλεση
  • 750 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 400 γρ. γάλα ζαχαρούχο
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική, παγωμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα χοντροκομμένα
  • Γλυκό βύσσινο για το σερβίρισμα
Βάζω την φυτική κρέμα στον κάδο του μίξερ μαζί με το γάλα και τα χτυπάω μέχρι να φτιάξω μια αφράτη σαντιγί.  Προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ωραίο μίγμα.
Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Βάζω το μπολ στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Στρώνω με μεμβράνη μια φόρμα για κέικ και απλώνω στον πάτο λίγα φιστίκια και λίγη σοκολάτα. Βάζω το 1/3 της κρέμας στρώνοντας με μια σπάτουλα για να απλωθεί καλά. Πασπαλίζω με λίγα φιστίκια και λίγη σοκολάτα και απλώνω άλλο 1/3 κρέμα. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία βάζοντας τις τελευταίες δόσεις των υλικών.
Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω τη φόρμα στην κατάψυξη για 6-8 ώρες.
Κόβω σε κομμάτια το παγωτό και σερβίρω με μια γενναία δόση γλυκό βύσσινο.

Related Posts

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

Γρήγορα και νόστιμα σφολιατάκια που μπορείτε να τα κάνετε χρησιμοποιώντας 2 διαφορετικούς χυμούς φρούτων. Χωρίστε την κρέμα σε δύο ίσες ποσότητες και προσαρμόστε χυμό από πορτοκάλι, μανταρίνι, λάιμ ή ροζ γκρέιπφρουτ.

ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

Υπέροχη, δροσερή, βελούδινη κρέμα, ψημένη στο φούρνο. Το Κουαντρό (ένα ιδιαίτερο λικέρ με γεύση πορτοκαλιού) δυναμώνει τη γεύση της κρέμας και δίνει ωραίο χρώμα στο σιρόπι.