Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ «ΑΣΠΡΑ – ΜΑΥΡΑ»

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ «ΑΣΠΡΑ – ΜΑΥΡΑ»

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ «ΑΣΠΡΑ – ΜΑΥΡΑ»

: 15+15
: 30 min
           
: 3 hr

Τα παιδιά θα τα λατρέψουν αλλά και οι μεγάλοι δεν θα μπορέσουν να αρκεστούν μόνο σε ένα. Φροντίστε να κάνετε αρκετά γιατί σίγουρα θα εξαφανιστούν στη στιγμή.

Ingridients
  • Για τα σοκολατένια
  • 250 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 150 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ, τριμμένα σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού καφέ εσπρέσσο, σκόνη
  • 120 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 120 γρ. φουντούκια
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • Για τα λευκά
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 200 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 40 γρ. ινδοκάρυδο + 1 φλιτζάνι επιπλέον για το πασπάλισμα
  • Ξύσμα από ½ ακέρωτο λεμόνι
Instructions
  • Step 1 Για τα σοκολατένια τρουφάκια: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα και τα φουντούκια σε μέτρια φωτιά. Αρχίζω να ανακατεύω συνέχεια με ξύλινη κουτάλα. Στην αρχή η ζάχαρη θα σβολιάσει και μετά θα αρχίζει σιγά σιγά να λιώνει. Χαμηλώνω τη φωτιά και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη και να καλύψει τους ξηρούς καρπούς. Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Απλώνω καλά τους ξηρούς καρπούς με την κουτάλα και τους αφήνω να κρυώσουν καλά. Παίρνω τον χοντρό πλάστη και τον κυλάω επάνω στους ξηρούς καρπούς μέχρι να σπάσουν σε μικρά κομμάτια. Μεταφέρω τα τρίμματα σε ένα μπολ.
  • Step 2 Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός. Βάζω την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ και προσθέτω την καυτή κρέμα. Αφήνω για 1 λεπτό και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν σε ένα ενιαίο, γυαλιστερό μείγμα. Προσθέτω τον καφέ και τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύω καλά. Βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξει το μείγμα.
  • Step 3 Λιώνω την κουβερτούρα γάλακτος σε μπεν μαρί. Πλάθω τα τρουφάκια στο μέγεθος που θέλω, τα βουτάω στην κουβερτούρα γάλακτος και τα «κυλάω» στους θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς. Τα βάζω σε ένα πιάτο και τα αφήνω στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.
  • Step 4 Για τα λευκά τρουφάκια: Βάζω την λευκή κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και τα ζεσταίνω σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και προσθέτω το βούτυρο, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και τα 40 γρ. ινδοκάρυδο. Ανακατεύω καλά και βάζω στο ψυγείο για 2 ώρα να σφίξει το μείγμα.
  • Step 5 Πλάθω τα τρουφάκια και τα «κυλάω» σε τριμμένο ινδοκάρυδο.

Related Posts

ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΠΑΝΑΝΑ

ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΠΑΝΑΝΑ

Την ιδέα του κέικ την πήρα από την διάσημη τάρτα Τατέν που τα φρούτα καραμελώνονται και στρώνονται στη βάση της φόρμας. Οι μπανάνες δίνουν μια ιδιαίτερα ζουμερή υφή στο κέικ και όλοι θα νομίζουν ότι το έχετε σιροπιάσει.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΔΟΤΥΡΙ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΔΟΤΥΡΙ

Η τάρτα με πιπεριές είναι πικάντικη, πολύχρωμη και γευστικότατη. Προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε ελληνικές πιπεριές από τη Φλώρινα και αν θέλετε να προσθέσετε 1-2 πιπερίτσες καυτερές που θα δώσουν πιο μερακλίδικο τόνο και θα είναι ιδανική να την συνοδέψετε με μπυρίτσα ή ουζάκι.