Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΑΕΓΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ

ΠΑΕΓΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ

ΠΑΕΓΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ

: 4
: 20 min
: 25 min

Παραδοσιακό φαγητό της Ισπανία που εκμεταλλεύεται με εντυπωσιακό τρόπο τα διάφορα περισσεύματα π.χ. κοτόπουλο, θαλασσινά κ.λπ. Εδώ το φτιάχνουμε σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή με πικάντικο λουκάνικο με πάπρικα και καπνιστό μπέικον.

Ingridients
  • 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 μπουτάκια κοτόπουλου με την πέτσα τους
  • 1 λουκάνικο με πάπρικα, κομμένο σε φέτες
  • 4 φέτες μπέικον καπνιστό
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένες σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε χοντρά καρέ
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε χοντρά καρέ
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού αρακά, κατεψυγμένο
  • 1 λίτρο ζωμό κότας
  • 200 γρ. ρύζι μακρύκοκκο ή καρολίνα
  • ½ κουτ. γλυκού κρόκο Κοζάνης
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Βάζω το ζωμό πουλερικών σε μια κατσαρόλα, προσθέτω τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα αφήνω να βράσουν για 10 λεπτά. Τα αποσύρω από την κατσαρόλα, τα στραγγίζω καλά και αφαιρώ την πέτσα τους. Κρατάω τον ζωμό στην κατσαρόλα, διατηρώντας τον ζεστό. Παίρνω δύο φέτες καπνιστό μπέικον και τις τυλίγω στο κάθε μπουτάκι ξεχωριστά, στερεώνοντάς τες με οδοντογλυφίδες.
  • Step 2 Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Βάζω τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα σοτάρω καλά απ’ όλες τις μεριές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Τα αφαιρώ από το τηγάνι και χωρίς να αφαιρέσω το ελαιόλαδο που έχει απομείνει, ρίχνω τις φέτες κρεμμυδιού, το λουκάνικο με πάπρικα και τις πιπεριές και σοτάρω για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτω το ρύζι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.
  • Step 3 Στον ζωμό που έχω κρατήσει από το βράσιμο του κοτόπουλου, ρίχνω τον κρόκο Κοζάνης και ανακατεύω. Ρίχνω το ζωμό στο τηγάνι με το ρύζι, επαναφέρω τα μπουτάκια κουτόπουλου, προσθέτω τον αρακά, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και αφήνω το φαγητό να βράσει για 25 λεπτά.
  • Step 4 Σερβίρω, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Related Posts

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ Ή ΜΠΡΟΚΟΛΟ… ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ Ή ΜΠΡΟΚΟΛΟ… ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ

Κουνουπίδι Βραστό, στον ατμό ή στο φούρνο, το κουνουπίδι έχει μια αρκετή έντονη μυρωδιά που πολύ συχνά που δεν μας βοηθάει να αγαπήσουμε αυτό το λαχανικό. Παρόλο που συχνά υποτιμάται, το κουνουπίδι είναι, ωστόσο, βασικό λαχανικό που πρέπει να το τρώμε. Πλούσιο σε βιταμίνες και […]

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ STIR-FRY

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ STIR-FRY

Το κινέζικο τηγάνισμα είναι η απόλυτη μέθοδος μαγειρικής για χορταστικά γεύματα και το κυριότερο, σε χρόνο μηδέν! Ελάτε να δούμε μαζί ποια είναι τα μυστικά του stir-fry ποια τα κατάλληλα υλικά και ποια τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να φτιάξετε τα καλύτερα κινέζικα πιάτα αλά […]