Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

: 6
: 30 min
: 5 min
           
: 3 hr

Αυτή η βελούδινη γεύση της δροσιάς μπορεί γίνει ο καλύτερος επίλογος για κάθε γεύμα. Εύκολο στην παρασκευή του, ευχάριστο στη γεύση, γίνεται εντυπωσιακό στην παρουσίασή του με ένα καλόγουστο γαρνίρισμα. Τι λέτε, θα το δοκιμάσετε;

Ingridients
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 3-4 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 3 κουτ. σούπας νερό
  • Για το σερβίρισμα
  • νήματα φλούδας λεμονιού
  • καστανή κρυσταλλική ζάχαρη
  • μπισκότο λεμονιού
Instructions
  • Step 1 Αν και πρόκειται να φτιάξω κάτι πολύ δροσερό, θα αρχίσω … ζεστά. Κι αυτό σημαίνει ότι σε μια κατσαρολίτσα βάζω τη ζάχαρη, το νερό και ξύσμα του λεμονιού να βράσουν για λίγο. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτω το μέλι και χυμό του λεμονιού, ανακατεύω και μετά από 2 λεπτά το κατεβάζω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
  • Step 2 Σε άλλη κατσαρολίτσα βράζω και την κρέμα γάλακτος. Την αποσύρω αμέσως μόλις πάρει βράση και την αφήνω κι αυτή να κρυώσει καλά.
  • Step 3 Μεταφέρω το γιαούρτι στο μπολ ανάμειξης και ρίχνω λίγη λίγη την κρέμα γάλακτος που είναι πια κρύα. Ανακατεύω καλά και μετά από λίγο προσθέτω το σιρόπι που έχω έτοιμο, με το μέλι και το λεμόνι. Συνεχίζω το ανακάτεμα και μετά από λίγο, το βάζω στον καταψύκτη. Το αφήνω για 30 λεπτά.
  • Step 4 Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, βγάζω το παγωτό και το χτυπώ με το μίξερ για 3-4 λεπτά. Το μεταφέρω το δοχείο για παγωτό και το ξαναβάζω στην ψύξη. Μετά από άλλα 30 λεπτά, το βγάζω και το ξαναχτυπάω πάλι για 3-4 λεπτά. Τέλος, το αφήνω για 2 ώρες να παγώσει καλά.
  • Step 5 Με την παγωτομηχανή μου, κάτι θα αλλάξει. Θα μεταφέρω σ’ αυτήν το παγωτό αμέσως μετά τα πρώτα 30΄λεπτά που θα μείνει στην κατάψυξη κι αφού χτυπήσω το μείγμα μου. Αφήνοντας εκεί το παγωτό μου, θα είναι έτοιμο σε 50΄με 60΄ λεπτά.
  • Step 6 Σερβίρω το παγωτό γιαούρτι σε διαφανή ποτήρια. Σπάω σε κομματάκια τα μπισκότα λεμονιού και καθώς βγάζω το παγωτό σε μπαλίτσες, τα ρίχνω ανάμεσα. Γαρνίρω με νήματα της φλούδας του λεμονιού και πασπαλίζω με τη σκούρα ζάχαρη. Είναι στ’ αλήθεια λαχταριστό!

Related Posts

ΠΟΙΑ ΒΟΤΑΝΑ -ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ- ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ

ΠΟΙΑ ΒΟΤΑΝΑ -ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ- ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ

Μιας και ο καιρός μάς τα χαλάει κάθε λίγο λιγάκι, ένα ζεστό τσάι θα το πιούμε! Μου αρέσει και αυτή η εποχή του χρόνου που μαζευόμαστε όλοι δίπλα στο τζάκι και πίνουμε κάτι ζεστό… Tο κλασσικό τσάι του βουνού το ξέρουμε όλοι… παρ’ όλ’ αυτά, […]

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Εύκολη τάρτα που χρησιμοποιούμε τα μήλα με 2 διαφορετικές τεχνικές. Τριφτά γίνονται μια γρήγορη μαρμελάδα και καραμελωμένα στο τηγάνι με άρωμα βανίλιας. Τη σοκολάτα γάλακτος μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μπίτερ, λευκή ή απλή κουβερτούρα.



Subscribe