Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΠΙΤΣΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ

ΠΙΤΣΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ

ΠΙΤΣΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ

: 2
: 20 min
: 20 min

Μια πίτσα, τέσσερις γεύσεις. Θα αρέσει σίγουρα σε όλους αφού μπορεί ο καθένας να διαλέξει το κομμάτι που θέλει.

Ingridients
  • 2 κατεψυγμένες ζύμες για πίτσα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 200 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 2 κλαράκια άνιθο, ψιλοκομμένο
  • 6 τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • ½ κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
  • ½ κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1 κολοκύθι, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 150 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια
  • 100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη με το χέρι
  • 100 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 100 γρ. μανούρι, τριμμένο
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Ξεπαγώνω τις έτοιμες πίτσες και τις στρώνω σε δύο ταψάκια. Με ένα μαχαίρι, χαράζω με προσοχή ένα σταυρό, προσέχοντας να μη κόψω το ζυμάρι.
  • Step 2 Σε ένα μικρό τηγανάκι ζεσταίνω 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Ρίχνω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρω για 2 λεπτά. Προσθέτω το σπανάκι και σοτάρω για 2 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί. Προσθέτω τον άνιθο, αλατοπιπερώνω και αποσύρω από τη φωτιά. Αδειάζω το μίγμα σε ένα μπολ και χωρίς να ξεπλύνω το τηγάνι ρίχνω 2 κουτ. ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  • Step 3 Ρίχνω τις πιπεριές και το κολοκύθι και σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθούν αλλά όχι να μαλακώσουν εντελώς. Αποσύρω από τη φωτιά.
  • Step 4 Μοιράζω τη σάλτσα στις δύο πίτσες και την απλώνω να πάει παντού. Πασπαλίζω με την ξερή ρίγανη.
  • Step 5 Μοιράζω τα μείγματα ως εξής:
  • Step 6 Στο ένα τέταρτο της κάθε πίτσας μοιράζω το μίγμα με το σπανάκι και πασπαλίζω με την τριμμένη φέτα.
  • Step 7 Στο δεύτερο τέταρτο μοιράζω την τριμμένη μοτσαρέλα και σκορπίζω επάνω τα κομμένα ντοματίνια.
  • Step 8 Στο τρίτο τέταρτο, μοιράζω τα σοταρισμένα λαχανικά (πιπεριές και κολοκύθι) και πασπαλίζω με το τριμμένο μανούρι.
  • Step 9 Στο τελευταίο τέταρτο, στρώνω το τριμμένο κασέρι και σκορπίζω τα κομμένα μανιτάρια.
  • Step 10 Ραντίζω με ελάχιστο ελαιόλαδο την κάθε πίτσα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.